Piješ správny? Tieto čaje by si mala piť podľa tvojej krvnej skupiny

Piješ správny? Tieto čaje by si mala piť podľa tvojej krvnej skupiny

Bolo vykonaných množstvo štúdií, ktoré sa zameriavali a stále zameriavajú na potraviny a nápoje, ktoré by sme mali a nemali konzumovať. A to všetko podľa našej krvnej skupiny, s ktorou sme sa narodili. Hovoriť tak môžeme o stravovaní či diéte podľa krvnej skupiny. Údajne v prípade, že si takýmto spôsobom posvietime na náš jedálniček, môže nám to pomôcť schudnúť a rovnako aj bojovať so zdravotnými problémami.

Naša krvná skupina zohráva dôležitú úlohu pri určovaní nášho zdravia. V závislosti od našej krvnej skupiny nám boli do vienka dané aj predispozície na zdravotné problémy. Napríklad ľudia s krvnou skupinou A majú väčšie riziko nákazy bakteriálnou a vírusovou infekciou. Tí, čo majú najvzácnejšiu krvnú skupiny, tzv. nulku, majú riziko vzniku vredov. Ak ste sa narodili s krvnou skupinou AB alebo B, máte predispozície na priberanie a obezitu.

Ako to je s čajmi podľa krvnej skupiny?

Čaje sú nápomocné pri mnohých zdravotných problémoch. Majú mnoho zdravotných výhod, ktoré sa s nimi spájajú. Preto sa bylinné čaje v mnohých prípadoch ukazujú ako veľmi prospešné pre naše zdravie. Ktorý čaj by ste si však mali dopriať? Samozrejme, v tomto prípade vám odpoveďou môže byť vaša krvná skupina, s ktorou ste sa narodili.

Pozri aj: Vedela si, že je potrebné čistiť aj knihy? Povieme ti, ako na to!

Krvná skupina A

Ľudia s krvnou skupinou A majú vysokú hladinu kortizolu, stresového hormónu, takže sú veľmi náchylní na stres. Preto musia piť a jesť potraviny, ktoré ich zbavia stresu a zlepšia ich náladu. Káva vám neškodí, ale potrebujete konzumovať aj viac čaju a najlepšie tie druhy, ktoré vám pomôžu v boji so stresom či úzkosťou.

Medzi najlepšie čaje, pre krvnú skupinu A, patrí:

Krvná skupina B

Ľudia s krvnou skupinou B ľahko priberajú, nakoľko ich metabolizmus nie vždy pracuje na plné obrátky. Z toho dôvodu pomalšie spaľujú prijaté kalórie, ktoré sa najčastejšie ukladajú v podobe viscerálneho tuku, a to na problémových partiách. Tí, ktorým v tele koluje krvná skupina B mávajú problémy so spánkom, často ich trápi únava a nepokoj. Na upokojenie by ste si teda mali dopriať čaj!

Najlepšie čaje pre krvnú skupinu B sú:

  • medovkový čaj,
  • šalviový čaj,
  • čaj z bazy čiernej,
  • čaj rooibos,
  • zelený čaj.

Zaujme ťa aj: Pľúcnik lekársky: To je pomoc nielen pre tvoje pľúca!

Krvná skupina AB

Ľudia s touto krvnou skupinou sú veľmi nápadití a intuitívni. Dobre zvládajú stres, ale môžu trpieť nízkym sexuálnym apetítom, teda zníženým libidom. Jediné, na čom sa však možno zhodnúť, je, že ľudia s touto krvnou skupinou by sa mali držať ďalej od nápojov s vysokým obsahom kofeínu, ako je káva a čierny čaj.

Pre krvnú skupinu AB sú najlepšie čaje:

  • mätový čaj,
  • brusnicový čaj,
  • levanduľový čaj,
  • zelený čaj,
  • žltý čaj.

Krvná skupina 0

Osoby s krvnou skupinou O veľmi dobre zvládajú stres, ale často majú problémy so žalúdočnými kyselinami či inými tráviacimi ťažkosťami. Obvykle sa u nich prejavuje problém s pálením záhy či refluxom. Ak chcete bojovať proti tomuto nepríjemnému ochoreniu, siahnite po nápoji, ktorý je šetrný k žalúdku. Tým nápojom je, samozrejme, čaj!

Tí, čo majú krvnú skupinu 0, mali by si dopriať:


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní