Sen o bitke: Čo ti takýto sen naznačuje a čo prezrádza o tvojej osobnosti?

Sen o bitke: Čo ti takýto sen naznačuje a čo prezrádza o tvojej osobnosti?
  • 29.04.2023
  • Michaela Kožáková

Mnohí z nás mávajú sny, ktoré jednoducho nedávajú zmysel alebo sú pre nás nočnou morou. Sen o bitke, zápase či vojne je jedným z takýchto snov. 

Sny o akomkoľvek násilnom akte, ako je kopanie, udieranie päsťou, strieľanie, ťahanie za vlasy, bodnutie, vražda alebo facka sa nám vynárajú pred veľkou výzvou alebo emocionálnym bojom, ktorý prežívame v skutočnom živote.

Niektorí psychoanalytici veria, že úzkosť, ktorú zažívame pri boji v našich snoch, súvisí so strachom zo zlyhania alebo konfliktov vo vzťahoch.

Snívalo sa vám niekedy o vojne? Čo symbolizuje bitka vo vašom sne?

Neprehliadni: Oheň v sne - aká je jeho symbolika a čo o tebe prezrádza?

Sen o hádke

Ako interpretuje snár sen o hadkeSen, v ktorom sa s niekým hádate, naznačuje vnútorný nepokoj. Určitý aspekt vás samých je v konflikte s iným aspektom. Možno nejaká vaša časť chce byť vypočutá a nie neustále potláčaná. Tento sen môže byť tiež paralelný s bojom, ktorým si prechádzate v bdelom živote.

Sen o bitke

Snívalo sa vám o bitke? Snár bitku v sne vysvetľuje ako úzkosť a smútok, ktorý prevláda vo vašom vnútri už dlhšiu dobu. Pravdepodobne ste sa vzdali vášho vnútorného boja a spoliehate sa na osud.

Biť sa s neznámym človekom v sne znamená zápas s temnými zložkami osobnosti alebo s určitými jej vlastnosťami, ktoré sa hlásia o pozornosť. Biť sa s niekým, koho poznáte, môže reprezentovať nevedomý nesúhlas alebo nesympatiu s danou osobou, prípadne s niektorými jej vlastnosťami.

Čo symbolizuje boj v sen?

Podľa snára boj v sne predstavuje násilné presadenie vlastných túžob, hodnôt, ideálov alebo ich obranu. Podľa výkladu snov takýto sen môže tiež vyjadrovať vnútorné konflikty, vzájomný zápas niektorých zložiek vašej osobnosti, potlačenú sexualitu, nepokoj alebo chaos.

Vojna v sne

Videli ste vo svojom sne vojnu? Podľa snára vojna v sne symbolizuje veľké úsilie spojené s ochranou vašich záujmov alebo psychologického pohodlia. Niektoré výklady snov vojnu interpretujú ako túžbu dominovať v intímnych vzťahoch.

Prehratá vojna v sne je znakom fiaska v osobných záležitostiach. Porazený nepriateľ predznamenáva úspech. Zjavná výhoda nepriateľa dáva zase najavo, že dosiahnutie vášho cieľa si bude vyžadovať veľké úsilie.

Prehra v sne

Sny, v ktorých ste bojovali, sa vám snažia naznačiť, že vo vašom bdelom živote musíme urobiť kritické rozhodnutie. Snár boj v sne vysvetľuje aj ako metaforu vašej túžby prezentovať seba a svoju jedinečnú individualitu v čo najpriaznivejšom svetle.

Zraniť sa, či prehrať súboj je symbolom dočasného podľahnutia deštruktívnej, či pudovej zložky osobnosti. Ak porážku beriete so cťou a bez nenávistných emócií, tak to môže byť významný krok k duchovnému vývoju. 

Podľa snára zápas, ktorý prehráte a v ktorom zomriete, je znakom premeny a transformácie vášho vnútorného ja. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní