Mini čokoládové sušienky: Klasika, ktorú máme všetci radi

Mini čokoládové sušienky: Klasika, ktorú máme všetci radi

    • Zdieľaj:
  • 0

Čo si dať, keď nás prepadne chuť na niečo sladké? Siahnuť po nejakom keksíku alebo čokoládke z tajných zásob alebo sa radšej pustiť do pečenia? My volíme práve tú druhú voľbu, a to pečenie. Veď predsa pečenie je radosť a tá je o to väčšia, keď je výsledok pečenia chutný natoľko, že z taniera zmizne v priebehu niekoľkých okamihov.

Čo by ste povedali na čokoládové sušienky, ktoré sú overenou klasikou a vydržia krásne mäkké a chutné aj niekoľko dní (teda, ak ich nestihnete zjesť hneď čerstvé)? Začali vám tiecť slinky už len pri pomyslení na sušienky s čokoládou? Tak v tom prípade sa pustite do ich pečenia.

Odporúčame: Citrónové sušienky zo 4 ingrediencií: Milujú ich všetci!

Na čokoládové sušienky potrebujeme:

  • 14 lyžíc masla
  • ¾ šálky hnedého cukru
  • ½ šálky kryštálového cukru
  • 1 lyžičku soli
  • 1 lyžičku vanilkového extraktu
  • 1 veľké vajíčko
  • 1 väčší žĺtok
  • 1 a ¾ šálky hladkej múky
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • 250 g čokoládových lupienkov

Postup

  1. Rúru si dáme vyhriať na 190 °C a pripravíme si 2 plechy, na ktoré uložíme papier na pečenie.
  2. V menšom hrnci si roztopíme 8 polievkových lyžíc masla. Pražíme ho dovtedy, kým nezíska zlatohnedú farbu a orechovú vôňu (cca 5 až 8 minút). Roztopené maslo prelejeme do väčšej pripravenej misky a pridáme zvyšné maslo, aby sa roztopilo.
  3. Keď je maslo rozpustené, pridáme cukor, soľ i vanilkový extrakt. Premiešame a následne pridáme vajíčko a žĺtok – šľaháme metličkou, kým sa ingrediencie nespoja.
  4. Vmiešame múku a sódu bikarbónu. Na záver pridáme aj čokoládové lupienky. Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme stuhnúť do chladničky (na cca 15 až 20 minút).
  5. Z vychladeného cesta začneme tvarovať malé guľôčky – keďže ide o mini sušienky, tak na jednu guľôčku postačí lyžička cesta. Hotové guľôčky poukladáme na plech vo vzdialenosti 2 cm od seba.
  6. Sušienky pečieme 6 až 7 minút, kým nie sú zlatohnedé, ale v strede stále mäkké. Po dopečení necháme sušienky vychladnúť na plechu (približne 5 minút) a potom ich premiestnime na mriežku, aby vychladli úplne.

Tip: Sušienky po upečení a vychladnutí skladujte vo vzduchotesnej nádobe – takto vydržia mäkké až 5 dní.


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

Melónový šalát s uhorkou a feta syrom: Letné dobrodružstvo na tanieri
Bezmäsité jedlá

Melónový šalát s uhorkou a feta syrom: Letné dobrodružstvo na tanieri

  • 1
  • 11.07.2022
Chrumkavé okra hranolčeky: Chutná a zdravá zelenina na tanieri
Bezmäsité jedlá

Chrumkavé okra hranolčeky: Chutná a zdravá zelenina na tanieri

  • 0
  • 26.09.2022
Vyprážané banány v cestíčku, ktorým sa zaručene nedá odolať
Dezerty

Vyprážané banány v cestíčku, ktorým sa zaručene nedá odolať

  • 1
  • 15.09.2022
TOPlist