Botox na vlasy: Ako vôbec funguje? Možno očakávať objemné vlasy?

Botox na vlasy: Ako vôbec funguje? Možno očakávať objemné vlasy?

Botox je metóda, pri ktorej sa botulotoxín vstrekuje pod pokožku, a to na vyhladenie vrások. Ale, čo je vlasový botox? Možno ste pozdvihli obočie a začali sa zamýšľať nad tým, či sa aj pri ňom vstrekuje táto látka do pokožky hlavy. Alebo sa čudujete, prečo by vôbec vlasy potrebovali botox, keď nie je potrebné uvoľniť svaly a zmierniť vrásky, ktoré sa na vlasovej pokožke netvoria. Avšak, keď sa povie vlasový botox, tak mnohí odborníci majú na mysli hĺbkové ošetrenie vlasov.

Aj keď táto metóda ošetrenia vlasov dostala pomenovanie vlasový botox, v skutočnosti o žiaden botox nejde. Toto hĺbkové ošetrenie vlasov pomáha opravovať poškodené vlasové vlákna, vlasy regenerovať, zlepšovať kondíciu a predovšetkým podporuje ich zdravý vzhľad.

Pozri aj: Zapletaný vrkočový drdol: Jednoduchý účes z dlhých i polodlhých vlasov

Botox na vlasy a jeho benefity

Hĺbkovo ošetrujúca vlasová kúra určená na obnovu poškodených a zničených vlasových vlákien, a to s použitím zložiek, ako sú antioxidanty, vitamín B5, vitamín E a kolagénový komplex. Vlasový botox je nechemická, hĺbkovo ošetrujúca kúra, vďaka ktorej budú vaše vlasy hladšie a hydratovanejšie.

Mohlo by sa zdať, že ide v podstate o keratínové ošetrenie, avšak nie je to tak. Keratínové ošetrenia sú postavené na chemickej látke (formaldehyd), ktorá sa používa na fixáciu vlasových vlákien do rovnej polohy – čiže vyhladzuje vlasy. Vlasový botox je zväčša postavený na prírodných zložkách, avšak to závisí od značky a produktu, ktorý na botox vlasov použijete. Vlasový botox tak:

  • bojuje proti voľným radikálom – vďaka obsiahnutým zložkám pomáhajú produkty určené na botox vlasov predchádzať ich poškodeniu vplyvom voľných radikálov. Poobzerajte sa po prípravkoch s obsahom antioxidačných zložiek, ako je vitamín E či vitamín B5.
  • opravuje poškodené vlasy – pre vlasy, ktoré sú suché, polámané, poškodené alebo krehké, sú dôležité a potrebné proteíny. Tie môžete vlasom doplniť aj prostredníctvom kúr a šampónov a dokonca aj vlasovým botoxom.
  • dodáva vlasom vlahu – botox je kľúčom k hydratácii vlasov i k zlepšeniu ich pružnosti.
  • obnovuje hebkosť a lesk – hĺbkové ošetrenie zároveň pomáha obnoviť jemnosť vlasov a rovnako im dodáva lesk v prípade, že sú matné a drsné.
  • vyhladzuje – aj tie najpoškodenejšie vlasy môžu byť už po jednej kúre hladké, plnšie, nebudú sa krepatiť a na pohľad i dotyk budú vyzerať zdravšie.

Zaujme ťa aj: Folikulitída: Na pokožke hlavy spôsobuje svrbenie a vypadávanie vlasov. Ako si s tým poradiť?

Pre aký typ vlasov je botox určený?

V podstate v tomto prípade neexistujú žiadne obmedzenia. Botox je určený pre všetky typy vlasov a je obzvlášť účinný pri riešení bežných problémov s vlasmi, ako sú rozštiepené končeky, rednúce vlasy, poškodené či splihnuté vlasy bez objemu.

Každé vlasy potrebujú hydratáciu a dozaista ocenia aj proteíny. A je jedno, či máte vlasy farbené alebo „panenské“ bez akéhokoľvek chemického ošetrenia. Zvoľte si preto hĺbkový kondicionér na vlasový botox, ktorý im prinavráti zdravý vzhľad.

Najideálnejšie je podstúpiť vlasový botox u kaderníka, no vyskúšať môžete aj domáce ošetrenie. Po umytí a úplnom vysušení vlasov sa hĺbkový kondicionér aplikuje do dĺžky vlasov. Po 30 minútach sa kondicionér oplachuje. Vlasy sú tak lesklejšie, jemnejšie a hladšie.

Neprehliadni: Ako zastaviť vypadávanie vlasov a podporiť rast nových? Tu sú tipy a triky, ktoré musíš poznať!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 22:12

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 22:12

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní