Moderné CAKESICLES alebo zákusok na paličke: Ideálny zákusok z odrezkov

Moderné CAKESICLES alebo zákusok na paličke: Ideálny zákusok z odrezkov

Poznáte čoraz viac populárne cakesicles alebo inak povedané zákusky na paličke? Od doby, čo sme ich videli po prvýkrát, stali sa hitom internetu. Mnohé nevesty ich volia ako zákusky na svadbu do candy baru. No rozhodne ich môžete upiecť a pripraviť aj na rodinnú oslavu alebo na oslavu vášho dieťaťa. Ak máte kreatívneho ducha, tak si ich môžete pripraviť na rôznu tému alebo ich dozdobiť podľa aktuálneho ročného obdobia.

Tieto nanuky majú výhodu v tom, že sa nikdy neroztopia. Roztopiť sa môže nanajvýš čokoláda, ak ich necháte v prekúrenej miestnosti. Očarujúci dizajn, chrumkavá čokoláda a pod ňou ukrytá plnka, pri ktorej budú každému tiecť slinky. Začali tiecť aj vám? Tak ich už nemusíte obdivovať iba na internete. Poďte si ich spolu s nami pripraviť.

Na cakesicles potrebujeme:

  • upečené piškótové cesto (piškótu) alebo odrezky zo zákuskov
  • 250 g mascarpone
  • 250 g džemu podľa vlastného výberu
  • 200 g bielej alebo horkej čokolády
  • 70 g stuženého tuku

Populárne nanuky ako zákusok si vytvoríte veľmi jednoducho. Potrebujete však nanukovú formu a drevené nanukové paličky alebo ak máte, tak iné paličky na nanuky. Ako prvé si upečte piškótu, ak máte po ruke odrezky zo zákuskov, tak použite tie. Piškótu alebo odrezky rozdrvte a zmiešajte s mascarpone i džemom. Hotovú hmotu natlačte do formy na nanuky, vložte zospodu paličku a dajte stuhnúť do mrazničky. Približne po hodine až dvoch nanuky vyberieme z mrazničky a rovnako aj z formy.

Medzitým si dáme nad paru roztopiť čokoládu spolu s tukom. Čokoládu prelejte do pohára a nanuky do nej namočte. Po namočení nechajte chvíľku stiecť a následne poukladajte na papier na pečenie. Hotové nanuky si môžete dozdobiť podľa seba. Ak ich chystáte na Vianoce, tak voľte marcipánové hviezdičky alebo si vytvorte ďalšie dekorácie z marcipánu, vďaka ktorým si môžete vytvoriť napríklad Mikuláša, snehuliaka, prasiatko a pod. – fantázii sa rozhodne medze nekladú!

- Inšpirácie, ako ozdobiť CAKESICLES
1 z 19

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Katarína Konečná 18.11.21 11:02

KK
karma
109.00

vyzerajú nádherne, musím si kúpiť formu na nanuky a vyskúšam :)

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 19.11.21 06:22

ĽŠ
karma
100.00

Chutné už na pohľad.

  • 0
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 19.11.21 19:48

ZS
karma
100.00

Vyzerajú veľmi chutne

  • 0
Odpovedať

Martina Varhaníková 25.11.21 10:33

karma
110.00

to je výborný nápad...Vďaka. :o)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní