VIDEO: Kúzelné čítanie Albi – ako funguje elektronická ceruzka s knihami? (názor pedagóga)

VIDEO: Kúzelné čítanie Albi – ako funguje elektronická ceruzka s knihami? (názor pedagóga)

Učenie je proces, ktorý môžeme charakterizovať ako spôsob osvojovania si rôznych zručností a zapamätávania si rozličných informácií, faktov. Ide o kognitívny proces, ktorého výsledkom je utvorenie si nových poznatkov a získanie skúseností. Tento proces môže byť vedomý a zámerne prebiehajúci, no taktiež mimovoľný. Človek sa totiž mnohokrát veľa naučí i v bežnom živote a pri rôznorodých činnostiach, a to bez priameho vynakladania vôle na učenie. Existujú však rôznorodé typy učenia.

Čo je však dôležitejšie, učenie je celoživotný proces, rozhodne ho nemožno chápať ako proces, ktorý prebieha len v škole. Hoci učiť sa je nesmierne dôležité počas celého života, predsa len je vzdelávací proces značne intenzívny v prvých rokoch života jedinca. Už v predškolskom veku dieťa prijíma obrovské množstvo informácií a učí sa nespočetnému množstvu vecí. V procese učenia menších i väčších detí sú pritom neraz nápomocné aj rôznorodé učebné a vzdelávacie pomôcky.

Jednou z tých najviac využívaných sú bezpochyby knižky. Jedinečnú vzdelávaciu, ale aj zábavnú pomôcku v podobe knižky prináša značka Albi. Reč je o Kúzelnom čítaní – knižkách s elektronickou hovoriacou ceruzkou, ktorá hravou formou pomáha vzdelávať menšie i väčšie deti. V novom videu sa na Kúzelné čítanie pozrieme bližšie, a to očami mamičky s malým dieťaťom aj očami pedagóga. 

Pozri aj: Tip na vianočný darček pre deti: Darčeky, ktoré potešia a zároveň aj niečo naučia

Učenie a zábava v jednom

Hovoriaca elektronická ceruzka s malebnými knižkami, čiže Kúzelné čítanie, predstavuje unikátny vzdelávací koncept, vďaka ktorému si deti osvoja obrovské množstvo zaujímavých, užitočných aj dôležitých informácií, a to zábavnou a pútavou formou. Kúzelné čítanie je vhodné nielen pre deti v predškolskom veku, ale i staršie deti a dokonca táto hračka a vzdelávacia pomôcka v jednom bezpochyby zaujme aj dospelých. Elektronická ceruzka, s ktorou sa pri používaní kníh manipuluje, dokáže predčítavať text vytlačený v knihe, ale aj text skrytý pod ikonkami alebo obrázkami. Dokonca plní tiež funkciu MP3 prehrávača či záznamníka zvuku.

Jedinú elektronickú ceruzku je pritom možné využiť s celým radom rôznorodých kníh z edície Kúzelné čítanie. Dostupné sú knihy s rozprávkami a básničkami, knižky o prírode, zvieratách, miestach vo svete a na Slovensku, ľudskom tele, dopravných prostriedkoch, dokonca knihy v cudzích jazykoch či knihy zamerané na výučbu písmen, farieb alebo tvarov. Viac sa však už dozviete vo videu, ktoré sme si pre vás pripravili. Predstavíme vám v ňom Kúzelné čítanie, ozrejmíme, ako funguje či pre aké deti je vhodné a na názor na túto vzdelávaciu pomôcku sa spýtame i odborníka, respektíve pedagóga. Želáme príjemné sledovanie!

Ďalšie informácie o Kúzelnom čítaní nájdete aj na www.kuzelnecitanie.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 18.11.21 06:17

ĽŠ
karma
100.00

Užitočné, výborné video!

  • 0
Odpovedať

Vlasta Mäsiarová 18.11.21 08:32

karma
100.00

V sucasnosti je vela pomcok na vyučbu deti ja dom to stastie nemala.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní