Recept na bábovku z bazy: Objav nové chute v nadýchanom zákusku!

Recept na bábovku z bazy: Objav nové chute v nadýchanom zákusku!

    • Zdieľaj:
  • 66
  • 5

Bábovky sú vďačnými zákuskami, na ktorých si radi pochutnávame. Sú nadýchané, vláčne a sú ideálne ku poobedňajšej kávičke alebo čajíku. Niekomu chutí maková bábovka, iným zase bábovka s malinami, no my sme tentokrát objavili recept na bábovku z bazy. Konkrétne z bazového sirupu, ktorý má úžasnú chuť. A keďže je práve sezóna zberu bazových kvetov, z ktorých sa sirup pripravuje, tak si pripravte nielen ten, ale aj túto nadýchanú bábovku. Uvidíte, ako sa po nej zapráši!

Vyskúšaj tiež: RECEPT: Rýchle čokoládové rožteky – pochutia si na nich malí i veľkí!

bazová bábovka

Zdroj: Shutterstock®

Na bábovku budete potrebovať:

  • 6 vajec
  • 140 g práškového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 vanilkový cukor
  • 3 lyžice bazového sirupu
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • 1 lyžičku citrónovej kôry
  • 2 lyžice oleja
  • štipku soli
  • maslo na vymastenie a strúhanku na vysypanie formy

Na polevu potrebujete:

  • 50 ml bazového sirupu
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • práškový cukor
recept na vláčnu bábovku

Zdroj: Shutterstock®

Predtým, než sa vrhnete na prípravu bábovky, tak si dajte vyhriať rúru na 180 °C. Ak máte, tak sa pustite do prípravy cesta. Oddelíme si žĺtka od bielkov. K žĺtkom pridáme práškový a vanilkový cukor a bazový sirup. Vymiešame do penistá. Ku bielkom pridáme štipku soli a vymiešame si tuhý sneh.

Do žĺtkovej zmesi začneme postupne pridávať vyšľahaný sneh a múku zmiešanú s práškom de pečiva. Zľahka vmiešavame až kým sa nám nevytvorí jednoliate cesto. Nakoniec do cesta primiešame ešte olej a nastrúhanú kôru z citróna. Hotové cesto vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pečieme približne 30 minút. Po dopečení necháme bábovku vychladnúť!

Kým nám bábovka vychladne, pripravíme si polevu. Zmiešame bazový sirup s citrónovou šťavu a pomaly prisypávame práškový cukor. Práškový cukor pridávajte postupne a radšej pomenej, aby vám nevznikla príliš hustá hmota. Polevu následne nalejeme na bábovku a necháme stuhnúť.

Tip na záver: Ak chcete, aby chuť bazy bola v bábovke výraznejšia, tak ešte teplú bábovku popichajte špajdľou a polejte bazovým sirupom. Pozor aby ste to neprehnali a bábovka nebola až príliš mokrá!

Neprehliadni: Recept na pečený cesnak: Táto pochúťka pomôže i tvojmu zdraviu!


    • Zdieľaj:
  • 66
  • 5
Návrat hore
Autor článku

5 komentárov

Ľubica Šťastná 09.05.20 06:44

ĽŠ
karma
125.00

Zaujímavý tip na bábovku!

  • 0
Odpovedať

Soňa Kollárová 10.05.20 17:32

SK
karma
113.00

Je nádherná :)

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 11.05.20 21:29

DB
karma
142.00

Zaujímavý recept na voňavú bábovku

  • 0
Odpovedať

Kristína Dická 19.05.20 23:00

KD
karma
115.00

Tak tá musí byť úžasná :-) Zbožňujem jednoduché koláče, ktoré nikdy neomrzia a dajú sa vždy nejako obzvláštniť, určite vyskúšam :-)

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 26.05.20 17:20

ĽU
karma
119.00

zaujímavá a pekná babovka

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Zdravie

Reumatoidná artritída: V ktorom veku sa začína prejavovať a ako?

  • 48
  • 3
  • 28.09.2020
Voľný čas

Skóre: On vie ako skórovať, na ľade aj mimo neho

  • 33
  • 1
  • 21.07.2020
RECEPTY

Nevieš, čo s úrodou sviežich ríbezlí? Skús domáci ríbezľový sirup!

  • 127
  • 6
  • 06.08.2020
TOPlist