Recept na bublaninu s ríbezľami – jednoduchá, vláčna a hlavne chutná!

Recept na bublaninu s ríbezľami – jednoduchá, vláčna a hlavne chutná!

    • Zdieľaj:
  • 7

V lete osviežujúce zákusky padnú vhod. Síce si poviete, že čo už len môže byť osviežujúce na bublanine, keď je sladká, no v tomto prípade to je zvolené ovocie. Recept na čerešňovú bublaninu je klasikou, ale čo tak skúsiť vymeniť čerešne za ríbezle? Ak sa tak rozhodnete, tak vedzte, že ríbezle sú skutočne osviežujúce. Nie sú sladké, ale naopak sú kyselkavé, a to je práve osviežujúce.

Ríbezliam sa tiež hovorí „citrónovník severu“, pretože obsahujú veľké množstvo vitamínu C. Za zmienku tiež stojí aj fakt, že tohto vitamínu C obsahuje až 4-násobne viac ako pomaranče! Poďte si teda s nami pochutnať na vláčnej bublanine s ríbezľami, ktorá si podmaní aj vaše chuťové poháriky.

Odporúčame: RECEPT: Úžasný malinový zákusok so želatínou – niečo pre milovníkov malín!

recept na ríbezľovú bublaninu

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Na bublaninu potrebujete:

  • 4 vajcia
  • 400 g práškového cukru
  • 500 g polohrubej múky
  • 3 dcl mlieka
  • 2 dcl oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • štipku sódy bikarbóny
ríbezľová bublanina

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Príprava bublaniny je veľmi jednoduchá a nezaberie vám množstvo času. Dokonca pri tejto nie je potrebné oddeľovať vajíčka a šľahať tak sneh z bielkov, ako to pri väčšine receptov na piškótové cesto býva.

V prvom rade si teda do misky rozbite vajíčka, pridajte cukor, olej a mlieko. Všetko spolu poriadne vymiešajte prostredníctvom mixéra. Následne pridajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a všetko spolu vymiešajte. Pripravené cesto vylejte na vymastený a múkou posypaný plech.

Na pripravené cesto roztrúste umyté ríbezle – buď čierne alebo červené (my sme použili červené) a vložte do trúby. Bublaninu pečieme pri 180 °C približne 30 minút. Po dopečení posypte práškovým cukrom a podávajte.

TIP: Ak si nie ste isté, či je koláč dostatočne upečený, tak sledujte 2 znaky. Ak sa cesto, respektíve bublanina „odoberá“ od krajov plechu, tak bublanina je hotová. Druhou poistkou, vďaka ktorej zistíte, či je to skutočne tak, je špajdľa alebo špáradlo. Tým jednoducho zapichnite do bublaniny – ak ho vytiahnete s prilepeným cestom, tak bublanina ešte nie je hotová. Ak je špáradlo úplne „suché“ tak bublaninu môžete vytiahnuť z trúby.

- Galéria
1 z 7
Recept na bublaninu s ríbezľami – jednoduchá, vláčna a hlavne chutná! - KAMzaKRASOU.sk
Recept na bublaninu s ríbezľami – jednoduchá, vláčna a hlavne chutná! - KAMzaKRASOU.sk
Recept na bublaninu s ríbezľami – jednoduchá, vláčna a hlavne chutná! - KAMzaKRASOU.sk
Recept na bublaninu s ríbezľami – jednoduchá, vláčna a hlavne chutná! - KAMzaKRASOU.sk
Recept na bublaninu s ríbezľami – jednoduchá, vláčna a hlavne chutná! - KAMzaKRASOU.sk
Recept na bublaninu s ríbezľami – jednoduchá, vláčna a hlavne chutná! - KAMzaKRASOU.sk
Recept na bublaninu s ríbezľami – jednoduchá, vláčna a hlavne chutná! - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


    • Zdieľaj:
  • 7
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Ľubica Šťastná 13.07.19 06:58

ĽŠ
karma
112.00

Túto jednoduchú bublaninu s "citrónovníkom severu" rada pripravujem i vo variantách s iným ovocím.

  • 1
Odpovedať

Alžbeta Neuschlová 14.07.19 14:36

AN
karma
104.00

Vyskúšam

  • 1
Odpovedať

Katarína Konečná 14.07.19 15:51

KK
karma
114.00

ideálny letný dezert

  • 1
Odpovedať

Jana Komadová 14.07.19 22:03

karma
100.00

Robievam jednoduchá raz dva hotová a mňamkýý6

  • 1
Odpovedať

Darina Čierna 24.07.19 11:55

karma
-1.00

teraz som objavila jeden recept , kde sa v závere pečenia pridá na ríbezle ešte sneh z bielkov, cukru a orechov.mňam

  • 1
Odpovedať

Katarína Kačuriková 24.07.19 13:11

karma
83.00

Veru mňam, ten by určite stal za hriech :) Asi najbližšie pečenie vyskúšame aj my niečo podobné.

  • 0
Odpovedať

Ľudka Uličná 24.07.19 20:09

ĽU
karma
100.00

vyzera dobry ovocný

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Umenie z machu - táto trendy bytová dekorácia očarí aj teba!
Inšpirácie

Umenie z machu - táto trendy bytová dekorácia očarí aj teba!

  • 5
  • 04.03.2021
Nie je po záruke, ale ani čerstvé: Vieš, čo prezradí staré vajce?
Domácnosť

Nie je po záruke, ale ani čerstvé: Vieš, čo prezradí staré vajce?

  • 5
  • 07.03.2021
Slávne osobnosti so slovenskými koreňmi
Voľný čas

Slávne osobnosti so slovenskými koreňmi

  • 6
  • 29.04.2021
TOPlist