Recept na Jablkové muffiny s marcipánom

Recept na Jablkové muffiny s marcipánom
  • 07.10.2016
  • Jarkapecie .sk

    • Zdieľaj:
  • 0
  • 6

Dá sa povedať, že jablká patria medzi najobľúbenejšie ovocie, ktoré nájdeme takmer v každej domácnosti, v každej mise s ovocím. Najužitočnejšie je konzumovať toto ovocie v surovom stave, ale chutí aj ako kompót, pyré, v koláčoch, v jemných zákuskoch, sušíme ich ako pochúťku na zimu.

Jablko nás sprevádza celým životom a verím, že to tak ostane a jeho konzum zvýšime… Posilníme si zdravie, a to si praje každý z nás. Pripravte si chutné muffinky - spestria posedenie pri kávičke, a sú vhodné aj ako desiata do školy alebo práce.

Odporúčame tiež: Vyrobte si domácu čokoládu ľahko a jednoducho

Recept na Jablkové muffiny s marcipánom

Zdroj: Shutterstock®

Budete potrebovať asi na 12-18 muffiniek (v závislosti od veľkosti formičiek):

  • 225 g špaldovej múky
  • 100 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 č.l. prášku do pečiva
  • 1/2 č.l. natronu (alebo sódy bic.)
  • 200 g hustej kyslej smotany
  • 100 g masla (roztopené)
  • 1 vajce
  • 1 jablko
  • 2 PL sekaných orechov (nemusí byť)
  • ½ č.l. mletej škorice
  • 100 g marcipánu
  • 50 g hrozienok (brusnice)
  • trochu mlieka

 Príprava:


Rúru  predhrejte na 180°C.
Zmiešajte múku, prášok do pečiva, natron, soľ, cukor a vanilkový cukor . Do tejto zmesi vmiešajte kyslú smotanu, rozšľahané vajce a roztopené maslo (nie horúce). Marcipán nastrúhajte na hrubo a pridajte do cesta. Jablko nakrájajte na drobné kocky a premiešajte ho s  hrozienkami,  škoricou a sekanými orechami. Zamiešajte a ak je cesto veľmi husté, pridajte trochu mlieka. Naplňte muffinové formičky tak do ¾ a pri 180°C pečte asi 20 – 25  minút.

Odporúčame tiež: Recept na Slivkový točený koláč


    • Zdieľaj:
  • 0
  • 6
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Lenka Lapuniková 07.10.16 08:11

LL
karma
-1.00

Mňam vyzerajú dobre.

  • 0
Odpovedať

Juliana Šurkovská 08.10.16 11:40

karma
-1.00

Ďakujem za skvelý tip na dnešné pečenie.

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 13:09

MZ
karma
-1.00

Super tip s tým marcipánom :)

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 23.12.16 00:56

JS
karma
-1.00

výborný tip

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 23.12.16 00:56

JS
karma
-1.00

muffinky robievame

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 23.12.16 00:56

JS
karma
-1.00

mňam

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Zemiaková encyklopédia: Ktorý typ použiť na šalát, cesto či pyré?
Inšpirácie

Zemiaková encyklopédia: Ktorý typ použiť na šalát, cesto či pyré?

  • 114
  • 2
  • 21.02.2021
Tibetská liečivá huba: Prekvapí ťa spôsobom rozmnožovania aj účinkami
Zdravie

Tibetská liečivá huba: Prekvapí ťa spôsobom rozmnožovania aj účinkami

  • 92
  • 10
  • 05.02.2021
Ohliadnutie za Stretnutím Gerneticienne 2020: online Omladzujúcou konferenciou GERnétic
Voľný čas

Ohliadnutie za Stretnutím Gerneticienne 2020: online Omladzujúcou konferenciou GERnétic

  • 62
  • 0
  • 05.01.2021
TOPlist