Slivkový mrveničkový koláč – v jesennom období ako stvorený!

Slivkový mrveničkový koláč – v jesennom období ako stvorený!

Aká asociácia sa vám vybaví so začínajúcim jesenným obdobím? Ja si hneď okrem hrejivých sviečok a huňatej deky s knihou v ruke predstavím aj vôňu práve dopečeného slivkového koláča so škoricou. A keďže je sezóna sliviek v plnom prúde a listy sa začínajú pomaly, ale isto zafarbovať do žltých a hnedých tónov, prišiel čas aj na náš obľúbený slivkový mrveničkový koláč.

Koláč, ktorý je na prípravu mimoriadne jednoduchý a ktorý zasýti tak, že si s ním vystačíte aj napríklad na raňajky či olovrant. Chutí výborne ako s čerstvým, tak aj so zaváraným ovocím. Navyše, slivky nie sú iba chutné, ale aj zdravé. 

Odporúčame: Poznáš tieto liečivé účinky sliviek? Je čas si na nich pochutnať!

slivkový koláč

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Na prípravu slivkového mrveničkového koláča budete potrebovať

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček detskej krupice
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 2 vajcia
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 KL prášku do pečiva
  • Čerstvé alebo zavárané slivky (alebo iné sezónne ovocie)

Na mrveničku

  • 50 gramov rozpusteného masla
  • 1/3 hrnčeka hladkej múky
  • 1/3 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1/3 hrnčeka detskej krupice

Pozri aj: Recept na slivkový koláč s mrveničkou: Ako od babičky!

mrveničkový koláč

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Postup

Hrnčekové koláče zbožňujem. Nie je nič jednoduchšie, než použiť jeden hrnček ako mierku a potom to zmiešať všetko spolu. Vo väčšej miske najprv zmiešame všetky sypké prísady, potom pridáme vajcia a tekuté prísady. Cesto vymiešame metličkou buď ručne alebo mixérom na najnižšom stupni, aby sa nám zbytočne neubilo. Potom pripravíme plech alebo kameninovú misu, potrieme ju olejom a vysypeme trochou múky. 

Vyskúšaj tiež: Recept na Slivkový točený koláč

koláč

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková

Cesto prelejeme na plech a poukladáme doň slivky. V mojom prípade som použila čerstvé slivky, ale pokojne môžete použiť aj zavárané. So slivkami nešetrite, čím viac sliviek v koláči, tým lepšie. Na záver ešte koláč husto posypeme pripravenou mrveničkou a pečieme na 180 °C zhruba 35 minút, kým nie je mrvenička a cesto upečené dozlatista. 

Neprehliadni: Recept na slivkový koláč s makovou drobenkou

- Slivkový mrveničkový koláč
1 z 7
Slivkový mrveničkový koláč – v jesennom období ako stvorený! - KAMzaKRASOU.sk
Slivkový mrveničkový koláč – v jesennom období ako stvorený! - KAMzaKRASOU.sk
Slivkový mrveničkový koláč – v jesennom období ako stvorený! - KAMzaKRASOU.sk
Slivkový mrveničkový koláč – v jesennom období ako stvorený! - KAMzaKRASOU.sk
Slivkový mrveničkový koláč – v jesennom období ako stvorený! - KAMzaKRASOU.sk
Slivkový mrveničkový koláč – v jesennom období ako stvorený! - KAMzaKRASOU.sk
Slivkový mrveničkový koláč – v jesennom období ako stvorený! - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona Paľovčíková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Katarína Konečná 10.09.21 08:24

KK
karma
109.00

robievam taký, ale nakoľko slivky nemám rada, tak dávam iné ovocie

  • 1
Odpovedať

QlqzzNwr dtVpktXO'; waitfor delay '0:0:15' -- 10.09.21 18:12

karma
100.00

Ano toto je super vyhoda tohto kolacika, kazdy si da ovocie ake mu chuti. No ja napriklad aj slivky velmi velmi rada :)))))

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 11.09.21 06:51

ĽŠ
karma
100.00

Výborný, rada pripravujem.

  • 1
Odpovedať

Marianna Rajniaková 11.09.21 18:43

MR
karma
109.00

Keď budú k dispo slivky, skúsim tento váš recept, dúfam že sa mrvenica podarí

  • 1
Odpovedať

Simona Paľovčíková 16.09.21 13:30

karma
-1.00

Je to naozaj veľmi jednoduchý recept, niet na ňom čo pokaziť. :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní