Smotanový dezert: Neprekonateľne lahodný a rozplývajúci sa na jazyku

Smotanový dezert: Neprekonateľne lahodný a rozplývajúci sa na jazyku

Víkend si rozhodne žiada chutný dezert k poobedňajšej káve. Počas voľných dní by sme však mali najmä oddychovať a nie tráviť všetok čas v kuchyni. Preto stavte na dezert, ktorý je rýchly a overený.

Želatínové dezerty sa tešia veľkej obľube, pretože všetky spomenuté atribúty spĺňajú a sú tak ideálnym kandidátom na víkendový dezert. Či už preferujete jednoduchú klasiku alebo je pre vás to pravé orechové kombinácia so sviežim ovocím, každý si v tomto recepte nájde to svoje. Prinášame vám lahodnú smotanovú terinu, ktorej sa nebudete vedieť dojesť.

Odporúčame: Banánová strieška z BB keksov: Najchutnejší dezert ku káve!

smotanový dezert

Zdroj: Shutterstock®

Na smotanovú terinu budete potrebovať

  • 2 jemné tvarohy
  • 2 šľahačkové smotany
  • 2 práškové želatíny
  • 150 gramov práškového cukru
  • Piškóty alebo sušienky
  • Jahody alebo maliny (na dochutenie)

Postup

Želatínu zarobíme podľa návodu na obale s trochou mlieka a necháme ju rozpustiť. Medzitým si v miske vymiešame tvaroh, pridáme nevyšľahané šľahačkové smotany a cukor. Keď je želatínový základ pripravený, primiešame ho do misky s tvarohom a šľahačkou. Smotanovú zmes vylejeme do pripravenej teriny, ktorej dno môžeme obložiť podlhovastými piškótami. Dezert necháme na niekoľko hodín zachladiť v chladničke, ideálne aj po celú noc. Smotanový želatínový dezert po vytuhnutí môžeme dozdobiť podľa svojej chuti – ovocím či kúskami čokolády. 1 dezert, tisíc chutných možností.

Inšpiruj sa: RECEPT: Úžasný malinový zákusok so želatínou – niečo pre milovníkov malín!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

JAN KOMADA 19.02.22 15:14

JK
karma
100.00

Mňam hneď by som si dal

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní