Vyprážané banány v cestíčku, ktorým sa zaručene nedá odolať

Vyprážané banány v cestíčku, ktorým sa zaručene nedá odolať

    • Zdieľaj:
  • 1

Maškrtenie – to je naše! Občas a možno aj častejšie si treba dopriať aj niečo nezdravšie a sladšie. Takou maškrtou môže byť pre niekoho tabuľka čokolády a pre iných zase ovocie, ktoré aktuálne dozrieva v záhradách alebo nájdeme na pultoch v obchodoch. No celoročne si môžeme dopriať banány, ktoré sú samé osebe sladké. Teda, v závislosti od toho, aký je ich stupeň zrelosti. Ak sú banány ešte zelené, obsahujú menej cukru, a teda sú menej sladké. Naopak, čím sú banány žltšie a sú na nich viditeľné hnedé fľaky, sú zrelšie a oveľa viac sladšie.

Banány môžete pridať do mnohých receptov. V detstve a ani teraz nedokážeme odolať banánom v čokoláde alebo kombinácii banán a piškóta namočená v čokoláde. Obľúbené medzi nami sú aj banánové lievance či preslávený banánový chlebík (banana bread).

Skúste však aj ďalšiu maškrtu, akou je vyprážaný banán. V niektorých kútoch sveta sa banán griluje a vy si ho môžete obaliť v cestíčku a vypražiť. Je to pochúťka, ktorá poteší na raňajky alebo ako dezert.

Odporúčame: Sicílske cannoli plnené tvarohom alebo ricottou

Na vyprážané banány potrebujeme:

  • 4 väčšie banány
  • 1 šálku hladkej múky
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžičku škorice
  • ¼ šálky práškového cukru
  • 1 šálku bieleho gréckeho jogurtu
  • 1 bielok
  • štipku soli
  • olej na vyprážanie
  • práškový cukor na posypanie

V miske si zmiešame všetky sypké ingrediencie. Poriadne ich premiešame lyžicou, aby sa nám spojili. Pridáme k nim jogurt a rovnako aj vaječné bielko. Pomocou vidličky vyšľaháme jemné cestíčko.

Banány si ošúpeme a nakrájame na ľubovoľne hrubé kolieska (odporúčame však 0,5 cm, aby sa pekne prepiekli pri vyprážaní). Poprípade môžete banán predeliť na 4 časti (na polovicu a pozdĺžne na polovicu).

Nakrájaný banán začneme postupne obaľovať v cestíčku – z oboch strán a vyprážame na rozohriatom oleji. Odporúčame vyprážať ich pri nižšej teplote, aby sa rýchlo nespálili. Hotové vypražené banány preložíme na tanier s papierovou utierkou, ktorá vsaje prebytočný olej. Pred podávaním ich posypeme práškovým cukrom. Takto vypražené banány sú zároveň chutnou poobednou maškrtou – dezertom.

Neváhajte si ich pridať aj do raňajkovej kaše alebo si ich zamiešajte do jogurtu s ovocím a troškou medu, alebo orechovým maslom. Prajeme príjemné maškrtenie!


    • Zdieľaj:
  • 1
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Elena Švachová 21.09.22 23:37

karma
107.00

Zaujímavý recept. To musím vyskúšať. Ukladám si ho...

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Rodinná dovolenka podľa francúzskej komédie Úsmev, prosím!
LIFESTYLE

Rodinná dovolenka podľa francúzskej komédie Úsmev, prosím!

  • 1
  • 09.06.2022
Syndróm Petra Pana alebo prečo niektorí muži nikdy nedospejú
Sebarozvoj

Syndróm Petra Pana alebo prečo niektorí muži nikdy nedospejú

  • 3
  • 15.06.2022
Vitamín B1 v ľudskom tele – aké ochorenie spôsobuje jeho nedostatok?
Zdravie

Vitamín B1 v ľudskom tele – aké ochorenie spôsobuje jeho nedostatok?

  • 6
  • 12.06.2022
TOPlist