FIT banánový chlebík: Jednoduchý RECEPT bez rafinovaného cukru

FIT banánový chlebík: Jednoduchý RECEPT bez rafinovaného cukru

    • Zdieľaj:
  • 139
  • 3

Chlieb je v každej domácnosti raňajkovou klasikou, bez ktorej sa deň ani nemôže začať. No od doby, čo sa všetci začali zdravšie stravovať, tak sa u nás udomácnil banánový chlebík, ktorý sa dá pripraviť na množstvo rôznych spôsobov. Je to presne ten recept, ktorý si môžete upraviť podľa seba a podľa svojich požiadaviek či chutí.

Základ tvoria ovsené vločky, ktoré majú množstvo pozitívnych účinkov na naše zdravie. V prvom rade obsahujú vlákninu, ktorá je prospešná pre naše trávenie. V druhom rade má nízky obsah kalórií, pomáha odstraňovať zlý cholesterol z organizmu, no tiež im netreba uprieť fakt, že sú chutné a výživné. Okrem ovsených vločiek sa v banánovom chlebíku nachádzajú, samozrejme, banány a med, orechy i kvalitná horká čokoláda. Ak sa vám zbiehajú slinky, tak si ho poďte spolu s nami upiecť.

Vyskúšaj tiež: RECEPT: Bulgur s mletým mäsom a zeleninou – to musíš ochutnať!

najlepší banánový chlebík

Zdroj: Shutterstock®

Na banánový chlebík budete potrebovať:

  • 100 g ovsených vločiek
  • 140 g gréckeho jogurtu
  • 100 g špaldovej múky
  • 3 banány – najlepšie zrelé
  • 2 vajíčka
  • 100 ml vody
  • 1 odmerka proteínu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 20 g kokosu alebo kokosových lupienkov
  • 1 lyžicu medu a 1 lyžičku škorice
  • podľa chuti horká čokoláda, orechy, sušené ovocie a pod.

Banány si ošúpeme, dáme do misky a pomocou vidličky ich rozmačkáme. K rozmačkaným banánom pridáme vajíčka, jogurt a med. V extra miske si zmiešame sypké suroviny – teda ovsené vločky, proteín, múku, kokos, škoricu i prášok do pečiva. Následne zmiešame morke a suché ingrediencie. Poriadne premiešame a prilejeme vodu. Opäť premiešame a na záver pridáme nasekané orechy, čokoládu, poprípade i sušené ovocie. Vytvorené cesto prelejeme do formy na chlebík vystlanej papierom na pečenie, teda v prípade, že nepoužívate silikónovú formu. Takto pripravený banánový chlebík pečieme približne 40 minút pri 180 °C. Po dopečení necháme chlebík vychladnúť a podávame. Je len na vás, čo si na chlebík natriete – či to bude džem, arašidové maslo alebo jogurt – voľba je na vás. No vedzte, že chlebík je chutný aj sám osebe, a tak ho nemusíte vôbec ničím natierať.


    • Zdieľaj:
  • 139
  • 3
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ľubica Šťastná 14.01.21 07:33

ĽŠ
karma
100.00

Skvelý chlebík, rady s dcérkou pripravujeme!

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 14.01.21 09:28

KK
karma
100.00

ešte som nerobila, ale robievam banánové lievance a tie sú u nás veľmi obľúbené

  • 0
Odpovedať

Elena Švachová 15.01.21 21:53

karma
121.00

Super chlebík...len ten proteín mi chýba,ostatné suroviny mám doma.

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Ako využiť kokosové mlieko v konzerve? Tieto šikovné triky musíš poznať!
Inšpirácie

Ako využiť kokosové mlieko v konzerve? Tieto šikovné triky musíš poznať!

  • 242
  • 1
  • 13.01.2021
Neviditeľné, no bolestivé vyrážky v nose: Ako sa ich zbaviť?
Zdravie

Neviditeľné, no bolestivé vyrážky v nose: Ako sa ich zbaviť?

  • 87
  • 5
  • 31.10.2020
Technika Canon ti ušetri pekný balík peňazí: Využi jedinečný CASHBACK!
Voľný čas

Technika Canon ti ušetri pekný balík peňazí: Využi jedinečný CASHBACK!

  • 9
  • 1
  • 02.11.2020
TOPlist