Plnené šampiňóny zapečené v rúre: Prudko návykové a hotové za pár minút

Plnené šampiňóny zapečené v rúre: Prudko návykové a hotové za pár minút

Na hubách je fantastické, že nepatria ku kalorickým potravinám, ktoré by sme mali konzumovať s veľkou mierou. Neobsahujú tuky, sú bez cholesterolu a navyše majú aj nízky obsah sodíka. Možno ste si práve povedali, že čo z nich má naše telo, keď nie sú výživné a ani sýte. Na druhej strane však obsahujú mnohé vitamíny, minerály i antioxidanty – teda v závislosti od druhu húb.

Avšak, aj napriek tomu sa už dlhé roky používajú v kuchyni. Mnohým jedlám dokážu dodať skvelú chuť. Veď napríklad – vedeli by ste si predstaviť pizzu alebo také rizoto bez húb? My rozhodne nie! Sú skvelou prísadou pri varení, no spraviť z nich môžete aj hlavnú ingredienciu, ktorá bude tvoriť základ pokrmu.

Ak máte v zásobe šampiňóny alebo ste po nich pokukovali v obchode, tak sa inšpirujte. Máme pre vás recept so šampiňónmi – plnené šampiňóny, ktorým sa jednoducho nedá odolať.

V prípade, že neholdujete šampiňónom úplne, tak šampiňónovú omáčku z receptu môžete použiť aspoň ako omáčku na cestoviny. Nebojte sa experimentovať a náplň do šampiňónov pokojne obohaťte o ďalšie ingrediencie. Napríklad kukurica, sušené paradajky, niva, klobása, šunka, pór i brokolica pokrm skvelo vylepšia.

Vyskúšaj aj: Famózna pečená krkovička na pive a horčici s chrumkavými zemiakmi

Na plnené šampiňóny potrebujete:

  • šampiňóny
  • cibuľu
  • cesnak
  • slaninu
  • tavený syr
  • čerstvý špenát
  • syr na strúhanie
  • smotanu na varenie
  • olivový olej

Postup:

  1. Očistíme si šampiňóny, odrežeme z nich „nožičky“ a vnútro vydlabeme lyžičkou. Potrieme ich olivovým olejom a dáme predpiecť do rúry. Pečieme pri 190 °C približne 10 minút.
  2. Na panvicu si dámu trochu olivového oleja a opečieme si nadrobno nakrájanú slaninu.
  3. K slanine pridáme nakrájanú cibuľu, neskôr aj nakrájané „nožičky“ šampiňónov.
  4. Chvíľu opekáme a pridáme aj nakrájaný cesnak a špenát.
  5. Na záver vmiešame tavený syr a podľa potreby aj smotanu na varenie.
  6. Hotovou zmesou naplníme predpečené šampiňóny. Dáme ich opäť piecť do rúry. Po približne 10 minútach posypeme nastrúhaným syrom a necháme ešte zapiecť.
  7. Po dopečení podávame s opečenými bagetkami. Prajeme dobrú chuť! 

Odporúčame aj: Zdravé recepty: Dusené šampiňóny s omeletou

šampiňóny recept

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Katarína Kačuriková

šampiňóny so syrom

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Katarína Kačuriková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Frnová 03.04.23 13:23

MF
karma
100.00

prudko jedlé... milujem takéto rýchlovky

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní