Vedieš nekonečný boj s akné? Nie si v tom sama! Ktoré celebrity majú ten istý problém?

Zdvihnite ruku, ak aj vám povedali, že z akné „vyrastiete“. Realita je taká, že rôzne druhy akné sú bežnou záležitosťou aj v dospelosti. Podľa štúdie Americkej akadémie zameranej na dermatológiu akné postihuje až 54 percent žien starších ako 25 rokov.

Akné je niečo, čo má každý a napriek tomu sa o ňom len zriedka hovorí. Prečo? Pretože v dnešnej dobe plnej bezchybných fotografií na sociálnych sieťach je ťažké nájsť odvahu a otvorene priznať, že máme problém s pleťou. 

Tiež vás unavuje neustále hľadať spôsoby, ako zakryť svoje nedostatky v podobe nepríjemných vyrážok či akné na chrbte? Verte nám, nie ste v tom sami. I mnohé známe hollywoodske tváre majú podobný problém. Presvedčte sa sami.

Neprehliadni: Courteney Cox oslávi budúci rok 60?! Pozri na jej premenu, ktorou konkuruje mladším ročníkom

Olivia Wilde

Zdroj: INSTAGRAM/olivia_wilde_fans

Olivia Wilde

Komedóny (upchané ústia mazových žliaz prejavujúce sa čiernymi bodkami), podkožné akné, vyrážky na brade – týmto všetkým si prešla i herečka Olivia Wilde. Celé roky pravidelne navštevovala dermatológa, aby zistila, čo spôsobuje jej hormonálne akné. Nakoniec sa vzdala silných liekov a krémov a oddala sa zdravému, prirodzenému riešeniu svojich problémov v podobe bio kozmetických značiek.

Camila Cabello

Zdroj: INSTAGRAM/camila_cabello

Camila Cabello

Americká speváčka a skladateľka kubánskeho pôvodu prezradila, že často zvádzala boj so svojím imidžom, pričom jej pokožka bola hlavným zdrojom jej neistoty. Camila sa dokonca priznala, že pred vystúpením alebo účasťou na rôznych podujatiach mávala stres z toho, ako bude vyzerať jej pokožka či vyrážky na krku vo svetle kamier. Dnes sa však pomaly učí prijať svoje nedostatky a nebyť taká kritická ohľadom svojho vzhľadu.

Selena

Zdroj: INSTAGRAM/selenagomez

Selena Gomez

Speváčka, herečka a podnikateľka Selena Gomez je neustále pod paľbou kritiky najmä kvôli svojej premenlivej váhe. Nedávno na svojom účte na Instagrame pridala fotografiu, na ktorej je  nenalíčená, neupravená a na tvári jej svieti zapálený pupienok. Aj taká hviezda ako je Selena Gomez je len človek, ktorý sa potýka s nedokonalosťami. 

Speváčka má tiež svoju vlastnú značku Rare Beauty zameranú na dekoratívnu kozmetiku. Hlavnou filozofiou jej značky je, aby sa každý vo svojej koži cítil dobre.

Katy

Zdroj: INSTAGRAM/katyperry

Katy Perry

Populárna speváčka na pohľad s bezchybnou pleťou sa bez akejkoľvek hanby priznala, že aj jej pokožka má nedostatky. Okrem ochlpenia Katy ostali na tvári spomienky na jej pubertálne časy v podobe jaziev po akné a vyrážok na tvári. Kvalitný make-up a šikovní stylisti však vedia robiť zázraky.

Pozri aj: Madonna kedysi a dnes: Pozri sa, ako plastiky zmenili túto spevácku ikonu

Kendall Jenner

Zdroj: INSTAGRAM/kendalljenner

Kendall Jenner

Verili by ste, že taká kráska ako je Kendall Jenner bojovala s akné? Na svojom instagramovom účte sa pri nakrúcaní jednej reklamy vyjadrila: „Akné je niečo, s čím som sa potýkala už od mladosti a spôsobilo to vo mne pocit úzkosti a bezmocnosti. Myslím si, že sa dostatočne nedelíme o svoje neistoty, pretože žijeme v dobe, kedy byť „dokonalý“ je štandardom. V online svete predsa každý vyzerá bezchybne." Týmito slovami chcela modelka a mediálna osobnosť patriaca do klanu Kardashian ukázať mladej generácii, že všetko nie je perfektné a netreba sa hanbiť za svoje nedostatky.

Alicia Keys

Zdroj: INSTAGRAM/aliciakeys

Alicia Keys

Pôvabná speváčka Alicia Keys sa v roku 2016 zriekla make-upu kvôli tomu, že ju už hnevalo, aký tlak je vyvíjaný na ženy kvôli vzhľadu. Nenalíčená si to dokonca vykračovala aj po červenom koberci. Teraz už nie je tak radikálna a z času na čas si dopraje ľahký make-up. Stále ale chodí rada nenalíčená. Rovnako ako Selena Gomez aj ona má svoj rad kozmetiky s názvom Keys.

Alicia si dáva záležať predovšetkým na dôkladnom odlíčení, a pretože má jej pleť sklony k rozšíreným pórom a akné, má vždy po ruke nejaký gél alebo krém na akné, ktorý ich vysušuje.

Dua

Zdroj: INSTAGRAM/dualipa

Čo radia celebrity na akné?

Pokiaľ vás čaká nejaká dôležitá udalosť a deň pred akciou sa vám objavili na tvári nepríjemné pupienky, Miley Cyrus radí použiť zubnú pastu, najlepšie mätovú. Jednoducho ju naneste priamo na vyrážky a nechajte pôsobiť cez noc. Pasta z akné vytiahne zápal a nečistoty.

Za zázrak na akné považuje mnoho hollywoodskych krások zmes, ktorú si pripravíte zo 4 lyžíc soli a 2 lyžíc olivového oleja. Pomocou prstov ju nanesiete na tvár, necháte pôsobiť 3 minúty a následne tvár opláchnete teplou vodou s mydlom. Pastu používajte denne po celý týždeň a ďalší týždeň 2x až 3x. Soľ vyčistí póry a olivový olej pleť prirodzene vyživí.

Dua Lipa si zase pochvaľuje šípkovú pleťovú vodu. Skvelé účinky tiež dosiahnete zmiešaním droždia s pár kvapkami šťavy z citróna. Hladkú kašu si naneste na pleť a nechajte 20 minút pôsobiť. Potom pokožku dôkladne umyte čistou vodou. Kvasnice obsahujú mnoho vitamínu B a citrón zase vitamínu C.

Zdroj foto:

Úvodná koláž: INSTAGRAM/kendalljenner, INSTAGRAM/selenagomez

2 komentárov
QlqzzNwr QlqzzNwr

QlqzzNwr QlqzzNwr

03.08.2023 22:16

1

Vaše meno:

QlqzzNwr QlqzzNwr

QlqzzNwr QlqzzNwr

03.08.2023 22:16

1

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE