Recept: Medový bôčik s batátovým pyré

Recept: Medový bôčik s batátovým pyré
  • 31.08.2017
  • Lucia Hausknechtová

    • Zdieľaj:
  • 9

Hoci vegetariánom či vegánom toto jedlo nebude príliš po chuti, pečený bôčik patrí do slovenskej kuchyne rovnako ako jaternice či tlačenka.

Ak ste si mysleli, že na jeho prípravu budete potrebovať hodiny času, tento recept vás presvedčí o tom, že pečený bôčik môžete mať aj do hodiny na stole. Inšpirujte sa receptom Medový bôčik s batátovým pyré.

Ingrediencie:

Marináda:

  • 0,5 dcl oleja
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 rozmixovaná cibuľa
  • mletá červená paprika
  • soľ

Batátové pyré:

  • 2 ks batátov (sladkých zemiakov)
  • 2 ks zemiakov
  • 3 polievkové lyžice masla
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • soľ

Odporúčame prečítať: Recept: Syrovo-šunkové guľky

Recept: Medový bôčik s batátovým pyré

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Šunkové slimáky

Recept: Medový bôčik s batátovým pyré

Zdroj: Shutterstock®

Príprava:

Všetky ingrediencie na marinádu zmiešame dohromady, dáme do misky, pridáme v celku lahôdkový bok a necháme marinovať do druhého dňa. Potom bok nakrájame na hrubšie plátky, ktoré dáme opiecť na rozohriatu panvicu.

Medzitým pripravíme batátové pyré. Očistené batáty a zemiaky nakrájame na menšie kúsky, osolíme a dáme na 10 minút variť. Potom ich necháme trochu vychladnúť, pridáme smotanu, maslo a rozmixujeme na pyré. Môžeme podávať spolu s opečenou cibuľkou.

Dobrú chuť!

 

 

Odporúčame prečítať: Recept: Vianočná hríbová polievka

Recept: Medový bôčik s batátovým pyré

Zdroj: Shutterstock®

Odporúčame prečítať: Recept: Cibuľový koláč so šunkou

Recept: Medový bôčik s batátovým pyré

Zdroj: Shutterstock®

Autorka foto: web www.luci.sk / facebook Fotografka Luci Hausknechtová


    • Zdieľaj:
  • 9
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Soňa Kelemenová 31.08.17 07:33

SK
karma
86.00

mnam neni nad vyborny peceny bocik.... obcas si aj mi zhresime.. pripravujeme ho na rozne sposoby.... aj plneny je voborny.. z medom som nepocula ale urcite bude dobre chrumkavy.... no a bataty robievame casto hlavne ich robim z grilovanou zeleninkou

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 31.08.17 07:55

SK
karma
113.00

asi by som urobila radosť bôčikom môjmu manželovi, mne by postačilo batátové pyré

  • 0
Odpovedať

janko komada 31.08.17 13:27

JK
karma
-1.00

vyzerá to chutne sladké zemiaky som ešte nejedol

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 31.08.17 18:11

PV
karma
111.00

Batátové pyré - mňamka.. Farbu má ako Hokkaido polievka..

  • 0
Odpovedať

Milka Damašková 31.08.17 19:54

MD
karma
121.00

Vyzerá to chutne,tak prečo si občas nepoštekliť chuťové poháriky? Ja by som veru neodmietla..

  • 0
Odpovedať

Jana Uhrová 03.09.17 11:08

JU
karma
103.00

batáty som ešte nepripravovala, ale asi to musím napraviť

  • 0
Odpovedať

Peter Maňák 04.09.17 00:25

PM
karma
107.00

Bôčik kľudne aj o polnoci a batáty môžem tiež :)

  • 0
Odpovedať

Anna Bútorová 12.09.17 07:39

AB
karma
75.00

toto jedlo nie je nič pre mňa...

  • 0
Odpovedať

Libuše Šumná 04.01.18 15:58

karma
112.00

batátové pyré jsem ještě nejedla, ale ničemu se nevyhýbám

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Ako zaujať muža? Vďaka týmto tipom ho zaručene dostaneš!
Pre ženy

Ako zaujať muža? Vďaka týmto tipom ho zaručene dostaneš!

  • 1
  • 30.08.2021
Kegelove cviky: Pre koho sú určené a kedy môžu byť nápomocné?
Pre ženy

Kegelove cviky: Pre koho sú určené a kedy môžu byť nápomocné?

  • 4
  • 27.06.2021
Bolestivý zápal okostice v ústnej dutine: Kedy neodkladať návštevu zubára?
Zdravie

Bolestivý zápal okostice v ústnej dutine: Kedy neodkladať návštevu zubára?

  • 2
  • 05.07.2021
TOPlist