Slimáky zo zemiakového cesta s klobáskou: Nedá sa im odolať!

Slimáky zo zemiakového cesta s klobáskou: Nedá sa im odolať!

Aké slimáky robievate najčastejšie? Tie z lístkového alebo pizzového cesta, s ktorými sa nemusíte baviť? Áno, v tomto prípade stačí z chladničky vybrať cesto, natrieť ho a „dozdobiť" podľa vlastných chutí. No ak chcete svojich hostí alebo rodinku potešiť niečím iným, novým a chutným, tak vyskúšajte tieto slimáky zo zemiakového cesta, ktoré majú o trošku inú, ale za to zaujímavú chuť.

Výhodou je, že zemiaky nemusíte vopred variť. Do cesta sa totižto pridávajú surové zemiaky nastrúhané najemno, vďaka čomu vám ich príprava nezaberie veľa času. Tieto slimáky sú skvelé aj ako jednohubky na oslavu. Poďme si ich teda spolu upiecť!

slimáky s klobáskou

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Katarína Kačuriková

Na slimáky budete potrebovať:

  • 200 g zemiakov
  • 200 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 1 klobásu
  • 1 vajíčko
  • štipku soli
  • kečup alebo paradajkové pyré
  • syr

Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame úplne na jemno. Následne ich zmiešame so zmäknutým  maslom, žĺtkom, preosiatou múkou a štipkou soli. Z ingrediencií vyhnetieme hladké cesto, ktoré necháme chvíľku odpočívať.

Medzitým si nakrájame klobásku. Cesto rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika s hrúbkou približne 3 mm a posypeme nakrájanou klobáskou. Ak chcete, aby boli slimáky o niečo chutnejšie a skôr pizzové, tak môžete cesto po rozvaľkaní natrieť kečupom a posypať aj nastrúhaným syrom (takto sme to spravili my a slimáky boli veľmi chutné). Napokon cesto zrolujeme a narežeme na kolieska asi 1 cm široké. Prenesieme na plech vystlaný papierom, potrieme bielkom a podľa chuti posypeme rascou. Slimáky pečieme vo vyhriatej rúre na 175 °C približne 20 minút alebo kým nebudú upečené dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť!

- Slimáky s klobásou
1 z 6
Slimáky zo zemiakového cesta s klobáskou: Nedá sa im odolať! - KAMzaKRASOU.sk
Slimáky zo zemiakového cesta s klobáskou: Nedá sa im odolať! - KAMzaKRASOU.sk
Slimáky zo zemiakového cesta s klobáskou: Nedá sa im odolať! - KAMzaKRASOU.sk
Slimáky zo zemiakového cesta s klobáskou: Nedá sa im odolať! - KAMzaKRASOU.sk
Slimáky zo zemiakového cesta s klobáskou: Nedá sa im odolať! - KAMzaKRASOU.sk
Slimáky zo zemiakového cesta s klobáskou: Nedá sa im odolať! - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Katarína Kačuriková


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

6 komentárov

Darina Božiková 13.04.21 14:16

DB
karma
114.00

vyzerajú výborne. určite vyskúšam.

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 13.04.21 15:57

KK
karma
109.00

robievam iba so syrom, sú výborné

  • 0
Odpovedať

Pavlína Vaksmundská 13.04.21 16:43

PV
karma
113.00

Jednoduché , super , mňam .. Zvýšila sa klobása z Veľkej noci , tak idem urobiť.. Dakujem opäť za tip , a úžasný recept.

  • 0
Odpovedať

Ľubica Šťastná 14.04.21 06:21

ĽŠ
karma
100.00

Túto variantu som ešte neskúšala; ďakujem za inšpiráciu!

  • 0
Odpovedať

Zdenka Sabanošová 14.04.21 12:38

ZS
karma
100.00

Vyzerajú chutne, vyskúšam

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 21.04.21 15:36

JK
karma
100.00

Tak toto môžem mňam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní