Napečené rýchlo, sladko a chutne

Napečené rýchlo, sladko a chutne
  • 22.05.2014
  • Simonka Žigová

  • 11
  • 0

V dnešnej receptovej rubrike si predstavíme chutné a rýchle dezerty a múčniky, ktorým sa jednoducho nedá povedať nie.

V hlavných úlohách: neodolateľná čokoláda, čerstvé ovocie a delikátna šľahačka. Dnešné dezerty sú vhodné pre každú príležitosť.

Napríklad pre blížiacu sa návštevu či len tak pre chuť doma ku káve. Vedeli by ste odolať týmto dobrotámsmiley

 Jemná dvojfarebná bábovka

babovka-cokolada-kamzakrasou

Zdroj: Shutterstock®

Budeme potrebovať:

  • 5 vajec
  • 250 gramov práškového cukru
  • 250 gramov polohrubej múky
  • 1 dcl oleja
  • 1 dcl vody
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • citrónová kôra
  • kakao
     

Postup: Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a kôrou šľahačom do peny. Postupne pridávame múku, olej, vodu, kypriaci prášok a všetko zmiešame. Vyšľahané bielky po častiach pridávame k cestu, jemne, aby zostalo nadýchané.

Polovicu cesta necháme bielu, do zvyšnej časti pridáme 1 lyžicu kakaa. Formu vymastíme, vysypeme múkou a cesto striedavo nalejeme do formy. Pečieme na 180 stupňoch  zhruba 45 minút.

Odporúčame prečítať: Sladké raňajky

 

 Svieža čerešňová bublanina

bublanina-ceresnova-kamzakrasou

Zdroj: Shutterstock®

Budeme potrebovať:

  • 4 vajcia
  • 1 a ½ hrnčeka polohrubej múky
  • 1 a ½  hrnčeka práškového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • ½ hrnčeka oleja
  • ½ hrnčeka mlieka
     

Postup: Žĺtka vymiešame spolu s práškovým a vanilkovým cukrom. Prášok do pečiva spojíme s múkou a postupne vmiešavame k žĺtkom. Prilejeme mlieko, olej a všetko poriadne premiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh a po častiach pridávame k cestu.

Pripravený plech vymastíme olejom, vysypeme múkou, vylejeme cesto a naukladáme naň vykôstkované čerešne (koláčik je výborný i s iným ovocím, podľa vašej chuti a možností). Pečieme na 140 stupňoch približne 30 minút.

 ,,Hriešne“ čokoládové muffiny 

cokoladove-muffiny-kamzakrasou

Zdroj: Shutterstock®

Budeme potrebovať:

  • 220 gramov hladkej múky
  • 100 gramov horkej čokolády alebo čokolády na varenie
  • 100 gramov bielej čokolády
  • 30 gramov kakaa
  • 70 gramov kryštálového cukru
  • 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • ½ čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 dcl oleja
  • 3 dcl acidofilného mlieka
  • 1 vajce
     

Postup: Je veľmi jednoduchý. Tekuté ingrediencie zmiešame spolu, sypké ingrediencie taktiež spolu. Obe premiešame, čokoládu nasekáme a primiešame do cesta. Cesto naplníme do košíčkov a pečieme na 200 stupňoch zhruba 25 – 30 minút.

 Rýchla a chutná roláda

rolada-cokolada-kamzakrasou

Zdroj: Shutterstock®

Budeme potrebovať:

  • 8 vajec
  • 100 gramov práškového cukru
  • 50 gramov hrubej múky
  • 50 gramov škrobovej múky
  • 2 balenia parížskej šľahačky
  • 1 čokoláda na varenie
  • 2 stredné banány (banány môžu, nemusia byť)
     

Postup: Žĺtky s cukrom vymiešame, postupne pridáme múku a škrobovú múku. Primiešame vyšľahané bielka a vylejeme na plech, ktorý je pokrytý papierom na pečenie. Pečieme na 220 stupňoch 10 – 15 minút. Plát necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme šľahačku (podľa návodu), ku ktorej primiešame nasekanú čokoládu.

Približne 2/3 plnky natrieme na plát cesta, naň uložíme pokrájané banány a cesto zavinieme do rolády. Roládu potrieme zvyšným krémom, ozdobíme nastrúhanou čokoládou a necháme v chladničke vychladiť na 1 – 2 hodiny.

Odporúčame prečítať: Marhuľové delikatesy

 

 Redakcia KAMzaKRÁSOU Vám žela príjemné  maškrtenie. :-) 

- Anketa

OTÁZKA PRE VÁS: KTORÝ Z MÚČNIKOV A DEZERTOV PREFERUJETE VY?

Odpovedalo 7 ľudí  

Bábovku
0%
Bublaninu
43%
Muffiny
29%
Roládu
29%

  • 11
  • 0
Návrat hore
Autor článku

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

Inšpirácie pre sebarozvoj

Obhrýzanie nechtov či ponocovanie: Vieš, ako sa zbaviť zlozvyku?

  • 45
  • 3
  • 12.07.2020
Zdravie

Ako podporiť libido u žien i mužov? TOP pomocníkom je táto bylinka!

  • 81
  • 0
  • 26.07.2020
Zdravie

Ako jesť viac zeleniny? Vďaka týmto 5 tipom to pôjde ľahko!

  • 1
  • 1
  • 16.08.2020
TOPlist