Možno si práve hovoríte, že bujón nie je tou najlepšou vecou, ktorú by ste doma mali v zásobe a ktorú by ste používali pravidelne. Niekomu bujón príde ako skvelá záchrana v hodine dvanástej, a to najmä vtedy, keď nepatrí k tým, ktorí by sa dokázali v kuchyni zvŕtať a vyvárať najrôznejšie jedlá. Iným zase príde ako tá najväčšia zloba, ktorá by sa nemala nachádzať v žiadnej kuchyni. To však určite neplatí o BIO domácom bujóne s medvedím cesnakom, ktorý si môžete spolu s nami pripraviť.
Základom tohto domáceho bujónu sú len 2 základné suroviny, ktoré neobsahujú žiadne É-čka, glutaman sodný či iné zvýrazňovače chuti. Jednoducho stačí zájsť na prechádzku a nazbierať si čerstvý medvedí cesnak. Poprípade sa po ňom môžete poobzerať v obchode. Ako si teda pripraviť domáci bio bujón s medvedím cesnakom?
Vyskúšaj: Recept na pečený cesnak: Táto pochúťka pomôže i tvojmu zdraviu!
Na domáci bujón budete potrebovať:
- medvedí cesnak
- vodu
Medvedí cesnak si poriadne umyjeme – tentokrát ho nemusíte sušiť, pretože ho budeme zalievať vodou. Očistený medvedí cesnak si posekáme a následne ho zľahka rozmixujeme.
Pripravíme si formu na ľad, do ktorej budeme postupne dávať rozmixovaný medvedí cesnak. Každú kocku ľadovej formy naplníme medvedím cesnakom a zalejeme vodou. Takto pripravenú zmes dáme do mrazničky a necháme zamraziť. Takto pripravený bujón môžete následne použiť na dochutenie polievok alebo iných jedál.
Skvelé na tomto „bujóne“ je, že udrží čerstvosť medvedieho cesnaku vďaka čomu si ho budete môcť vychutnať počas celého roka. No a ak ste si medvedieho cesnaku priniesli domov viac, môžete si z neho pripraviť aj úžasné pesto alebo maslo.
Odporúčame: Recept na chlebové placky: Skvelá náhrada za chlieb a bez droždia!