Toto je polievka z medvedieho cesnaku, ktorá zahreje, vyženie jarnú únavu a rozmazná chuťové poháriky.
Očarí vás kombinácia stonkového zeleru, slepačieho vývaru horčicových semienok a neopakovateľného medvedieho cesnaku. Mňam!
Jej príprava vám zaberie maximálne 35 minút, a chuť očarí na oveľa dlhší čas.
Potrebujeme:
- 1 šalotku
- 200 g stonkového zeleru
- 1 pór
- 3 lyžice masla ghí (prepustené maslo)
- 500 ml slepačieho vývaru
- soľ, čerstvo zomleté čierne korenie
- v mažiari čerstvo rozdrvené horčicové semienka
- 1 bobkový list
- 2 hrste mladých lístkov medvedieho cesnaku
- 100 ml smotany na šľahanie
- petržlenovú vňať na posypanie
- čerstvé maliny na osvieženie chute
Odporúčame prečítať: Placky s medvedím cesnakom a jogurtovým dipom
Ako si krémovú polievku pripraviť?
Šalotku, očistený pór, cesnak a stonkový zeler nakrájame najemno. V hrnci prehrejeme maslo ghí a zomelieme doň čierne korenie, bobkový list a rozdrvené horčičné semienka, necháme prevoňať, pridáme nakrájanú šalotku, pórik, stonkový zeler. Krátko orestujeme, zalejeme vývarom a na miernom plameni necháme povariť asi 15 minút. Vyberieme bobkový list, rozmixujeme dohladka. Umytý medvedí cesnak najemno nakrájame, polovicu sparíme v kovovom site vriacou vodou, ochladíme studenou vodou a rozmixujeme. Polievku zjemníme smotanou a ešte 2 minúty povaríme, potom vmiešame oba cesnaky. Dosolíme, dokoreníme. Ozdobíme petržlenovou vňaťou a čerstvou malinou.
Recepty pripravila, nastajlovala a odfotila: Jana Štrbková
Viac mojich receptov nájdete na mojom blogu www.medovemotuzy.sk