Recept na avokádový cheesecake – bez lepku a laktózy pre maškrtníkov

Recept na avokádový cheesecake – bez lepku a laktózy pre maškrtníkov
  • 17.09.2016
  • Jarkapecie .sk

Pri tvorbe tohto zákusku som sa zamerala na vytvorenie niečoho zdravšieho a hlavne som myslela aj na alergikov a ľudí s intoleranciami. Klasický keksový spodok som nahradila niečím zdravším bez lepku a laktózy.

Je pravda, že tento zákusok je luxusný a nebudem ho pripravovať bežne, ale sú príležitosti, keď potrebujeme luxusný dezert a toto je skvelý tip.

Pri tomto zákusku som spojila dva recepty a výsledkom je nádherná kombinácia chutí a živín. Samozrejme bezlepkový a bezlaktózový základ môžete použiť aj s iným krémom.

Odporúčame tiež: 5 dôvodov prečo na čierny čaj nezanevrieť

Recept na Avokádový cheesecake – bez lepku a laktózy pre maškrtníkov

Zdroj: Shutterstock®

Na korpus budete potrebovať:

  • 300 g maslovej fazule z konzervy – scedenú
  • 2 vajcia (alebo 10 prepeličích)
  • 2 polievkové lyžice kokosového oleja
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 polievkovú lyžicu kakaa
  • 1 polievkovú lyžicu mletých orechov
  • štipku soli


Scedenú fazuľu a vajíčka rozmixujte do hladka. Pridajte ostatné suroviny a dobre premixujte. Do formy vyloženej papierom na pečenie vylejte zmes a pečte na 180°C približne 20-25 minút. Každá rúra pečie inak wink.

Odporúčame tiež: Inšpirujte sa 3 chutnými raňajkami z ovsených vločiek

Recept na Avokádový cheesecake – bez lepku a laktózy pre maškrtníkov

Zdroj: Shutterstock®

 Na krém budete potrebovať:

  • 400 g zrelého avokáda
  • 200 ml šťavy z limetky
  • 1 polievkovú lyžicu nastrúhanej kôry z limetky
  • 190 g medu
  • 175 ml kokosového tuku (tekutého)

Všetky suroviny vložte do mixéra a mixujte do jemného krému.Krém nalejte na vychladený korpus, upravte ho do hladka, formu prikryte tanierikom a nechajte vychladnúť minimálne 8 hodín, najlepšie cez noc.

Odporúčame tiež: Recept na škoricové a kakaové slimáky ako od babky

Recept na Avokádový cheesecake – bez lepku a laktózy pre maškrtníkov

Zdroj: Shutterstock®


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

8 komentárov

Martina Begalova 21.09.16 11:00

MB
karma
108.00

vyzera celkom chutne :)

  • 0
Odpovedať

Ivana Goliašová 11.12.16 19:53

IG
karma
-1.00

Fantázia :)

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 14:20

MZ
karma
-1.00

Vyzerá naozaj pekne, ale neviem, či by mi to prešlo..musela by som to zamaskovať asi kivi :D

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 26.12.16 23:57

JS
karma
-1.00

Vyzerá to perfektne

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 26.12.16 23:58

JS
karma
-1.00

chutnučké

  • 0
Odpovedať

Ján Soták 26.12.16 23:58

JS
karma
-1.00

oskúšame

  • 0
Odpovedať

Ingrid Šimoniková 16.12.17 16:28

karma
74.00

zaujímavý recept

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 07.11.21 20:31

KS
karma
133.00

Nevyzerá veľmi lákavo a ani tú chuť si neviem predstaviť :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní