Raňajkové vajíčkové muffiny s brokolicou, slaninou a sladkými zemiakmi

Raňajkové vajíčkové muffiny s brokolicou, slaninou a sladkými zemiakmi

Najťažšie je vymyslieť nejaký recept, ktorý by sa osvedčil. Popravde, samotné varenie ani nie je taká hrôza než vymýšľanie rôznych pokrmov či už na raňajky, obed alebo večeru. O to viac, keď máte doma výmyselníkov, ktorí len tak hocičo nezjedia.

Avšak, vajíčkovými raňajkami sa nedá nikdy nič pokaziť. A rovnako tak ani muffinmi. Ak ste milovníkmi muffinov a rovnako aj vajíčok, tak máme pre vás skvelý recept, ktorý sa oplatí vyskúšať. Raňajkové vajíčkové muffiny obohatené o slaninu, brokolicu a sladké zemiaky – dokonalá mňamka!

Chcete recept na muffiny ešte o niečo vylepšiť? Tak nech sa páči, pustite sa do experimentovania a pridajte do muffinov vaše obľúbené ingrediencie. Pokojne vymeňte zeleninu za inú, avšak, rozhodne nevynechávajte slaninu. Tá muffinom dodáva fantastickú chuť.

Odporúčame: Domáca mliečna ryža pre deti i dospelých: 5 receptov, ktoré si zamiluješ

Na raňajkové muffiny potrebujete (12 porcií):

  • 9 väčších vajec
  • 1 lyžica ghee masla
  • 2 lyžice plnotučného kokosového mlieka
  • 2 lyžice droždia
  • 6 plátkov slaniny nakrájanej na menšie kúsky
  • 1 ½ šálky nadrobno nakrájaných sladkých zemiakov
  • 1 šálka nadrobno nakrájanej brokolice
  • soľ a čierne mleté korenie

Postup

  1. Predhrejte si rúru na 200 °C. Formu na muffiny vymastíte ghee maslom, potrite olejom alebo použite silikónové košíčky.
  2. Do stredne veľkej misky si rozbite vajíčka a vyšľahajte ich spolu s kokosovým mliekom a droždím. Dochuťte štipkou soli a pridajte aj mleté čierne korenie.
  3. Na panvicu dajte ghee maslo a opečte slaninku. Slaninu povyberajte a na výpeku si opečte sladké zemiaky a brokolicu (približne 5 minút).
  4. Vajíčkovú zmes zmiešajte so slaninou, brokolicou a sladkými zemiakmi. Hotovú zmes rozdeľte do muffinových košíčkov.
  5. Plech s naplnenými košíčkami vložte do vopred vyhriatej rúry. Muffiny pečte približne 15 až 20 minút. Pred podávaním vychlaďte. Prajeme vám DOBRÚ CHUŤ!

Tip: Vajíčkové muffiny si môžete pripraviť aj vopred, pokojne aj večer a o raňajky budete mať postarané. V chladničke, v dobre uzavretej nádobe, ich môžete skladovať maximálne 3 dni.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní