RECEPT: Bryndzová nátierka s medvedím cesnakom

RECEPT: Bryndzová nátierka s medvedím cesnakom

Jedna z tých nátierok, ktorá dokonalo chutí počas celého roka. No svoju najlepšiu chuť má na jar, kedy je dostupná čerstvá bryndza priamo zo salašov. Verte nám, nie je nič lepšie ako čerstvá bryndza priamo „od ovečiek“, ktorá má úplne inú vôňu a chuť ako tá bežne dostupná v obchodoch. No pokiaľ sa jedna o bryndzovú nátierku, tak pokojne môžete na jej prípravu použiť bryndzu z obchodu. Ak sa vám nechce pripravovať výdatné raňajky a bohaté švédske stoly, na ktorých by si pochutnali všetci členovia vašej domácnosti, tak ich prekvapte touto nátierkou. Áno, je taká lahodná a chutná, že sa po nej len tak zapráši.

Bryndza je sama osebe skvelou probiotickou bombou, takým bielym zlatom a patentom prírody, ktorý sme si akosi privlastnili. Ide o fermentovaný živý ovčí syr, ktorý obsahuje množstvo probiotických baktérií a kvasiniek. Ovčie mlieko obsahuje až 5-násobne väčšie množstvo vitamínu B3, C a D než kravské mlieko. A presne tieto vitamíny sú uchované aj v samotnej bryndzi, ktorá nie je len takou obyčajnou pochúťkou. Má množstvo pozitívnych účinkov a priaznivo ovplyvňuje celý organizmus. Tak neváhajte a pripravte si aj vy bryndzovú nátierku.

Odporúčame: RECEPT: Falošné halušky na zdravší spôsob, ale rovnako skvelé!

bryndzová nátierka s medvedím cesnakom

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Na nátierku budete potrebovať:

  • 200 g bryndze
  • 100 g masla
  • 1 lyžicu červenej papriky
  • 1 cibuľu
  • hrsť medvedieho cesnaku
  • soľ

Do misky si dáme zmäknuté maslo a bryndzu. Obe ingrediencie poriadne premiešame a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku i červenú papriku. Nakoniec dosolíme podľa chuti a pridáme za hrsť nakrájaného medvedieho cesnaku. Celú nátierku poriadne vymiešame a podávame s čerstvým chlebíkom alebo iným pečivom.

Prajeme dobrú chuť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Elena Švachová 12.04.20 00:08

karma
109.00

Jáááj, samé dobroty. Robievam túto pomazánku.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní