RECEPT: Maslo s medvedím cesnakom – také skvelé, že si urobíš zásoby!

RECEPT: Maslo s medvedím cesnakom – také skvelé, že si urobíš zásoby!

    • Zdieľaj:
  • 2

Budete sa možno diviť, ale existuje nespočetné množstvo receptov s medvedím cesnakom. Keďže sme si ho boli nazbierať a nazbierali sme si ho väčšie množstvo, tak nám nedalo nevyrobiť si z neho domáce bylinkové maslo, ktoré je neskutočne chutné. Je dokonca také chutné, že už máme zásoby v mrazničke na celý tento rok.

Už ako viete, tak medvedí cesnak má množstvo liečivých účinkov. No čo je na ňom najzaujímavejšie, tak je jeho chuť. Je úplne lahodný a z každého pokrmu spraví hotový gastronomický skvost. Neváhajte, choďte si ho aj vy nazbierať a spravte si pesto z medvedieho cesnaku, zachutí vám aj bryndzová nátierka s medvedím cesnakom a dokonca aj polievka či obyčajný chlebík obložený týmito zelenými liečivými listami.

Odporúčame: RECEPT: Falošné halušky na zdravší spôsob, ale rovnako skvelé!

bylinkové maslo s medvedím cesnakom

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Na maslo budete potrebovať:

  • 250 g masla
  • hrsť medvedieho cesnaku
  • soľ
  • čierne korenie (voliteľné)
  • kôru a šťavu z ½ citróna (voliteľné)

V prvom rade si vyberieme maslo a necháme ho pri izbovej teplote zmäknúť. Až bude mäkké, tak ho pokrájame a vložíme do mixéra. Medzitým si umyjeme lístky medvedieho cesnaku a poriadne osušíme. Umytý medvedí cesnak posekáme a pridáme do mixéra k pripravenému maslu. Všetko spolu vymiešame a podľa chuti osolíme.

Ak radi experimentujete alebo máte radi výraznejšiu chuť bylinkového masla, tak môžete doň pridať aj čierne korenie, šťavu a kôru z ½ citróna. Samozrejme, tento krok môžete pokojne vynechať a pochutnať si na čistom bylinkovom masle s medvedím cesnakom.

Pripravené maslo dáme do misky alebo si ho, na papieri na pečenie, sformujeme do tvaru obdĺžnika a dáme odležať do chladničky. Maslo si môžete pokojne spraviť aj do zásoby a zamraziť ho. Až budete mať naň chuť počas roka, tak si ho jednoducho vyberiete a pochutnáte si na ňom.

Pozri aj: Rýchly recept na ryžový nákyp: Chutný obed je hotový raz-dva!


    • Zdieľaj:
  • 2
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Elena Švachová 11.04.20 23:51

karma
112.00

Práve dnes sme si boli natrhať medvedí cesnak :-) Vyskúšam...

  • 2
Odpovedať

JAN KOMADA 18.03.21 14:37

JK
karma
100.00

Rád vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Biela horúca čokoláda na 4 spôsoby pre domácu pohodu: Nik jej neodolá
Nápoje

Biela horúca čokoláda na 4 spôsoby pre domácu pohodu: Nik jej neodolá

  • 6
  • 08.12.2022
Jablkový perník s čokoládovou polevou a orechmi – konkuruje tomu tradičnému
Dezerty

Jablkový perník s čokoládovou polevou a orechmi – konkuruje tomu tradičnému

  • 4
  • 24.10.2022
Krémová šošovicová polievka: S čerstvým chlebom jej neodoláš
Polievky

Krémová šošovicová polievka: S čerstvým chlebom jej neodoláš

  • 5
  • 03.10.2022