Rýchla tuniakova nátierka s vajíčkom: Jemná pomazánka na chlebík

Rýchla tuniakova nátierka s vajíčkom: Jemná pomazánka na chlebík

Odborníci odporúčajú konzumovať ryby aspoň 3-krát týždenne, pretože sú zdrojom cenných bielkovín, no rovnako aj nenasýtených mastných kyselín, selénu i vitamínu D. Samotné esenciálne kyseliny pozitívne vplývajú na zdravie kardiovaskulárneho systému, nakoľko pomáhajú znižovať hladinu cholesterolu v krvi. Ryby údajne tiež pozitívne vplývajú na našu náladu, vďaka čomu sú považované za účinné potraviny proti depresii. A to je len zlomok toho, prečo si ryby dopriať. Koniec koncov majú zaujímavú chuť, dajú sa pripraviť na rôzne spôsoby v priebehu niekoľkých minút a sú príjemným spestrením našich jedálničkov.

Ak nedáte dopustiť ani na ryby z konzervy, tak si doprajte aj takého tuniaka. Skvelá je napríklad tuniakova nátierka, ktorú stačí natrieť na čerstvý chrumkavý chlebík a vychutnať si každý jeden hryz do sýtosti. Jej výhodou je, že ju máte hotovú raz-dva a pokojne si ju môžete vychutnávať aj niekoľko dní. Pamätajte, že čím dlhšie postojí v chladničke (samozrejme, nie týždeň), tým bude lepšia, pretože všetky ingrediencie sa lepšie spoja.

tuniakova pomazánka

Zdroj: Shutterstock®

Na tuniakovu nátierku potrebujeme:

  • 70 g masla (môžete použiť aj tavený syr)
  • 1 konzervu tuniaka (cca 120 g)
  • 4 vajíčka
  • 1 lyžičku horčice
  • 2 lyžice majonézy
  • 3 lyžice kečupu
  • 1 cibuľu
  • soľ a čierne korenie
  • petržlenovú vňať

Ako prvé si dáme uvariť vajíčka natvrdo. Po uvarení ich necháme vychladnúť a zbavíme škrupinky. Do misky si dáme maslo (najlepšie izbovej teploty), ktoré rozšľaháme pomocou vidličky. Pridáme tuniaka z konzervy a opäť premiešame (môžete pridať aj olej z tuniaka, avšak pozor, ak je ho príliš veľa, tak nie všetok).

Do vymiešanej hmoty pridáme horčicu, kečup a majonézu. Medzitým si nadrobno nakrájame cibuľu a nasekáme petržlenovú vňať. Cibuľu a rovnako aj petržlenovú vňať pridáme do misky s pripravenou nátierkou a všetko spolu zľahka premiešame. Nakoniec pridáme aj nadrobno nakrájané vajíčka, poprípade ich môžete nastrúhať na jemnom strúhadle. Na záver dochutíme soľou, čiernym korením a podávame. Prajeme vám dobrú chuť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

13 komentárov

Katarína Konečná 18.09.21 12:24

KK
karma
109.00

milujem takéto nátierky a robievam ich často

  • 1
Odpovedať

Ľubica Šťastná 19.09.21 05:24

ĽŠ
karma
100.00

Výborná; pripravujem podobným spôsobom.

  • 1
Odpovedať

Mária Chromíková 19.09.21 12:56

MC
karma
109.00

POdobnú natierku robievam.

  • 1
Odpovedať

Mária Maxianová 19.09.21 16:27

MM
karma
100.00

nátierky milujem, zvlášť rybacie

  • 1
Odpovedať

Elena Švachová 19.09.21 23:56

karma
109.00

Robievam nátierky zo sardiniek,ale aj z tuniaka,ale bez vajíčok.Nabudúce skúsim dať aj vajíčka,aspoň bude zmena.

  • 1
Odpovedať

Lenka Křižáková 20.09.21 15:23

LK
karma
-1.00

Táto nátierka je výborná

  • 1
Odpovedať

Katarína Kačuriková 21.09.21 07:56

karma
113.00

Veru je :) U nás ani nestihne odstáť - vždy sa hneď celá spapá :)

  • 0
Odpovedať

Marta Kendrová 20.09.21 18:58

MK
karma
100.00

Zaujímavé, robievam bez kečupu á majonézy

  • 1
Odpovedať

Katarína Kačuriková 21.09.21 07:55

karma
113.00

Áno, aj bez kečupu a majonézy je skvelá. Nám tiež taká chutí najviac :)

  • 0
Odpovedať

Peter Maňák 11.10.21 23:57

PM
karma
107.00

Mňam

  • 0
Odpovedať

Maria Pomšahárová 19.10.21 17:16

karma
-1.00

mnam , tuto vyskušam

  • 0
Odpovedať

Ivana Šurániová 30.10.21 18:00

karma
100.00

vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 17.03.24 16:41

karma
-1.00

Mame ju radi robievamnju často

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní