Sezóna grilovania je v plnom prúde. Máme tipy na skvelé recepty!

Sezóna grilovania je v plnom prúde. Máme tipy na skvelé recepty!
  • 24.06.2014
  • Silvia Karasová

    • Zdieľaj:
  • 3

Letné počasie akosi automaticky navodzuje atmosféru dokonalej pohody. Aby bola ešte dokonalejšia, chce to urobiť si chvíľku voľného času a využiť ju pre čo najväčší relax. K tomu vám stačí kúsok prírody, pár dobrých priateľov, gril a chutné surovinyLetná grilovačka sa tak môže začať, a pokiaľ sa trápite s tým, čo podávať, rady vám poradíme. Okrem klasických klobások a steakov, si totiž toto leto môžete obohatiť aj doslova luxusným gurmánskym menu.

Odporúčame: Mrkvové šatôčky: Rozchytajú sa behom pár sekúnd!

steak

Zdroj: Shutterstock®

Rump steak s grilovanou paprikou

Čo budeme potrebovať:

  • hovädzie zadné (rump steak),
  • dve papriky,
  • olivový olej,
  • morskú soľ,
  • farebné korenie,
  • maslo.

Ako na to: Steak izbovej teploty potrite olivovým olejom a na rozpálenom grile opečte z obidvoch strán (z každej po cca 5 minút). Ugrilované mäso vložte ešte na pár minút do panvice s olejom (rozohriatym na cca 50 °C), kde ho nechajte vypariť. Až tak mäso osoľte hrubozrnnou soľou a okoreňte. Papriky prekrojte na dve časti a opečte na olivovom oleji. Podávajte spolu so steakom, ako príloha sa hodín bageta, prípadne pečené zemiaky.

Odporúčame prečítať: Čo všetko urobiť pred grilovaním?

roštenka

Zdroj: Shutterstock®

Grilovaná roštenka s kukuricou

Čo budeme potrebovať:

  • roštenku (ideálne z mladého býka),
  • čerstvú kukuricu (klasy),
  • hrubozrnnú soľ,
  • maslo,
  • cesnak,
  • olivový olej,
  • bagetu,
  • farebné korenie.

Ako na to: Podobne ako pri rump steaku aj roštenku pred grilovaním vyberte von, aby bola izbovej teploty. Potom ju na rozpálenom grile opečte z oboch strán, cca po 5 minút. Ugrilované mäso osoľte, okoreňte a odložte bokom. Kukuricu rozdeľte na dve až tri časti a ugrilujte na olivovom oleji, podobne aj cesnak. Potrite maslom, a podávajte s roštenkou a bagetou.

krkovička

Zdroj: Shutterstock®

Grilovaná krkovička s plnenými šampiňónmi

Čo budeme potrebovať:

  • bravčovú krkovičku,
  • šampiňóny,
  • syr s modrou plesňou (napr. Niva),
  • cherry paradajky,
  • anglickú slaninu,
  • soľ, farebné korenie,
  • olivový olej.

Ako na to: Mäso izbovej teploty uložte na rozpálený gril. Spolu s mäsom ugrilujte aj huby. Očistené šampiňóny potrite olejom, osoľte a naplňte syrom. Zabaľte do plátkov slaniny a tak ich grilujte. Mäso by ste mali grilovať cca 7 minút z každej strany. Šampiňóny grilujte najprv syrovou náplňou dole, keď sa začne syr roztekať, otočte ich. Ugrilované mäso osoľte a okoreňte. Na záver ugrilujte aj cherry paradajky. Všetko spolu uložte na tanier a podávajte s bagetou.

Odporúčame prečítať:  Proces grilovania si zamilujete

kuracie prsia

Zdroj: Shutterstock®

Grilované kuracie prsia so šalviou

Čo budeme potrebovať:

  • kuracie prsia,
  • cuketu,
  • baklažán,
  • červenú a žltú papriku,
  • slaninu,
  • čerstvé lístky šalvie,
  • olivový olej,
  • soľ, čierne mleté korenie,

Ako na to: Umyté mäso osolíme, uložíme naň šalviové lístky, zabalíme do slaniny. Umytú a očistenú zeleninu nakrájame na plátky, papriku na väčšie kúsky. Na rozpálený gril uložíme zeleninu aj mäso, všetko spolu grilujeme cca 7 minút z oboch strán. Ugrilovanú zeleninu na záver ešte potrieme olivovým olejom a dochutíme soľou aj korením. Podávame spolu s mäsom a pečivom.

ZDROJ: www.catler.sk


    • Zdieľaj:
  • 3
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Jana Komadová 24.06.14 17:26

JK
karma
100.00

RADI GRILUJEME A čASTO AJ V TýžNI LEN TAK NA VEčERU KURACIE MäSKO Sú TU SAMé CHUTNé RECEPTY

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 24.06.14 19:48

MZ
karma
92.00

samé dobroty, aj by som si dala, taká grilovaná krkovička so zeleninou je moc dobrá

  • 0
Odpovedať

Alena Cabakova 25.06.14 19:06

karma
86.00

Nie je nad letnu vecernu vonavu grilovacku s rodinou a priatelmi :) Uplna pohodicka a nebicko v papulke :)

  • 0
Odpovedať

Čo čítajú ostatní

Príďte si posilniť imunitu do bratislavského Auparku
Pre ženy

Príďte si posilniť imunitu do bratislavského Auparku

  • 0
  • 07.03.2022
Harmanček – prírodný zázrak pre zdravú pokožku
Zdravie

Harmanček – prírodný zázrak pre zdravú pokožku

  • 2
  • 23.02.2022
Vulvodýnia – nepríjemný ženský problém, o ktorom vedia lekári len málo
Pre ženy

Vulvodýnia – nepríjemný ženský problém, o ktorom vedia lekári len málo

  • 1
  • 07.04.2022
TOPlist