Proces grilovania si zamilujete. Ako grilovať ako profesionál?

Proces grilovania si zamilujete. Ako grilovať ako profesionál?
  • 08.07.2014
  • Silvia Karasová

Minule sme vám priniesli základné informácie o tom, čo všetko by ste mali pred samotným grilovaním zabezpečiť. V skratke, je to kúpa kvalitného mäsa, zeleninových príloh, príprava, vyhriatie grilu a, samozrejme, fáza grilovania. Ak ste sa na to nechali nahovoriť prvýkrát, s našimi radami sa pokojne môžete tváriť ako majster v grilovaní. Na to, aby ste to zvládli perfektne stačí dodržiavať len zopár pravidiel.

Odporúčame: 7 tipov, ako využiť Aloe vera pre krásu: Prečo ich vyskúšať?

proces grilovania

Zdroj: Shutterstock®

Ako grilovať ako profesionál?

Keď už máte všetko dôkladne nachystané dôjde, samozrejme, na samotné grilovanie. Zohrejte si gril na 185 – 200 °C. Mäso grilujte na sucho a neprikrývajte ho. Z každej strany by sa malo grilovať do tých spomínaných 7 minút. A nezabudnite! Vidličke sa vyhnite! Mäso by pustilo šťavu a na tanier by sa dostalo suché a tuhé. Na jeho pretáčanie sa radšej zaobstarajte kovovú obracačku, prípadne z hmoty, ktorá je tepelne odolná.

Odporúčame prečítať: Čo všetko urobiť pred grilovaním?

letné grilovanie

Zdroj: Shutterstock®

Hotové mäsko uložte na drevený povrch a nechajte odpočinúť cca 4 minúty, aby vám nevytiekla všetka šťava. Osoľte, okoreňte, potrite olejom a podávajte. Odborníci totiž neodporúčajú mäso nasoliť vopred, aby soľ pri vysokej teplote nepoškodila jeho štruktúr.

grilovačka

Zdroj: Shutterstock®

Ugrilované mäso môžete potrieť olejom, vyberajte ale kvalitný olivový olej. Môže byť aj ochutený, napríklad bazalkou. Takýto olej si pripravíte veľmi jednoducho: olivový olej rozmixujte s čerstvou bazalkou, strúhaným parmezánom a s limetkovou, alebo citrónovou šťavou. Udržujte ho v chlade. Ak radšej než olej máte maslo, vyskúšajte cesnakové alebo zázvorové.

Odporúčame prečítať: Sezóna grilovania je v plnom prúde!

grilované mäso

Zdroj: Shutterstock®

Mäsu dodajú jedinečnú chuť. Vhodná je tiež kombinácia bazalky, koriandru, tymianu či pažítky. Najlepšie všetko čerstvé. Hotové mäso servírujte na tanier s prílohou. Doprajte si k nemu pečené zemiaky, alebo chutné bagetky.

ZDROJ: www.catler.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Martina Zahoranová 08.07.14 14:59

MZ
karma
92.00

grilovanie máme radi a vždy cez víkend keď je dobrý čas vybehneme na záhradku a miesto klasického obeda si radšej ugrilujeme mäsko so zeleninou - mňam

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní