Je kúpeľ v materskom mlieku pre dieťa zdravý? Toto sú jeho výhody!

Je kúpeľ v materskom mlieku pre dieťa zdravý? Toto sú jeho výhody!

Každá mamička chce dať svojmu novorodencovi len to najlepšie a ako všetci dobre vieme je vedecky dokázané, že to najlepšie, čo môže mamička svojmu bábätku dať, je materské mlieko. Ukázalo sa, že materské mlieko nemá výhody len ako potrava, ale napríklad aj ako prísada do kúpeľa. Prečo je zdravotný kúpeľ v materskom mlieku pre dieťatko tak veľmi dobrý?

Kleopatra ako vzor

O blahodarných účinkoch mlieka na ľudskú pokožku polemizovať nemusíme. Kúpala sa v ňom už Kleopatra a aj to je isto jeden z dôvodov prečo je práve mlieko ingredienciou v mnohých kozmetických produktoch. Ukázalo sa, že aj materské mlieko má čo ukázať a zaraďuje sa tak medzi veľmi zdravé a prospešné prísady do kúpeľa, najmä toho detského. Vďaka svojmu unikátnemu zloženiu dokáže divy práve s citlivou detskou pokožkou a pôsobí na ňu antibakteriálne, vyživujúco, ochraňujúco, hydratačne aj protizápalovo.

Zaujme ťa: Deti a hríby: Naozaj treba čakať 3 a viac rokov?!

ako kúpať bábätko

Zdroj: Shutterstock®

Liek na problémy s kožou

Všetky tieto úžasné vlastnosti materského mlieka, v súvislosti s bábätkovskou pokožkou, dokážu bojovať proti nepríjemným problémom s detskou kožou či dokonca proti jej bežným ochoreniam. Štúdie preukázali, že ak budete svojmu novorodencovi robiť pravidelné kúpele v materskom mlieku, môžete tak zredukovať symptómy jeho ekzému, novorodeneckého akné či bežných zaparenín. Mliečnym kúpeľom môžete dieťatku pomôcť aj pri silnej reakcii pokožky na uštipnutie hmyzom.

Koľko a ako často?

Benefitom kúpeľa dieťatka v materskom mlieku sa potešia najmä mamičky, ktoré majú materského mliečka nadbytok. Do klasickej vaničky s vlažnou vodou by ste mali pre optimálny účinok pridať aspoň 150 až 300 mililitrov materského mlieka, čo je približne dostatok na to, aby sa voda zakalila dobiela. Novorodenca v takejto mliečnej vode kúpte 5 až 15 minút, potom ho vytiahnite a vysušte, prípadne mu po osušení ešte ostatok mliečka vmasírujte do pokožky. Na takýto kúpeľ môžete podľa odborníkov použiť aj mlieko z mrazničky alebo dokonca mlieko, ktoré je už „prešlé," no nesmrdí. Ak sa pýtate, ako často takýto mliečny kúpeľ dieťatku dopriať, odporúča sa raz až dvakrát týždenne.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 27.08.20 06:43

ĽŠ
karma
100.00

O takomto kúpeli som ešte nepočula, no určite vďaka svojmu unikátnemu zloženiu dokáže divy práve s citlivou detskou pokožkou.

  • 0
Odpovedať

Katarína Konečná 27.08.20 09:06

KK
karma
105.00

verím tomu, na tom určite niečo je

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní