Romantické čítanie v období vírusu: Knihy, ktoré stoja za to!


V čase, kedy sa na nás valí množstvo nie práve pozitívnych informácií, sa musíme naučiť zastaviť, zhlboka nadýchnuť a prečítať si kvalitné príbehy, ktoré v sebe nesú lásku, štipku napätia či nečakaný zvrat a hlavne – šťastný koniec. Veď kto by po ňom netúžil? Azda aj ten, čo tvrdí opak.

Vybrali sme hneď niekoľko tipov na knižnú romantiku unášajúcu čitateľov ďaleko od ťažkostí všedných dní. Uvarte si čaj alebo kávu, pohodlne sa usaďte a objavte svoje romantické knižné útočisko.

Odporúčame: Verenica: Nové vydanie veľmi úspešnej historickej romance Jany Pronskej

Spolubývajúca a Otáznik je polovica srdca

Zdroj: bux.sk

6 romantických kníh, ktoré stoja za to!

Beth O'Leary - ​SPOLUBÝVAJÚCA

Čo ak je vaša podnájomníčka zároveň vaša spriaznená duša?

Platiť nájom z jedného platu nie je vôbec jednoduché. Svoje o tom vie aj editorka Tiffy Moorová, ktorá navyše býva v jednom z najdrahších miest sveta, v Londýne. Po rozchode s panovačným sukničkárom nemá na výber a hľadá si nové bývanie. Pod tlakom udalostí sa nasťahuje do bytu k neznámemu mužovi, Leonovi, s ktorým sa musí deliť nielen o izbu, ale aj o posteľ. Leon pracuje na nočné zmeny v hospici, a preto sa nestretávajú, iba obchádzajú. Všetko sa zmení, keď si začnú nechávať srdečné odkazy a Tiffy začne cítiť viac, než len vlažnú náklonnosť k neznámemu...

Lilly Adams - ​HVIEZDY BLÍZKO NÁS

Keď prší hľadaj dúhu, keď sa zotmie, hľadaj hviezdy...

Mnohí z nás vedú iný život na sociálnych sieťach a iný v realite. Emma Martinsová nie je výnimkou. Jej instagram je inšpiráciou tisíckam sledovateľov, keďže pridáva množstvo závideniahodných a vzrušujúcich príspevkov. V skutočnosti však Emma býva v maličkom apartmáne v Londýne. Má strach z kontaktu s okolitým svetom a len zriedkakedy vytiahne päty z domu. Uvoľní sa jedine na strešnej terase, v noci, keď mesto stíchne a na oblohe zažiaria hviezdy. Jedného dňa sa však do vedľajšieho bytu nasťahuje atraktívny Nathan a Emmin svet a pohľad na život sa od základov zmenia.

Sofia Lundbergová - ​OTÁZNIK JE POLOVICA SRDCA

Šťastie nájde iba ak sa zmieri s minulosťou...

Bremeno ťaživej minulosti si so sebou nosí nejeden z nás, no tajomstvá vzťah nikdy neposilnia, práve naopak... O tom sa má čoskoro presvedčiť aj fotografka Elin, ktorá žije zdanlivo bezstarostne s rodinou v New Yorku. O svojom predošlom živote s nikým nehovorí, a tak sa stále viac a viac uzatvára do seba. Vlastná dcéra ju považuje za bezcitnú a vinnú za troskotajúce manželstvo. V momente, keď dostane list od Fredrika, priateľa z detstva, sa okrem neveselých spomienok na dospievanie vo Švédsku, vynára aj pocit hanby za skutok, ktorý spáchala. Nájde východisko z bezútešnej životnej situácie a dokáže si odpustiť?

Kým budeme žiť a dýchať a Tretí do partie

Zdroj: bux.sk

Sophia Money-Coutts - ​TRETÍ DO PARTIE

Kto by chcel ísť na svadbu sám?

Obdobie, kedy si všetci navôkol sľubujú doživotnú vernosť a lásku v manželstve, môže byť radostné, ak práve nie ste nešťastne nezamilovaná... Novinárka a čerstvá tridsiatnička Polly Spencerová sa ocitla v podobnej situácii. Síce tvrdí, že jej nič nechýba, ale podvedome túži po mužskom ramene, o ktoré by sa mohla oprieť. A blížiaca sa svadba jej priateľky jej situáciu neuľahčuje. Keď dostane za úlohu napísať článok o neslávne známom aristokratovi Jasperovi, ktorý sa podľa bulváru nevenuje žiadnej záslužnej činnosti okrem lámania ženských sŕdc, ešte netuší, ako veľmi sa jej život obráti hore nohami...

Charlotte Lucasová - POČKAJTE SI NA HAPPY END

O pádoch a vzostupoch a o tom, či sa naozaj všetko končí ako v rozprávke...

Ella je presvedčená, že o kvalite príbehu rozhoduje jeho koniec. Svet je plný tragédií, načo sú nám ešte aj smutné príbehy? Konce známych románov a filmov preto pretvára na tie správne. Teda šťastné. Oscar je síce bohatý muž, ale šťastie mu pravidelne uniká pomedzi prsty. Ella sa s tým nedokáže zmieriť. Zaumieni si, že tomuto cudziemu človeku, s ktorým sa jej skrížili cesty, obráti život naruby a zariadi, aby sa všetko na dobré obrátilo. Lenže prispôsobí sa realita Elliným pravidlám hry?

Nicholas Sparks - ​KÝM BUDEME ŽIŤ A DÝCHAŤ

Ako dlho vydrží sen?

Hope Andersonová sa ocitla na životnej križovatke a nevie, ako ďalej. Nachádza sa v dlhoročnom vzťahu bez, čo i len zdanlivej, vízie spoločnej budúcnosti, a zároveň sa dozvedela, že jej otec je vážne chorý. Tru Walls je zase vychovaný divokou Afrikou, pracuje ako sprievodca na safari, a na americkú pôdu ho zaveje túžba po poznaní vlastných koreňov. Keď sa ich cesty pretnú, preskočí medzi nimi iskra ako prísľub vášne a lásky. Avšak rokmi začnú vzájomné city ustupovať rodinným povinnostiam a ich vzťah okúsi trpkosť osudu...

Text a foto: Eva Samcová


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní