Tai Chi: Čínske bojové umenie, ktoré ťa rozhýbe! Prečo ho vyskúšať?

Tai Chi: Čínske bojové umenie, ktoré ťa rozhýbe! Prečo ho vyskúšať?

Čínske bojové umenie Tai Chi počujeme skloňovať v bežnom živote čoraz viac. Nejde však len o duchovné cvičenie, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať, no aj o poriadny záber na ľudské svaly. Ak sa Tai Chi praktizuje správne, môže vám ponúknuť oveľa viac, ako len obyčajné cvičenie. Ak teda hľadáte niečo, čo vám dokáže vyčistiť myseľ, posilniť ducha a zároveň zlepšiť kondičku, prečítajte si, aké výhody Tai Chi ponúka.

Zaujme ťa: Orgován nie je len okrasný ker. Neveríš? Tak pozri na jeho účinky!

ako spáliť tuk

Zdroj: Shutterstock®

Spaľovač tukov

Napohľad sa možno Tai Chi javí ako hračka, no v skutočnosti môžeme toto cvičenie nazvať aj spaľovačom tukov. A to je predsa to, čo často my ženy v cvičení doslova vyhľadávame, je tak? Preto je toto čínske bojové umenie dobrým spoločníkom na vašej ceste ku krajšej postave. Podľa viacerých štúdií môže žena, vážiaca približne 55 kilogramov, spáliť za polhodiny na Tai Chi hodine až 120 kalórií, a to sa veru oplatí.

dá sa z tai chi schudnúť

Zdroj: Shutterstock®

Dôležitý je postoj

Ak by sme chceli zjednodušene vysvetliť, čo vlastne Tai Chi je, ide v podstate o sériu pomalých harmonických pohybov, pričom naozaj dôležité je správne držanie tela. Tai Chi alebo poslovenčene tajči, sa nazýva inak aj dynamická meditácia, založená na teóriách o energii Jing a Jang. Existuje niekoľko tradičných aj netradičných druhov tajči, pričom je naozaj dôležité dbať na správny postoj tela. Inak je toto čínske cvičenie vykonávané zle, čo sa míňa účelu.

čínske bojové umenie

Zdroj: Shutterstock®

Výhody Tai Chi

Poďme sa teda pozrieť na výhody, ktoré Tai Chi ponúka človeku! Ako každý pohyb, aj tajči znamená pre človeka lepšiu fyzickú kondíciu s „malým“ bonusom s názvom psychická pohoda, ktorú dnes mnoho ľudí hľadá na sedeniach u psychológov. Tajči má vplyv na výdrž, mobilitu a udržiavanie rovnováhy, no zároveň podporuje aj činnosť kardiovaskulárneho systému.

Tajči je skvelou voľbou aj vtedy, ak túžite po spevnení tela a posilnení svalstva, pričom dokáže zázraky u ľudí, ktorí majú problémy s kĺbami. Kĺby tajči posilňuje, ako aj imunitný systém a kosti. To všetko v jednom, napohľad nenáročnom cvičení.

- Anketa

DALI BY STE SA NA TAI CHI?

Odpovedalo 81 ľudí  

Vyzerá to naozaj zaujímavo, možno aj áno!
72%
Áno, určite to vyskúšam.
22%
Vyzerá to príliš zložito, asi nie.
6%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Martina Varhaníková 23.05.18 09:20

karma
110.00

Tai Chi ma láka, ale stále sa neviem k nemu dopracovať a začať ho cvičiť. Známa predcvičovala Falung a bola veľmi spokojná a viac vnímala prúdenie energie ,..takže len začať.

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní