Tekvicový smoothie nápoj: Dopraj si zdravú tekvicu v tekutej forme!

Tekvicový smoothie nápoj: Dopraj si zdravú tekvicu v tekutej forme!

Ak ste milovníčkami smoothie nápoja a bez tejto zdravej vitamínovej a výživnej bomby ani nevykročíte z domu, potom vás isto zaujmú skvelé tipy na smoothies zo suroviny, ktorá má práve teraz svoju sezónu. Tekvice je momentálne všade neúrekom – v záhradách, na trhoch aj v obchodoch. A hoci ide o na prvé počutie nevšednú prísadu do smoothie nápoja, predsudky nech idú bokom, pretože tekvica tomuto nápoju dodá veľké množstvo potrebných živín, ktoré si naše telo vyslovene žiada.

Tekvicový smoothie nápoj sme dnes pre vás pripravili v troch rôznych obmenách, preto postupne vyskúšajte každý jeden! Nebudete na to potrebovať nič špeciálne, len tekvicu hokaido, svoje obľúbené prísady do smoothie a chuť vyskúšať niečo nové. :-)

Tekvicové smoothie s jahodami

Budete potrebovať: 250 g dužiny tekvice hokaido, 10 jahôd, 3 dcl mlieka, 1 ČL medu

Dužinu tekvice bez semienok si nakrájajte na menšie kúsky, vložte do mixéra, pridajte jahody, mlieko a med. Dôkladne vymixujte. Tento smoothie nápoj vás dokonalo zasýti, preto ním pokojne nahraďte raňajky alebo večeru.

Neprehliadni: Chceš byť krásna ako nikdy? Pomôže ti domáca maska z tekvice

smoothie z tekvice

Zdroj: Shutterstock®

Tekvicové smoothie s chia semienkami

Budete potrebovať: 150 g dužiny tekvice hokaido, 1,5 dcl vody, 1 dcl kokosového mlieka, 20 g ovsených vločiek, 15 g chia semienok, štipku škorice

Chia semienka si vopred namočte do vody. Do mixéra vložte na menšie kúsky pokrájanú tekvicu bez semienok, vločky, kokosové mlieko, vodu a škoricu. Poriadne rozmixujte, prelejte do pohára a až teraz primiešajte chia semienka. Tento hutný smoothie nápoj vám vynikajúco nahradí plnohodnotné jedlo a zasýti vás naozaj na dlhý čas.

netradičné smoothie nápoje

Zdroj: Shutterstock®

Tekvicové smoothie s hruškou

Budete potrebovať: 200 g dužiny tekvice hokaido, 2 PL bieleho jogurtu, 1 dcl mlieka, 1 PL javorového sirupu, hrušku, štipku škorice

Na menšie kúsky pokrájanú tekvicu bez semienok vložte do mixéra, spolu s nadrobno nakrájanou hruškou, jogurtom, mliekom, javorovým sirupom a škoricou. Dôkladne rozmixujte. Tento nápoj vás nielenže zasýti, ale aj dokonalo osvieži. V prípade, že ste viac na banány, než na hrušky, pokojne si tieto druhy ovocia vymeňte (alebo striedajte).

Odporúčame: Bez vody by nebol život. Ale vieš, kedy môže byť pitie vody na škodu?

ako využiť hokaido

Zdroj: Shutterstock®

TIP na záver: Ak sa obávate chuti surovej tekvice hokaido (pričom rozhodne nemusíte!), pokojne si ju len nakrájajte na mesiačiky a upečte v rúre a až potom použite do smoothie nápoja. Ak sa vám v procese prípravy nápoja zdá, že je príliš hustý, pokojne pridajte trošku viac mlieka alebo vody. Všetky tieto nápoje vám vynikajúco poslúžia aj počas redukčnej diéty. Dodajú vám potrebné živiny a zasýtia naozaj na dlho. A napokon, počas chladnejších dní vám dobre padne aj príjemné zahriatie vďaka smoothie – že ako je to možné? Jednoducho – stačí, keď do ktoréhokoľvek z uvedených smoothie nápojov pridáte aj jednu až dve čajové lyžičky nastrúhaného zázvoru. Tak teda, na zdravie!

Inšpiruj sa: Sezamové mlieko: Vyrob si sama túto zdravú a lahodnú pochúťku!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Ľubica Šťastná 30.10.18 07:02

ĽŠ
karma
100.00

Na prvé počutie naozaj nevšedná prísada, no už len kvôli množstvu živín určite stojí za vyskúšanie.

  • 1
Odpovedať

Daniela Bieliková 30.10.18 07:21

DB
karma
117.00

dobrý nápad s tou tekvicou

  • 1
Odpovedať

Zuzana Szocsova 12.12.18 21:08

ZS
karma
100.00

predvcerom som robila tekvicovu polievku... nevedela som ze tekvica sa moze jest aj surova

  • 0
Odpovedať

JAN KOMADA 13.02.19 20:22

JK
karma
100.00

Tento nápoj som ešte nepil

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 26.12.19 22:52

JK
karma
100.00

Zaujímavý recept

  • 0
Odpovedať

Mária Liščinská 11.08.20 19:22

karma
132.00

Mňam smoothie z doma vypestovaného hokaida som ešte neskúšala. Zajtra idem na to ;) vďaka!

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 08.11.21 15:46

KS
karma
133.00

Smoothie sa už naozaj dá spraviť z hoci čoho :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní