TEST: Bezdrôtové slúchadlá s aktívnym potláčaním hluku LAMAX HighComfort ANC

TEST: Bezdrôtové slúchadlá s aktívnym potláčaním hluku LAMAX HighComfort ANC

Bežne môžu byť čitatelia nášho webu zvyknutí na rôzne druhy recenzií točiacich sa hlavne okolo beauty sveta. Klasikou sú recenzie na kozmetické novinky, z času na čas sa ale pridruží aj nejaká recenzia na elektronické prístroje, napríklad fén alebo čistiace kefky na tvár, prípadne sa niekedy na zúbok pozrieme aj rôznym pomocníkom do domácnosti. Dnešná recenzia však bude z trošku iného súdka. 

Pozrieme sa spolu na bezdrôtové slúchadlá s aktívnym potláčaním hluku LAMAX HighComfort ANC. Slúchadlá sú niečo, čo ako redaktorka večne počúvajúca hudbu počas písania a taktiež pracujúca s videami, musím mať skrátka vždy poruke. A popravde, aj mimo práce. Možnosť otestovania a recenzovania slúchadiel sľubujúcich viacero benefitov, o ktorých si niečo viac povieme nižšie, ma preto zaujala.

Lamax HighComfort

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Nie som žiaden odborník v danej oblasti, preto sa na tieto slúchadlá, ktoré sú pre mňa, takpovediac, i pracovným nástrojom, pozrieme hlavne očami bežného užívateľa, alebo možno užívateľa, ktorý je so slúchadlami v kontakte vo väčšej miere.

Podelím sa s vami o to, ako slúchadlá fungujú v praxi, ako sa s nimi pracuje, ako sa cez ne počúva, aké sú ich, podľa môjho názoru, najväčšie výhody a čo sa mi možno na nich až tak nepozdáva. Verím, že vám moja recenzia pomôže napríklad v prípade, ak sa po nejakých bezdrôtových slúchadlách práve obzeráte. 

Pozri aj: Siahnite po hudbe, vaša myseľ a duša sa vám odvďačí. Pozor ale na „ušného červa“

slúchadlá s potláčaním hluku

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Pár technických údajov o slúchadlách LAMAX HighComfort ANC

LAMAX HighComfort ANC sú slúchadlá s aktívnym potláčaním hluku, ergonomickou konštrukciou, extra pohodlnými náušníkmi a titánovým dizajnom. Hybridná technológia ANC neustále skúma ruch v okolí a pomocou opačných zvukových vĺn a dvoch mikrofónov ho dokáže v reálnom čase mazať.

Ponúkajú top zvuk vďaka Bluetooth kodeku aptX HD. Slúchadlá umožňujú až 50 hodín prevádzky na jedno nabitie, pri používaní ANC až 25 hodín prevádzky. Nabíjajú sa cez univerzálny USB-C počas 2 až 3 hodín (kapacita batérie 1050 mAh). Už pri 15 minútovom nabíjaní sú schopné ponúknuť užívateľovi až 5 hodín počúvania hudby.

Fungujú aj ako káblové slúchadlá napojené cez štandardný 3,5 mm jack a vďaka Bluetooth 5.1 umožňujú bezdrôtové pripojenie až na vzdialenosť 10 metrov. LAMAX HighComfort ANC majú zabudovaný mikrofón a ovládanie priamo na slúchadlách. Tlačidlá možno použiť na ovládanie skladieb (hrať/pauza, nasledujúca a predchádzajúca skladba), ovládanie hlasitosti, ovládanie handsfree, vrátane prijatia, ukončenia alebo odmietnutia hovoru.

Taktiež je možné tlačidlami aktivovať potlačenie hluku ANC a aktivovať hlasových asistentov, Siri alebo Google Assistant. Slúchadlá sú skladacie a dodávané s odolným cestovným puzdrom. 

Odporúčame: Dieťa v brušku a hudba: Akým repertoárom mu najviac ulahodíš?

test slúchadiel

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

puzdro na slúchadlá

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ako sa slúchadlá osvedčili v našej redakcii?

Čo by som mohla ako pomerne bežný používateľ povedať o odskúšaných bezdrôtových slúchadlách LAMAX HighComfort ANC? Nuž, asi za dvojmesačné používanie je toho, na prekvapenie, celkom dosť. Musím v prvom rade povedať, že slúchadlá majú veľmi pekný dizajn, čo je možno tá najmenej dôležitá vec, no zase je príjemné mať na ušiach niečo, čo už na prvý pohľad vyzerá prepracovane a premyslene. A v rukách prinášajú slúchadla ešte väčší pocit luxusu. 

V tomto smere sa mi najviac zapáčili mäkučké náušníky, ako aj mäkká výstuž v náhlavnej časti slúchadiel. Slúchadlá sú ľahučké, výrobca uvádza hmotnosť len 320 g. Ako som spomenula vyššie, slúchadlá sú skladacie a je ich možné uschovávať a prevážať v pomerne pevnom puzdre.

K slúchadlám je priložený nabíjací USB-C kábel a 3,5 mm audio kábel, ako aj návod na použitie. Čo mám osobne veľmi rada pri rôznych zariadeniach, je jednoduchý návod a jednoduché ovládanie. To testované slúchadlá spĺňajú na plnej čiare. 

Návod na obsluhu obsahuje len pár základných informácií – o zapnutí a vypnutí slúchadiel, párovaní s druhým zariadením, nabíjaní, aktivácii ANC alebo hlasových asistentov, ovládaní hovorov, zvukových notifikáciách a svetelných indikačných diódach. Na slúchadlách sú len štyri tlačidlá, ktorými ich možno naplno ovládať a dva vstupy pre nabíjací a audio kábel. Vďaka jednoduchému ovládaniu som sa tak so slúchadlami ihneď stotožnila. 

A presunúť sa už môžeme k samotnému používaniu počas počúvania hudby alebo práce s videom. Na odborné zhodnotenie zvuku si rozhodne netrúfam, ale ako bežný používateľ môžem povedať, že rozdiel medzi zvukom z malých slúchadiel do uší alebo aj nejakých obyčajných náhlavných slúchadiel a zvukom z LAMAX HighComfort ANC je naozaj postrehnuteľný aj laikovi.

Testované slúchadlá mi poskytli možnosť ešte viac si vychutnať obľúbenú hudbu. Funkcia aktívneho potláčania hluku ANC ma príjemne prekvapila, po zapnutí slúchadlá naozaj slušne eliminujú okolitý ruch. 

Čo ma však ešte viac prekvapilo bolo, že ani po používaní slúchadiel prakticky počas takmer celého dňa v práci ma z nich neboleli uši. Náhlavné slúchadlá práve preto skôr neobľubujem, pretože mám z nich po pár hodinách dotlačené uši. Z LAMAX HighComfort ANC ma uši vôbec neboleli ani po dlhých hodinách nosenia, či už vďaka vhodnej veľkosti, ľahkosti slúchadiel alebo vďaka mäkučkým náušníkom. 

náušníky

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Vyzdvihnúť ešte chcem rýchle a bezproblémové spárovanie s mobilným telefónom aj notebookom. Slúchadlá pripojené cez Bluetooth dobre fungovali aj na väčšiu vzdialenosť a pri pobyte v druhej miestnosti. Pri práci za počítačom som slúchadlá taktiež používala prostredníctvom audio kábla. Ten je dostatočné dlhý, ale zároveň nie tak dlhý, aby zavadzal.

Nabitie slúchadiel je krátke, obvykle nie dlhšie ako 2 hodiny (úplné nabitie slúchadlá signalizujú modrou diódou, počas nabíjania svieti načerveno). A ich výdrž je naozaj obdivuhodná – počas celého pracovného týždňa mi vydržali vždy bez problémov.

Na náhlavnej časti možno nastaviť dĺžku, takže si ich môže užívateľ prispôsobiť vlastným potrebám. Osobne mi veľmi vyhovuje, že skladby môžem jednoducho ovládať tlačidlami za uchom, či už chcem prepnúť skladbu alebo zmeniť hlasitosť. V rámci testovania slúchadiel som si vyskúšala aj prijímanie hovoru skrz slúchadlá a aj v tomto smere fungovali na jednotku. 

Odporúčame: ​Kozmetika pod lupou – vieš, čo znamenajú rôzne symboly na obaloch produktov?

bluetooth slúchadlá

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Odporúčam testované bezdrôtové slúchadlá?

Ak by som to mala celé zhrnúť, musím povedať, že so slúchadlami LAMAX HighComfort ANC som veľmi spokojná. Z môjho pohľadu sú najväčšie benefity, ktoré testované slúchadlá ponúkajú, nasledovné:

  • ľahkosť slúchadiel,

  • mäkkosť náušníkov,
  • slúchadlá netlačia, 
  • schopnosť potláčať okolitý hluk, 
  • jednoduché ovládanie,
  • tlačidlá na slúchadlách,
  • rýchle nabíjanie cez univerzálny USB-C,
  • dobrá výdrž batérie,
  • praktické puzdro ideálne na cestovanie,
  • možnosť bezdrôtového aj káblového používania.

Slúchadlám v podstate asi ani nemám čo vytknúť. Možno mám niekedy menší problém s ich skladaním do puzdra, ale časom som sa to celkom naučila. Otázkou zostáva, v akom stave budú pri dlhodobom a pravidelnom používaní – do akej miery sa, povedzme, za rok opotrebujú, v akom stave budú náušníky, či sa výstuž slúchadiel nezačne olupovať a podobne. To už ukáže len čas. 

Mnohí by možno za nevýhodu ešte považovali vyššiu cenu. Tieto slúchadlá nestoja 20 ani 30 eur, ale bez mála 120 eur, čo sa môže na prvý pohľad zdať veľa. Avšak, na trhu sa možno stretnúť s omnoho drahšími slúchadlami. Myslím si, že cena je celkom adekvátna a ak človek očakáva od slúchadiel niečo viac, tak stoeurová investícia pre neho nebude problémom. 

Bezdrôtové slúchadlá LAMAX HighComfort ANC nájdete na www.lamaxshop.cz.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

JAN KOMADA 24.07.23 20:55

JK
karma
100.00

Potrebujem veru nové slúchadlá a tieto vyzerajú super

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 13:08

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 03.08.23 13:08

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní