TEST: Energizujúca maska a čistiaca pena Annayake Bamboo

TEST: Energizujúca maska a čistiaca pena Annayake Bamboo

V dnešnej recenzii sa pozrieme na dva produkty značky Annayake, ktorá sa vo FAnn parfumériách objavila len v priebehu tohto roka. Ide o japonskú značku kozmetiky, ktorá na náš trh priniesla množstvo zaujímavých produktov. S viacerými z nich sme v našej redakcii už mali tú česť. Tentokrát sa konkrétne pozrieme na produkty z radu BAMBOO, ktoré využívajú silu najrýchlejšie rastúcej rastliny na Zemi, symbolu odolnosti a dlhovekosti – bambusu. Stoja produkty za viac pozornosti?

Rad Annayake Bamboo

Kozmetický rad Bamboo japonskej značky Annayake prichádza s produktami obohatenými o extrakty z bambusu pre podporu prirodzenej krásy pleti. Medzi hlavné aktívne zložky patria extrakty z bambusovej šťavy, miazgy aj kôry. Extrakt z bambusovej šťavy podporuje vitalitu buniek, a to vďaka kombinácii aminokyselín, oligosacharidov aj minerálov. Extrakt z bambusovej miazgy zase zlepšuje schopnosť regenerácie buniek a extrakt z bambusovej kôry stimuluje kyselinu hyalurónovú a kolagén vo fibroplastoch, čím podporuje pružnosť epidermy. Z radu Bamboo sme do testu vybrali čistiacu penu a energizujúcu masku. 

Zvláčňujúca čistiaca pena Annayake Bamboo je obohatená o spomínané bambusové extrakty. Okrem toho obsahuje šetrné čistiace zložky derivované z jablčných aminokyselín, ktoré počas čistenia chránia bariéru pleti. Pena je vhodná pre všetky typy pleti, pleť zanecháva čistú, sviežu a rozjasnenú. Balenie má 150 ml.

Hydratačná a energiu dodávajúca pleťová maska Annayake Bamboo je rovnako zdrojom účinných bambusových extraktov, no v zložení tiež ukrýva avokádový olej, ktorý pleť vyživuje a posilňuje jej pružnosť. Maska má za úlohu pleť hydratovať a obnovovať jej vitalitu. Balenie má objem 75 ml. 

Pozri aj: VIDEOTEST: Japonská kozmetika Annayake – aktívne zložky, inovačné textúry, jednoduchosť, vrstvenie...

čistiaca pena Annayake

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ako sa v praxi osvedčila čistiaca pena?

Osobne mám na čistenie pleti prípravky vo forme peny veľmi rada. Majú z môjho pohľadu niekoľko výhod. Obvykle majú ľahkú konzistenciu, ktorá zabezpečuje rýchle roztieranie po pleti a po vyčistení sa prípravok navyše veľmi rýchlo zmýva, pričom postačí len voda. Veľmi veľkou výhodou je však podľa mňa aj praktické a presné dávkovanie. Zvyčajne už pri prvom použití prípravku zistím, či mi na jedno vyčistenie pleti postačí jedno, dve alebo tri stlačenia pumpičky. Vďaka tomu si vždy nadávkujem potrebné množstvo prípravku. Pri gélových prípravkoch v tubách sa neraz stane, že viac zatlačím a dlaň mám plnú čističa, čo následne vedie k jeho plytvaniu. 

A popísané benefity penových čistiacich prípravkov platia aj pre testovanú čistiacu penu Annayake z radu Bamboo. Pena je skutočne jemná a nadýchaná, zároveň krásne drží tvar a po pleti ľahko kĺže, pričom sa jej konzistencia mení na ľahkú krémovú. Navyše veľmi pekne vonia. Vôňu môžem popísať ako sviežu a prírodnú. Po vyčistení pleti sa prípravok z tváre zmýva expresne rýchlo, pričom na pleti zanecháva úžasný pocit sviežosti. Produkt účinne zbavuje moju pleť mastnoty, ktorá na nej po spánku prirodzene je, ale aj zvyšky make-upu pri večernej starostlivosti.  Čistiacej pene nemôžem vytknúť jedinú vec, pretože robí presne to, čo má. 

Aké výsledky prináša energizujúca maska?

Hydratačná a energiu dodávajúca pleťová maska Annayake z radu Bamboo má rovnakú sviežu vôňu ako predchádzajúca pena, no trochu jemnejšiu. Maska má bielu hustú krémovú konzistenciu. V podstate to pri aplikácii masky budí dojem, že na pleť nanášate v hrubšej vrstve poriadne hutný krém. Následne sa masku odporúča nechať pôsobiť 5 minút a nakoniec zmyť vodou. Musím povedať, že produkt sa z pleti zmýva veľmi ľahko a rýchlo, postačí len voda. Kým najmä ílové masky idú z pleti dole niekedy ťažšie a obvykle je potrebné na perfektné vyčistenie použiť aj hubku, táto krémová maska sa skrátka zmývala ľahko.

Pri používaní masky som nespozorovala žiadne negatívne účinky, pri aplikácii maska nespôsobovala svrbenie, pálenie ani začervenanie. Hoci nemám citlivú pleť, niektoré masky jej predsa len nesadnú. Maska s bambusovými extraktmi mojej pleti v podstate vyhovovala, i keď, takpovediac, preferujem skôr iný typ masiek. Mám totiž zmiešaný typ pleti, pričom mojej pleti postačí výživa a hydratácia spravidla pomocou sér a krémov. Masky volím vždy skôr čistiace, ktoré zabojujú s prípadnou mastnotou a zanesenými pórmi. Avšak i tak oceňujem účinky testovanej masky. Moja pleť bola po jej použití hebká na dotyk, jej farebný tón vyzeral jednotnejší a na pohľad pôsobila pleť akosi živšie.  

Pozri aj: Spoznaj ANNAYAKE – novú japonskú značku vo FAnn parfumériách!

pleťová maska Annayake

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Odporúčam produkty Annayake Bamboo?

S testovanými produktami som vcelku spokojná, preto nie je dôvod na to, ich neodporučiť. Čistiaca pena je, podľa môjho názoru, vhodná skutočne pre všetky typy pleti. Ak hľadáte jemný, ale zároveň účinný čistiaci produkt na pleť a zároveň obľubujete čističe vo forme peny, rozhodne nebudete sklamané. Pena si presne plní svoju funkciu. Príjemne vonia, z pleti sa zmýva ľahko a dlho vydrží (používam ju už druhý mesiac a nádobka sa stále zdá by dosť naplnená).

Čo sa týka masky, tú by som ja osobne skutočne mohla odporučiť hlavne ženám, ktoré preferujú tento krémový hydratačný typ masiek. Myslím si, že maska bude sedieť ženám so suchšou pleťou a pleťou, ktorá je mdlá a bez jasu. Ako som spomenula vyššie, mne osobne vyhovuje skôr iný typ masiek, viac prečisťujúci a zmatňujúci. Zároveň však u mňa platí, že počas nadchádzajúcej zimy moja pleť ocení i krémovejšiu a hydratačnejšiu masku, ktorá jej dodá energiu, takže po maske Annayake Bamboo počas ďalších mesiacov určite ešte neraz siahnem. 

Aktuálnu ponuku japonskej kozmetiky ANNAYAKE nájdete vo vybraných FAnn parfumériách a rovnako aj na www.fann.sk.

- Annayake Bamboo
1 z 6
TEST: Energizujúca maska a čistiaca pena Annayake Bamboo - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Energizujúca maska a čistiaca pena Annayake Bamboo - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Energizujúca maska a čistiaca pena Annayake Bamboo - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Energizujúca maska a čistiaca pena Annayake Bamboo - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Energizujúca maska a čistiaca pena Annayake Bamboo - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Energizujúca maska a čistiaca pena Annayake Bamboo - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ľubica Šťastná 22.12.21 06:53

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavé produkty.

  • 0
Odpovedať

Mária Reibergerová 23.12.21 14:50

MR
karma
104.00

zaujímavé zloženie, určite sa oplatí vyskúšať

  • 0
Odpovedať

Miriama Rusinová 26.07.23 13:34

MR
karma
-1.00

úžasná recenzia, zaujali ma obe produkty

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní