TEST: Kvetinové vody Alteya Organics od bioruza.sk

TEST: Kvetinové vody Alteya Organics od bioruza.sk

Veľmi dobre vieme, aké blahodarné účinky môžu mať rastliny a kvety na našu pokožku. O tom svedčí aj fakt, že napríklad také esenciálne oleje sa stali nenahraditeľnými pomocníkmi pri aromaterapii, ale aj pri liečbe mnohých ochorení. Ale čo také kvetinové vody?

Ako už názov napovedá, ide o vody, ktoré sa vyrábajú z kvetov. Respektíve lepšie povedané, získavajú sa destiláciou rastlín alebo ich častí. Zväčša parnou destiláciou sa z rastlín získavajú aromatické zložky a pridávajú sa do kozmetických prípravkov alebo tvoria ich podstatu. Kvetinové vody tak majú množstvo využití a vlastností. Najčastejšie sa používajú pre svoje upokojujúce a čistiace účinky.

Akými vlastnosťami disponujú kvetinové vody Alteya Organics, ktoré sme mali možnosť otestovať? Konkrétne harmančeková, ružová a levanduľová? Poďte sa spolu s nami na ne pozrieť.

Odporúčame: TEST: Organické maslá Alteya Organics – bambucké, kakaové, kokosové a mangové

Harmančeková voda bio sprej Alteya

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Harmančeková voda bio sprej Alteya v skle

100 % parou destilovaná voda z bio harmančekových kvetov. Vynikajúca pomocníčka pre podráždenú, suchú a citlivú pokožku so sklonom k ekzémom. Výhody harmančekovej vody:

  • tonizuje a zmäkčuje pokožku,
  • omladzuje, obnovuje a rozjasňuje pleť,
  • vhodná aj pre suchú a citlivú pokožku,
  • vhodná proti tmavým kruhom pod očami.

Harmančeková voda sa v našej domácnosti stala tou najobľúbenejšou prírodnou bylinkovou vodou, ktorú sme si zamilovali hneď na prvé použitie. Má príjemnú, samozrejme, harmančekovú vôňu, ktorá je na tvári veľmi jemná. Dovolím si povedať, že čiastočne pôsobí upokojujúco a relaxačne.

No zo všetkého najviac ju využívam na svoju aknóznu pleť. Keďže po pôrode sa moje hormóny začali dostávať do normálu, tak sa mi začali z času na čas na tvári opäť objavovať pupienky. Táto voda však pôsobí akoby zázrakom. V priebehu niekoľkých večerov sa moja pleť dostala do skvelej kondície a po pupienkoch zrazu nebolo ani stopy. Popravde, sama som nechápala, ale táto voda je skutočne zázrakom pre aknóznu pleť. Keďže som účinky vody preverila na sebe, tak som ju neváhala vyskúšať aj na mojom 4-mesačnom synčekovi.

Drobcovi totižto po každom ostrihaní nechtíkov, či už na nôžkach alebo na rúčkach, začervenala kožtička okolo a následne mu nechtíky zarastali. Keďže sme mu varili harmančekový čajík na potieranie, tak som usúdila, že aj táto voda mu dozaista pomôže. A veru, nemýlila som sa! Stačilo jedno nastriekanie na nôžky a do rána mu začervenanie v okolí nechtíkov zmizlo. Jednoznačne môžeme túto harmančekovú vodičku len a len odporučiť.

Tiež musím podotknúť, že po aplikácii na pleti som mala pocit, že je pleť na dotyk jemnejšia a príjemná. Nehovoriac o tom, že po prebudení bola jasnejšia a žiarivejšia.

Neprehliadni: TEST: WoodenSpoon opaľovacie prípravky pre deti a celú rodinu

Ružová voda bio Alteya v skle

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Ružová voda bio Alteya v skle

Certifikovaná organická bulharská ružová voda značky Alteya je 100 % čistá, prírodná organická kvetinová voda. Krásna vôňa, špeciálne vlastnosti a rastlinná synergia organickej ružovej vody sú známe po celom svete. Výhody ružovej vody:

  • liečebné, čistiace a detoxikačné,
  • protizápalové, proti akné,
  • anti-age a zvlhčujúci účinok,
  • omladenie, stimulácia a harmonizácia pokožky.

Nie som veľmi na ružový olej a celkovo na výťažky ruže v kozmetických prípravkoch, ale táto voda má svojou vôňou milo prekvapila. Síce som mala miestami pocit, že mi na tvári vykvitli ruže, ale postupne som si na vôňu zvykla a prestala ju vnímať.

Odkedy používam pleťové vody, tak moja pleť akoby kvitla a žiarila. Za ten čas, čo je pár mesiacov, som nezaznamenala žiadne výraznejšie problémy s pleťou. Jednoducho je vo skvelej kondícii v akej nebola ani pred mojim tehotenstvom. Ružová voda má zvlhčujúci účinok, čo na pleti pocítite hneď, ako si ju aplikujete a necháte vstrebať.

Na tejto pleťovej vode oceňujem, že je skvelá aj na akýsi „refresh pleti“. Môžete ju na pleť nastriekať pod make-up, ale aj následne na nalíčenú tvár, ktorú príjemne osvieži. Ružová voda sa mi osvedčila aj pri oholených nohách žiletkou. Pokožku nielenže vyživila, ale tiež mi pomohla predísť začervenaniu či podráždeniu, ktoré je pri holení žiletkou u mňa typické. Za mňa sú tieto vody naozaj vydarené.

Aktuálne na stránke bioruza.sk môžete tieto vody nájsť v darčekovom balení, ktoré obsahuje hneď 3 kvetinové vody Alteya Organics. Ja som mala možnosť otestovať vyššie spomínané. Tretiu, teda levanduľovú, testovala kolegynka Nikol. Čo na ňu hovorí?

Levanduľová voda bio sprej v skle Alteya

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Levanduľová voda bio sprej v skle Alteya

100 % čistá, parou destilovaná levanduľová voda Alteya je vyrobená z čerstvých, organických kvetov levandule – jednej z najcennejších a najpoužívanejších rastlín obsahujúcich esenciálny olej. Výhody levanduľovej vody:

  • má prečisťujúce účinky,
  • pleť upokojuje a tónuje,
  • harmonizuje začervenanie pleti,
  • pôsobí antisepticky,
  • uplatňuje sa ako zvýrazňovač chuti potravín a nápojov,
  • stimuluje trávenie. 

Doslova milujem pleťové vody, ktoré sa aplikujú na pleť pomocou rozprašovača. Vatové tampóny na pleť nepoužívam, a to ani na odličovanie, ani na aplikáciu pleťových vôd. Preto má u mňa levanduľová voda od Alteya Organics hneď prvé veľké plus. Samozrejme, nemenej dôležité pre mňa bolo aj to, ako mojej pleti, takpovediac, „sadne“. Testovaná voda má príjemnú levanduľovú vôňu, pomerne výraznú, no nie príliš. Sprej funguje perfektne, pretože nanáša na pleť vodu vo forme jemnej hmly. 

Levanduľová voda po aplikácii razom zmierňuje napnutie pleti po jej čistení. Jej schopnosť upokojovať pleť je skutočne úžasná. Do pleti sa rýchlo vpíja a zanecháva príjemný pocit bez pnutia, podráždenia či svrbenia. Dobre sa na ňu aplikujú ďalšie produkty, či už sérum, denný krém a make-up, alebo sérum a nočný krém. 

Výrobca uvádza, že levanduľová voda Alteya Organics je vhodná aj na starostlivosť o vlasy. Párkrát do týždňa pri aplikácii vody na tvár tak neváham dopriať extra starostlivosť aj vlasom. Levanduľa pomáha poškodeným vlasom a podporuje ich rast. Levanduľovú vodu som podľa odporúčaní výrobcu vyskúšala pridať aj do vody (môže sa pridať do rôznych nápojov a potravín), no tento spôsob využitia ma osobne asi veľmi neohúril. Veru, nie som ani fanúšikom levanduľovej zmrzliny. 

Avšak, u mňa našla levanduľová voda skôr využitie v rámci aromaterapie. Rada si púšťam pred spánkom difuzér s esenciálnymi olejmi, a to aj levanduľovým, ktorý je skvelý na upokojenie a podporu spánku. A keďže mám doma aj takéhoto pomocníka v podobe levanduľovej vody, tak ho neváham tiež využiť. Pred spánkom si podľa chuti a nálady na vankúš nastriekam trochu tejto levanduľovej vody. 

- Kvetinové vody Alteya Organics
1 z 6
TEST: Kvetinové vody Alteya Organics od bioruza.sk - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Kvetinové vody Alteya Organics od bioruza.sk - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Kvetinové vody Alteya Organics od bioruza.sk - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Kvetinové vody Alteya Organics od bioruza.sk - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Kvetinové vody Alteya Organics od bioruza.sk - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Kvetinové vody Alteya Organics od bioruza.sk - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Miriama Rusinová 26.07.23 11:17

MR
karma
-1.00

používam po vyčistení pleti na dočistenie a na hydratáciu

  • 0
Odpovedať

Andrea Szabová 15.12.23 10:37

AS
karma
-1.00

ružovú a levanduľovú striedam a používam po odlíčení pleti a ráno po očistení, kamilkovú som zatiaľ neskúšala

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní