TEST: Organické maslá Alteya Organics – bambucké, kakaové, kokosové a mangové

TEST: Organické maslá Alteya Organics – bambucké, kakaové, kokosové a mangové

Hydratácia nie je dôležitá len pre našu pleť, ale aj pokožku celého tela. Patríte k tým ženám, ktoré po sprche či kúpeli ihneď siahajú po telovom kréme či mlieku, alebo naopak k ženám, ktoré sa do krémovania musia nútiť, prípadne to vôbec nerobia? Mnohé ženy na krémovanie zabúdajú, iným pocit nakrémovanej pokožky skrátka vadí. Avšak, pravdou je, že za dávku telového hydratačného prípravku sa naša pokožka vždy poďakuje.

Ak sa s radosťou staráte o pokožku svojho tela, máme pre vás dnes skvelý tip. Ak si dávate pozor na to, čo sa vo vašej kozmetike ukrýva, odporúčame vyskúšať prírodné organické maslá, ktoré obsahujú výhradne len výťažok zo semien rôznych rastlín. Žiadne umelé prídavné látky, len 100 % prírody.

V dnešnej recenzii sa pozrieme hneď na štyri druhy organických masiel značky Alteya Organics. Už ste niekedy vyskúšali bambucké, kokosové, kakaové či mangové maslo? Zistite, ako obstáli v našom teste. 

Odporúčame: ​TEST: Ružová voda a celulózová maska na tvár Bio Alteya

bambucké maslo

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Bambucké maslo 100 % Bio Alteya

Bambucké maslo 100 % Bio Alteya je prírodný produkt získaný z orechov rastliny maslovník africký (latinsky Butyrospermum parkii) lisovaním za studena. Bambucké maslo je charakteristické vynikajúcimi hydratačnými účinkami. Je výborným pomocníkom pri striách, okrem toho podporuje tvorbu kolagénu, zmierňuje zápaly a zlepšuje stav pokožky so sklonom k tvorbe akné. Taktiež napomáha zmierňovať svrbenie a olupovanie kože. Uplatňuje sa aj pri problémoch s vypadávaním vlasov. 

Moje hodnotenie: S bambuckým maslom som už mala tú česť. Používam ho posledných pár rokov na ošetrenie pokožky tela, hlavne však pokožky nôh. Moje nôžky sú naozaj citlivé a po holení či teplejšej sprche dokážu byť poriadne podráždené a svrbia. Najhoršie je, že nezvládajú takmer žiadne bežné pleťové krémy a mlieka. Tie ma štípu a ešte viac dráždia.

Preto som vyskúšala bambucké maslo a bola to láska na prvé použitie. Tento čistý prírodný produkt mojej pokožke nôh a celého tela výborne ulahodil. Nedráždi, práve naopak. Podráždenie rýchlo zmierňuje, poskytuje úľavu od svrbenia a začervenania a zabezpečuje dlhodobú hydratáciu. 

Práve preto som sa s nadšením vrhla aj na testovanie masiel od Alteya Organics. Bambucké maslo Alteya je za mňa naozaj kvalitné. Ako som spomenula, mám už s bambuckými maslami svoju skúsenosť a toto testované je skrátka také, aké má byť. Má pomerne jemnú arómu, ktorá mne síce nie je najpríjemnejšia, no vzhľadom k tomu, že má maslo fantastické účinky, mi to vôbec neprekáža. 

Maslo by sa malo jemne vtierať do pokožky, kým sa nerozpustí. Mne osobne príde takýto spôsob nanášania zdĺhavý. Maslo je hutné a trvá dlho, kým sa rozpustí vplyvom tepla pokožky. Preto to robím tak, že malé množstvo masla dám do malej mištičky a tú položím do misky s horúcou vodou. Takto maslo rozpustím na olej a prípravkom ošetrím pokožku.

Maslo sa vpíja dlhšie, no práve preto má také skvelé hydratačné vlastnosti. Na pokožke vytvára dlhotrvajúci jemný ochranný film, nie však nejakú mastnú vrstvu. Je skvelý aj na ošetrenie suchších nôh, zanecháva ich jemné a hebké. 

kokosový olej

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Kokosový olej 100 % Bio Alteya

Kokosový olej 100 % Alteya je produkt získaný z kokosového mlieka, ktoré bolo za studena lisované z jadier kokosových orechov kokosovníka obyčajného (latinsky Cocos nucifera). Je rovnako známy dobrými hydratačnými vlastnosťami. Na pokožke vytvára ochrannú vrstvu a pomáha predchádzať strate vlhkosti. Je zdrojom mastných kyselín, ktoré sú nevyhnutné pre zdravie pokožky. Eliminuje podráždenie kože po holení, taktiež ošetruje jazvy, dokonca vyživuje suché vlasy a navracia im lesk. 

Moje hodnotenie: Kokosový olej som doposiaľ používala len v kuchyni, no musím povedať, že som si ho viac zamilovala práve pri starostlivosti o pokožku tela. Kokosový olej Alteya má úžasnú vôňu kokosu a krásne sa rozpúšťa už pri ľahkom kontakte s pokožkou. V tomto smere je teda aplikácia jednoduchšia ako pri používaní bambuckého masla. Kokosový olej nie je potrebné rozpúšťať vo vodnom kúpeli, stačí mu aj teplota kože, aby získal tekutú konzistenciu. 

Pokožku tela ošetruje naozaj fantastiky. Žiadne problémy s ním nemala ani moja citlivá pokožka nôh. Olej nespôsobil žiadne podráždenie, práve naopak, pokožku hydratoval a upokojil. Jeho veľkou výhodou je, že pokožku dokáže aj úžasne rozvoňať a pomerne dobre sa do nej vpíja. 

Odporúčame: ​Vitamín E v ľudskom tele – môže škodiť jeho nedostatok či nadbytok?

kakaové maslo

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Mangové maslo 100 % Bio Alteya

Mangové maslo 100 % Bio Alteya je organické maslo lisované z jadier plodov manga. Je charakteristické vysokým obsahom vitamínu E a esenciálnych mastných kyselín. Skvelo hydratuje pokožku aj vlasy. Neupcháva póry a na pokožke nezanecháva mastné zvyšky. Podporuje pružnosť a hebkosť pokožky. Je skvelé na ošetrenie jemných vrások, taktiež znižuje lámavosť vlasov a podporuje rast silnejších a zdravších vlasov. 

Moje hodnotenie: Mangové maslo Alteya je veľmi podobné bambuckému maslu. Majú podobnú farbu (mangové je trošku žltšie) aj konzistenciu, čiže na pohľad sa dajú ľahko zameniť. Rozlíšiť ich však možno privoňaním. Kým bambucké maslo má svoju špecifickú arómu, mangové maslo je prakticky takmer bez akejkoľvek vône. Mangové maslo pred používaním rovnako krátko rozpúšťam v miske s horúcou vodou ako bambucké maslo. Keď je v tekutom stave, poľahky ho viem naniesť na pokožku celého tela, do ktorej sa krásne vpíja. 

Vstrebanie taktiež trvá dlhší čas. Pokožku nezamasťuje, no vytvára na nej ochranný film. Ja si mangové maslo, ako aj tie predchádzajúce, nanášam na pokožku večer po sprche, a tak môže pokožka počas celej noci vstrebávať prípravok, ktorý ju výborne vyživí a zanechá ju hebkú. 

mangové maslo

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Kakaové maslo 100 % Bio Alteya

Kakaové maslo 100 % Bio Alteya sa za studena lisuje z bobúľ rastliny kakaovník pravý (latinsky Theobroma cacao). Je typické svojou výraznou kakaovou vôňou a vysokým obsahom antioxidantov. Má skvelé hydratačné vlastnosti, zjemňuje kožu a podporuje jej elasticitu. Je častou zložkou v pleťovej aj telovej kozmetike, taktiež sa využíva v balzamoch na pery či pri aromaterapeutických masážach na podporu relaxácie. 

Moje hodnotenie: Kakaové maslo Alteya ma dostalo už pri prvom ovoňaní. Výrazná vôňa kakaa dokáže naozaj opantať zmysli. Tešila som sa na to, keď si maslom natriem celú pokožku a tá bude krásne voňať. Kakaové maslo je však naozaj veľmi hutné a osobne si neviem predstaviť nanášať ho na pokožku bez predchádzajúceho rozpustenia v miske s horúcou vodou. Keď do masla zaryjem lyžičkou, maslo sa v podstate drobí na menšie kúsky. 

Preto si vždy z neho odoberiem do malej misky a nechám ho rozpustiť v miske s horúcou vodou na olej. V takejto forme sa už dá maslo nádherne rozotrieť na pokožku tela. Kakaové maslo, rovnako ako predchádzajúce, výborne hydratuje a vie ho zniesť aj moja citlivá koža. Jeho aplikácia sa môže zdať zdĺhavá, no mne to za to stojí. Moja pokožka je spokojná, krásne jemná, voňavá, preto nemám potrebu ho nahradzovať iným prípravkom na starostlivosť o telo. 

Pozri aj: ​Opunciový olej – najluxusnejší olej pre pleť, telo i vlasy. Stojí za to, vyskúšať ho?

maslá Alteya

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk

Odporúčam vyskúšať organické maslá?

Testované organické maslá sú za mňa skrátka výborné. Čo iné o nich povedať, keď ide o 100 % čistý výťažok z prírody? Značka Alteya si dala záležať na tom, aby do svojej ponuky zaradila kvalitné organické maslá, ktoré rozmaznajú každú pokožku. Odporúčam ich všetkým ženám, špeciálne však tým, ktorým klasické kozmetické prípravky na telo vadia a dráždia im pokožku, prípadne je ich pokožka veľmi suchá a citlivá, alebo ich trápia nejaké iné kožné problémy. 

Výberom bambuckého masla isto nešliapnete vedľa, pre mňa je to už dlhoročne overená voľba. Konzistenciou aj účinkami sa podľa mňa bambuckému maslu veľmi podobá mangové maslo, rozdiel je hlavne v tom, že mangové maslo je naozaj takmer bez akejkoľvek vône. Bambucké maslo má svoju špecifickú arómu, ktorá mi úplne nevonia, no ani neprekáža. Obe maslá sa síce dajú naniesť aj bez rozpúšťania, no práca s nimi je v tom prípade dlhšia. Či už sa ich rozhodnete pred použitím roztopiť alebo nie, vaša pokožka bude nadšená.

Ak by ste radšej vyskúšali organické maslo, s ktorým sa ľahšie pracuje a nevadí vám pomerne výrazná vôňa, skúste práve kokosový olej. Krásne vonia a púšťa sa už pri kontakte s teplou pokožkou rúk. Ľahko sa rozotiera a pomerne dobre sa vpíja, podľa môjho názoru asi najrýchlejšie zo všetkých testovaných masiel. 

No a ak patríte k milovníkom čokolády a kakaa a nevadí vám, že pri starostlivosti o pokožku tela budete musieť maslo vždy nechať vopred vplyvom tepla rozpustiť, určite vyskúšajte kakaové maslo. Jeho vôňa je dokonalá. Rozpustené kakaové maslo sa výborné kĺže po pokožke a zanecháva ju voňavú a dlho hydratovanú. 

Nech sa však rozhodnete pre ktorýkoľvek druh organického masla, myslím, že nebudete ľutovať. Ich účinky na pokožku sú naozaj podobné. Výborne hydratujú, zmierňujú podráždenie, skvelo pôsobia na suché miesta na tele či jazvy, pokožku tiež vyživujú a podporujú jej zdravie. Mojím favoritom je bambucké maslo, no zamilovala som si tiež kakaové maslo. Všetky masielka však vždy pri starostlivosti o pokožku tela striedam, siahnem po tom, na ktoré mám práve chuť. 

Ktoré by ste najradšej vyskúšali vy? Na www.bioruza.sk ich teraz nájdete aj v darčekovej sade, takže môžete vyskúšať všetky maslá naraz. Darčeková sada organických masiel Alteya Organics môže byť tiež skvelým tipom na darček k Vianociam. 

Organické maslá Alteya Organics nájdete na www.bioruza.sk.

- Anketa

KTORÉ Z ORGANICKÝCH MASIEL OD ALTEYA BY SI VYSKÚŠALA?

Odpovedalo 24 ľudí  

bambucké maslo
50%
mangové maslo
4%
kakaové maslo
21%
kokosový olej
25%
- Organické maslá Alteya
1 z 11
TEST: Organické maslá Alteya Organics – bambucké, kakaové, kokosové a mangové - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Organické maslá Alteya Organics – bambucké, kakaové, kokosové a mangové - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Organické maslá Alteya Organics – bambucké, kakaové, kokosové a mangové - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Organické maslá Alteya Organics – bambucké, kakaové, kokosové a mangové - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Organické maslá Alteya Organics – bambucké, kakaové, kokosové a mangové - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Organické maslá Alteya Organics – bambucké, kakaové, kokosové a mangové - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Organické maslá Alteya Organics – bambucké, kakaové, kokosové a mangové - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Organické maslá Alteya Organics – bambucké, kakaové, kokosové a mangové - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Organické maslá Alteya Organics – bambucké, kakaové, kokosové a mangové - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Organické maslá Alteya Organics – bambucké, kakaové, kokosové a mangové - KAMzaKRASOU.sk
TEST: Organické maslá Alteya Organics – bambucké, kakaové, kokosové a mangové - KAMzaKRASOU.sk

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Veronika Kupcová 11.11.22 09:29

VK
karma
105.00

no tak tieto maslá by sa teraz hodili na moje vysušené lakte a kolená pretože v tomto chladnom počasí mi na ne akosi nič nezaberá

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 06.12.22 18:44

karma
-1.00

Zatiaľ som nemala žiadne no rada by som vyskúšala bambucke

  • 0
Odpovedať

Andrea Szabová 15.12.23 10:35

AS
karma
-1.00

To kokosové vonia úžasne za mňa topka

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní