Celebrity narodené v znamení Strelec

Celebrity narodené v znamení Strelec

Osobám narodeným od 23. 11. do 21. 12. prislúcha astrologické znamenie Strelec. Toto ohnivé znamenie je pomenované podľa súhvezdia Strelec, ktoré na oblohe leží medzi súhvezdiami Škorpión smerom na západ a súhvezdím Kozorožec smerom na východ. Je znázorňované ako kentaur strieľajúci z luku. 

Osoby narodené v znamení Strelec sú údajne cieľavedomé, živelné a túžiace po moci, no zároveň úprimné a spravodlivé. Muži Strelci túžia po pravde a majú mnoho nápadov, ktoré chcú čo najskôr realizovať. Sú spoločenskí a neustále pozerajú do budúcnosti. Ženy v znamení Strelec hovoria vždy to, čo si myslia. Na druhých nachádzajú chyby, disponujú úžasnou energiou a vždy sa spoliehajú na vlastné sily. 

V znamení Strelec sa začiatkom 20. storočia narodil aj slávny filmový producent a animátor Walt Disney. K slávnym Strelcom minulých čias patrí aj spisovateľ Mark Twain či spevák Frank Sinatra. Ak ste sa narodili v znamení Strelec aj vy, zistite, ktoré celebrity a slávne osobnosti sú v tom s vami tiež. 

Odporúčame: ​Záhadné úmrtia celebrít, ktoré dodnes nedajú odborníkom a fanúšikom spávať

Strelci vo svete filmu

  • Julianne Moore (3. december 1960) – americká herečka. Je držiteľkou Academy Awards za film Still Alice. Na účte má i ďalšie nominácie na Oscara, ako aj dve ceny Zlatý glóbus, jednu cenu BAFTA a niekoľko cien z rôznych filmových festivalov. K najznámejším filmom patrí Utečenec, Stratený svet: Jurský park či Carrie. 
  • Brad Pitt (18. december 1963) – americký herec a filmový producent. Má dvoch Oscarov (Vtedy v Hollyeoode, 12 rokov otrokom), dve ceny Zlatý glóbus aj cenu BAFTA. Vidieť sme ho mohli vo filmoch Pán a pani Smithovci, Dannyho jedenástka, Trója či Svetová vojna Z.
  • Samuel L. Jackson (21. december 1948) – americký herec a producent. Ocenený bol čestným Oscarom, cenou BAFTA či ocenením na Cannes Film Festival. K známym filmom patrí Pulp Fiction: Historky z podsvetia, Shaft, Kong: Ostrov lebiek, Osem hrozných či Dlhý bozk na dobrú noc.

Ďalší Strelci: Ben Stiller, Jake Gyllenhaal, Kim Basinger, Jane Fonda, Jamie Foxx, Vanessa Hudgens, Katie Holmes, Zoë Kravitz, Lucy Liu, Hailee Steinfield, Sarah Paulson, Jamie Lee Curtis, Katherine Heigl, Christina Applegate, Anna Faris, Don Cheadle, Kaley Cuoco, Amanda Seyfried.

Svetové hudobné hviezdy v znamení Strelec

  • Britney Spears (2. december 1981) – americká speváčka. Začínala v divadelných a televíznych predstaveniach. K prvým hitom patrí Baby One More Time (1999) a Oops! I Did It Again (2000). K najznámejším piesňam patrí Toxic, Gimme More, Criminal či Work Bitch. 
  • Christina Aguilera (18. december 1980) – americká speváčka, skladateľka a hudobná producentka. Na hudobnej scéne najviac pôsobila v prvej dekáde 21. storočia. K najznámejším hitom patrí Candyman, Fighter, Lady Marmalade alebo Hurt. 
  • Jay-Z (4. december 1969) – vlastným menom Shawn Corey Carter, je americký raper, hudobný producent a podnikateľ. K známym hitom patrí Crazy in Love, v ktorom spieva so svojou manželkou Beyoncé. K ďalším hitom patrí napríklad Empire State Of Mind s Alicia Keys či Umbrella a Rihannou. 

Ďalší Strelci: Taylor Swift, Sia, Billie Eilish, Dan Bárta, Tina Turner, Miley Cyrus, Rita Ora, Nicki Minaj, DJ Khaled, Janelle Monáe, Charlie Puth, Keith Richards, Kim Seok-jin, Tom Waits, Ozzy Osbourne, Sinéad O'Connor, Natasha Bedingfield.

Odporúčame: ​Najznámejšie celebritné dvojičky: Poznáš ich všetky?

Strelci v športe

  • Paula Radcliffe (17. december 1973) – britská atlétka, bežkyňa na dlhé trate. Je držiteľkou niekoľkých svetových rekordov. Zúčastnila sa štyroch Olympijských hier. Na OH 1996 v Atlante v pretekoch na 5000 m skončila na 5. mieste, na OH 2000 v Sydney v pretekoch na 10000 zase na 4. mieste. 
  • Sergej Bubka (4. december 1963) – bývalý sovietsky a po roku 1991 ukrajinský atlét v skoku o žrdi. Bol prvým skokanom, ktorý prekonal hranicu 6 metrov. Platný svetový rekord (614 cm) držal neuveriteľných 26 rokov. Je olympijským víťazom aj niekoľkonásobným majstrom sveta a Európy. 
  • Michael Owen (14. december 1979) – bývalý anglický futbalista. Počas kariéry hral v tímoch Manchester United, Liverpool aj Real Madrid. V roku 2001 získal ocenenie Zlatá lopta pre najlepšieho európskeho futbalistu. 

Ďalší Strelci: Russell Wilson, Donovan Bailey, Asafa Powell, Gabriel Landeskog, Michael Norman, Ladislav Petráš, Ján Mucha, Petr Nedvěd. 

Ďalšie celebrity a prominenti v znamení Strelec

  • Chrissy Teigen (30. november 1985) – americká modelka a televízna osobnosť. Moderovala hudobnú súťaž Lip Sync Battle a bola tiež porotkyňou v komediálnej súťaži Bring the Funny. Je autorkou kuchárskych kníh. Jej manželom je spevák John Legend. 
  • Steven Spielberg (8. december 1946) – americký filmový režisér, producent a scenárista. Na svojom konte má sci-fi filmy, komédie, drámy aj horory. Za svoju prácu bol ocenený dvomi Oscarmi, tromi Zlatými glóbusmi, dvomi cenami BAFTA a niekoľkými cenami z filmových festivalov. Režíroval filmy E.T. - Mimozemšťan, Jurský park, Vojna svetov či Zachráňte vojaka Ryana. 
  • Tyra Banks (4. december 1973) – americká modelka, moderátorka, herečka a speváčka. Bola prvou Afroameričankou na obálke časopisu GQ a Sports Illustrated Swimsuit Issue. Bola moderátorkou, porotkyňou a producentkou reality show Amerika hľadá topmodelku. Objavila sa v klipe Black or White od Michaela Jacksona.

Ďalší Strelci: Magnus Carlsen, Margaret Cho, Bill Nye, Bobby Flay, Chanel Iman, Dany Garcia, Kelly Brook, Woody Allen.

Slovenskí speváci, herci a ďalší známi Slováci narodení v znamení Strelec

  • Dara Rolins (7. december 1972) – slovenská speváčka. Spevu sa venovala už od detstva. Známa je pieseň Zvonky šťastia, ktorú spievala s Karlom Gottom. K známym neskorším hitom patrí Nebo Peklo Raj, Čo o mne vieš či Všetko alebo nič. 
  • Kveta Horváthová (8. december 1976) – slovenská moderátorka. Pôsobila v STV a TV Markíza. Moderovala Teleráno, Doma s Markízou, Opposite Sex, Bailando či Farmu. 
  • Pavol Hammel (7. december 1948) – slovenský spevák, skladateľ, gitarista a hudobný producent. V 60. rokoch založil skupinu Prúdy. K známym piesňam patrí Učiteľka tanca, Medulienka, Zvonky zvoňte či S rukami vo vreckách.  

Ďalší Strelci: Tomáš Bezdeda, Gabriela Škrabáková, Alžbeta Bartošová, Katarína Šulajová, Roman Galvánek, Miroslav Šmajda, Laco Lučenič, Ivan Adamovič, Ivan Letko.

Pozri aj: ​Tieto celebrity vychovali slobodné matky. Aké bolo ich detstvo?


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní