Záhadné úmrtia celebrít, ktoré dodnes nedajú odborníkom a fanúšikom spávať

Záhadné úmrtia celebrít, ktoré dodnes nedajú odborníkom a fanúšikom spávať
  • 14.11.2022
  • Michaela Kožáková

Či už človek zomrie prirodzene, na starobu, v dôsledku choroby, nešťastnej udalosti, siahane si sám na život alebo mu k smrti niekto dopomôže, nie je ľahké sa s tým vyrovnať. 

Smrť si nevyberá a neobchádza ani Hollywood, kde si prominenti v žiare slávy užívajú svoj luxusný život. Mnohokrát smrť celebrít vyvolá nielen žiaľ a smútok, ale aj verejný záujem a rôzne špekulácie. Dodnes polícia a tajná služba nedokázala rozlúštiť úmrtia niektorých celebrít. Viaceré z nich sú opradené tajomstvom, pochybnosťami, falošnými tvrdeniami a konšpiračnými teóriami, ktoré aj po niekoľkých rokoch vŕtajú v hlavách odborníkov. Poďte sa s nami pozrieť na záhadné úmrtia celebrít, ktorých smrť stále vyvoláva veľa otázok.

Neprehliadni: Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci november

Princezná Diana

Zdroj: INSTAGRAM/princesdianaa

Princezná Diana

Od smrti princeznej Diany uplynulo už štvrť storočie. Obľúbená členka britskej kráľovskej rodiny zomrela po autonehode, ktorá sa stala 31. augusta 1997 v parížskom cestnom tuneli. Tragická havária a následný pohreb strhli obrovskú vlnu smútku po celom svete. 

Okrem zármutku nad smrťou ženy, ktorá bola prezývaná ako Princezná ľudských sŕdc, svet riešil aj to, prečo k vážnej autonehode došlo. Dodnes sa objavujú konšpiračné teórie o tom, že celá nehoda bola spoločným plánom MI6 (zahraničná spravodajská služba Spojeného kráľovstva) a niektorých členov kráľovskej rodiny, ktorí boli odhodlaní zabrániť Diane, aby sa vydala za moslimského miliardára Dodiho Al-Fayeda a porodila mu dieťa. Dokonca sa povrávalo, že to všetko naplánoval princ Charles. 

Za oficiálnu príčinu tragickej nehody je považované, že vodič Henri Paul stratil kontrolu nad riadením. Nielenže sa v tuneli, kde je povolená päťdesiatka, rútil rýchlosťou asi 105 kilometrov za hodinu, navyše jeho krvné testy ukázali, že bol pod vplyvom alkoholu aj liekov.

Tupec

Zdroj: INSTAGRAM/tupacteam

Tupac Shakur

Napriek tomu, že jeho texty sú plné násilia a gangsterských tém, Tupac je skutočne najväčším a najvplyvnejším rapperom všetkých čias. V roku 1996 hip-hopová hviezda Tupac Shakur zomrel v Las Vegas niekoľko dní po streľbe z auta, ku ktorej došlo, keď odchádzal z boxerského podujatia. Kto bol útočníkom a prečo ho zabili, dodnes zostáva záhadou.

Pozri aj: Najsexi predstavitelia Jamesa Bonda: Ktorý z nich je tvoj favorit?

Marilyn Monroe

Zdroj: INSTAGRAM/marilynmonroefiend

Marilyn Monroe

Celým svetom otriaslo, keď dňa 5. augusta 1962 našli slávnu americkú herečku Marilyn Monroe mŕtvu vo veku 36 rokov v jej dome v Los Angeles. Aká bola príčina? Predávkovanie barbiturátmi, ktoré bolo označené za „pravdepodobnú“ samovraždu. Toto tvrdenie viedlo k mnohým pochybnostiam. O tejto hviezde, ktorá predstavovala sex symbol danej doby, sa povrávalo, že bola zapletená do mimomanželských pomerov s Johnom F. Kennedym a jeho bratom Robertom F. Kennedym, a preto spáchala samovraždu.

Niektoré teórie tvrdia, že bola zavraždená – prinútená predávkovať sa, aby nerozprávala o aférach. Či sú tieto špekulácie pravdivé, to sa už asi nedozvieme.

Elvis Presley

Zdroj: INSTAGRAM/elvis

Elvis Presley

Kráľ rokenrolu Elvis Presley zomrel vo veku 42 rokov po rokoch zhoršujúceho sa zdravia v dôsledku požívania drog. Prinajmenšom to odhalila prvá pitva, ktorá bola do značnej miery nesprávna. Druhá pitva prekvapivo obhajovala myšlienku, že drogy nesúvisia s jeho smrťou.

Nemožno poprieť, že Elvisova smrť bola vždy obklopená záhadami a sprisahaním, ktoré mnohých presvedčili o tom, že Elvis v skutočnosti nikdy nezomrel, ale predstieral svoju smrť, aby unikol sláve a temnote, ktorá s ňou súvisí.

Niektorí odborníci tvrdia, že príčinou predčasného úmrtia tohto legendárneho amerického speváka boli chybné gény z matkinej strany. Jej rodičia totiž boli bratranec a sesternica. Elvis práve kvôli príbuzenskému kríženiu prarodičov zdedil geneticky podmienenú deficienciu enzýmu alpha-1-antitrypsin, pri ktorej telo napadá vlastnú pečeň, pľúca a črevá, a ktorá je tiež charakteristická zhoršenou imunitou a nespavosťou.

Bruce Lee

Zdroj: INSTAGRAM/brucelee

Bruce Lee

Ako môže fyzicky najzdatnejší človek zrazu a prirodzene len tak zomrieť? Táto otázka prinútila každého poškriabať sa za uchom, keď bojový umelec a japonská filmová hviezda Bruce Lee zomrel vo veku 32 rokov, hoci bol zdravý a silný.

Oficiálnou príčinou jeho smrti bol mozgový edém ako alergická reakcia na liek proti bolesti. V roku 1985 časopis Black Belt naznačil, že Lee skolaboval v dôsledku úderu Dim-Mak – techniky bojových umení, ktorá spôsobuje smrť obete ako oneskorenú reakciu.

Podľa ďalších správ a dohadov zas bola jeho smrť následkom nespočetných úderov do hlavy, nešťastnou náhodou a objavili sa i špekulácie o kliatbe zoslanej na jeho rodinu. O jeho smrti sa dodnes objavuje niekoľko konšpiračných teórií.

Zaujme ťa: Ktoré celebrity dali prednosť rodine pred kariérou? Budeš prekvapená!

Kurt Cobain

Zdroj: INSTAGRAM/kurt.cobain__.__

Kurt Cobain

Frontman skupiny Nirvana Kurt Cobain bol revolučným umelcom. Napriek iba trom štúdiovým albumom, Nirvana je považovaná za jednu z najväčších alternatívnych rockových kapiel všetkých čias.

Kurta našli tri dni po smrti, 8. apríla 1994, v prístavbe jeho domu vedľa brokovnice, ktorou sa mal zastreliť. Faktom však je, že samovražedné sklony by sa v jeho rodine dali pokojne označiť aj ako anamnéza. Obaja jeho strýkovia totiž spáchali samovraždu. 

Napriek tomu, že Kurtova smrť bola oficiálne označená za samovraždu, jeho blízki priatelia popreli, že by to Kurt spravil. Prsty ukazovali na jeho bývalú manželku a rockerku Courtney Love.

Zdroj foto: úvodná koláž - INSTAGRAM.com/marilynmonroefiend, INSTAGRAM.com/elvis, INSTAGRAM.com/princesdianaa

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

1 komentár

Mária Maxianová 14.11.22 17:49

MM
karma
100.00

daň za úspech a popularitu, bohužiaľ

  • 1
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní