Slávne hollywoodske hviezdy a osobnosti, o ktorých si nevedela, že sú adoptované!

Slávne hollywoodske hviezdy a osobnosti, o ktorých si nevedela, že sú adoptované!
  • 24.09.2022
  • Michaela Kožáková

Adopcia je v dnešnej dobe úplne normálnou záležitosťou. Týmto pojmom označujeme vytvorenie rodinného zázemia pre dieťa, voči ktorému ani jeden z jeho biologických rodičov nevykonáva, nemôže, prípadne nechce vykonávať rodičovské práva a povinnosti. O adopcii, osvojení dieťaťa, rozhoduje súd. Súdnemu rozhodnutiu predchádza proces sprostredkovania náhradnej rodinnej starostlivosti, ktorý je definovaný príslušným zákonom. Adoptívnymi rodičmi sa môžu stať manželia, jednotlivec, manžel alebo manželka rodičov. 

K adopcii sa uchyľuje mnoho párov, ktoré nemôžu mať svoje vlastné deti. Iní si zase s radosťou osvojujú deti, ktoré nemajú šancu na šťastné detstvo pri svojich biologických rodičoch, ktorí nie sú schopní sa o nich či už z finančných alebo psychologických dôvodov postarať. Nielen „obyčajní" ľudia, ale i v slávnom Hollywoode je adopcia bežným výrazom. 

S rozmachom sociálnych médií, časopisov a televíznych show vieme o našich obľúbených celebritách viac ako kedykoľvek predtým. Okrem toho, kde boli na dovolenke, čo jedli alebo čo si obliekli, nás nechávajú nahliadnuť i do najcitlivejších zákutí svojho súkromného života. Niektoré zo známych tvárí nabrali odvahu a zdieľali svoj životný príbeh a detaily o adopcii. Poďte sa s nami pozrieť na zopár celebrít a osobností, o ktorých ste pravdepodobne netušili, že sú adoptované. 

Neprehliadni: Skutočné mená celebrít. Prečo si vybrali práve toto umelecké meno?

Jamie Foxx

Zdroj: INSTAGRAM/jamiefoxxfan

Jamie Foxx

Americký herec, komik a spevák, ktorý je nositeľom rôznych ocenení, narodený ako Eric Marlon Bishop, bol osvojený adoptívnymi rodičmi jeho matky. So svojimi biologickými rodičmi, ktorí sa na jeho výchove nepodieľali, je len v minimálnom kontakte. Jeho mama údajne nebola pripravená na rodičovskú zodpovednosť.

Nicole Richie

Zdroj: INSTAGRAM/nicolerichie

Nicole Richie

Americkú televíznu osobnosť, módnu návrhárku, hudobníčku a herečku Nicole si adoptoval spevák Lionel Richie a jeho vtedajšia manželka Brenda, keď mala 9 rokov. Narodila sa ako Nicole Camille Escovedo a jej biologickými rodičmi sú Peter Michael Escovedo, hudobník, ktorý absolvoval krátke turné s Lionelom, a Karen Moss. Keď mala Nicole štyri roky, jej rodičia súhlasili nech sa presťahuje k Lionelovi a Brende, keďže sa o ňu nedokázali po finančnej stránke postarať.

Jack Nicholson

Zdroj: INSTAGRAM/jacknicholsonofficial

Jack Nicholson

Ako dieťa si Jacka Nicholsona, jedného z najlepšie zarábajúcich hollywoodskych hercov, adoptovala jeho stará mama z matkinej strany. Vyrastal v presvedčení, že jeho stará mama bola jeho matkou, avšak jeho sestra bola v skutočnosti jeho biologickou matkou. Pravda bola odhalená až keď mal herec 37 rokov.

Pozri aj: KVÍZ: Celebrity a ich príbuzenské vzťahy – vieš, ktoré hviezdy spája krv?

JC Chasez

Zdroj: INSTAGRAM/teresalovesjcchasez

JC Chasez

Americký skladateľ, tanečník, hudobný producent a bývalý člen chlapčenskej skupiny NSYNC Joshua Scott "JC" Chasezsa sa narodil v roku 1976. Jeho biologická matka ho odovzdala svojim bývalým pestúnom Royovi a Karen Chasezovým v nádeji, že mu poskytnú vzdelanie a stabilný rodinný život. Oficiálne bol adoptovaný vo veku 5 rokov.

Ray Liotta

Zdroj: INSTAGRAM/bj.walnut

Ray Liotta

Vynikajúci americký filmový producent a herec, ktorý si zahral vo viacerých úspešných filmoch, Ray Liotta, nás opustil v máji tohto roku. Ray sa narodil v New Jersey a adoptovali si ho Mary a Alfred Liotta, keď mal 6 mesiacov. Herec tvrdil, že už ako dieťa vedel, že bol adoptovaný. S rodičmi a súrodencami sa stretol až po 40-ke.

Marilyn Monroe

Zdroj: INSTAGRAM/marilynmonroe

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe sa narodila ako Norma Jeane Mortenson 1. júna 1926. Jej matka Gladys Baker bola psychicky labilná a finančne neschopná sa o ňu postarať, a tak ju umiestnila k pestúnskym rodičom, u ktorých žila až do svojich 7 rokov.

Marilyn si prešla niekoľkými pestúnskymi rodinami. Jej zákonnou zástupkyňou sa neskôr stala mamina najlepšia priateľka Grace McKee. Tá sa však odsťahovala na východné pobrežie a Marilyn so sebou vziať nemohla. Aby sa nemusela vrátiť do pestúnskej starostlivosti alebo do sirotinca, Marilyn sa vydala za 20-ročného Jamesa Doughertyho. Manželstvo uzavreli len niekoľko týždňov po dovŕšení jej 16. rokov.

 John Lennon

Zdroj: INSTAGRAM/johnlennon

John Lennon

Anglický skladateľ, hudobník a aktivista, ktorý sa celosvetovo preslávil ako zakladateľ, spoluautor piesní, hlavný spevák a gitarista legendárnej skupiny Beatles, John Lennon, bol tiež adoptovaný. Od 5 rokov bol vychovávaný svojou tetou a strýkom z matkinej strany v Liverpoole v Anglicku po tom, čo jeho otec odišiel počas vojenskej služby nevedno kam a jeho matka utiekla s iným mužom.

A vedeli ste, že John Lennon trpel dyslexiou? Napriek tomu, že mal problémy s pravopisom, nechal vyniknúť svoj talent prostredníctvom svojej hudby a písania. Jeho texty a politický aktivizmus vyrástli z jeho vytrvalosti a vášne k hudbe. 

Zaujme ťa: Celebrity, ktoré nemohli otehotnieť, no napokon sa stali matkami

Debbie Harry

Zdroj: INSTAGRAM/debbieharry_blondie

Medzi ďalšie osobnosti, ktoré boli adoptované patrí aj bývalý americký prezident Bill Clinton, prvý prezident Juhoafrickej republiky Nelson Mandela, zakladateľ spoločnosti Apple Steve Jobs, americká speváčka a herečka Kristin Chenoweth či vokalistka skupiny Blondie – Debbie Harry.

Zdroj foto: úvodná koláž - Instagram.com/nicolerichie, Instagram.com/jamiefoxxfan

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní