Ženy z kráľovských rodín: Čo robili predtým, ako sa stali ich súčasťou?

Ženy z kráľovských rodín: Čo robili predtým, ako sa stali ich súčasťou?
  • 02.11.2022
  • Michaela Kožáková

Možno je tomu ťažké uveriť, ale niektoré ženy z kráľovských rodín kedysi žili svoj život ďaleko od centra pozornosti. Narodili sa ako obyčajní ľudia, podobne ako my ostatní, stretli lásku svojho života a vydali sa do najnoblesnejších rodín na svete. I oni kedysi viedli „normálny život", chodili nakupovať, venovali sa svojmu povolaniu a koníčkom. 

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, čo robili a kým boli manželky kráľov a princov predtým, ako sa stali súčasťou kráľovskej rodiny? Čítajte ďalej a možno budete prekvapení.

Pozri aj: Celebrity s veľkými rodinami: Koľko detí má Eddie Murphy, Angelina Jolie či Madonna?

Nórska korunná princezná Mette-Marit

Zdroj: PINTEREST/Ann-Karin Hammer, PINTEREST/dailymail.co.uk

Nórska korunná princezná Mette-Marit

Pravdepodobne najväčšou zmenou prešla súčasná nórska korunná princezná Mette-Marit. Pracovala ako čašníčka v reštaurácii v Osle a bola slobodnou matkou syna Mariusa, keď sa na hudobnom festivale stretla s korunným princom Haakonom. 

V čase zasnúbenia niektorí kráľovskí členovia spochybňovali Haakonovu voľbu kvôli jej pestrej minulosti. Mette-Marit bola totižto poriadnou rebelkou. Princezná nevynechala žiadnu párty a dokonca nepohrdla ani drogám. Jednoducho nebola žiadnou rozprávkovou princeznou, ktorú ľudia očakávali, že si korunný princ vyberie za nevestu.

Monacká princezná Charlene

Zdroj: PINTEREST/vogue.com, PINTEREST/dailymail.co.uk

Monacká princezná Charlene

Pred svadbou s princom Albertom bola Charlene sama osebe celebritou. Reprezentovala Južnú Afriku na olympijských hrách v Sydney v roku 2000, ako aj na hrách Commonwealthu v rokoch 1998 a 2002. Charlene plánovala štartovať na olympijských hrách v Pekingu v roku 2008, ale, bohužiaľ, nekvalifikovala sa.

Prvýkrát sa s princom Albertom stretla v roku 2000 na plaveckom podujatí v Monaku, no verejnosť sa dozvedela o ich romániku až v roku 2006. 

Švédska princezná Sofia

Zdroj: PINTEREST/dailymail.co.uk, PINTEREST/people.com

Švédska princezná Sofia

Ďalšou rebelkou, ktorá sa dostala do kráľovského rodu je Sofia Hellqvist, manželka švédskeho princa Carla Philipa. Pred svadbou bola brunetka modelkou, čašníčkou a hviezdou televíznej reality show s názvom hotel Paradise. Vo veku 20 rokov bola zvolená za „Miss Slitz 2004“ švédskym pánskym časopisom Slitz. S Carlom Philipom sa stretla počas obeda so spoločnými priateľmi a povedala, že to bola „láska na prvý pohľad“.

Vojvodkyňa zo Sussexu

Zdroj: PINTEREST/vogue.co.uk, PINTEREST/gala.de

Meghan, Vojvodkyňa zo Sussexu

Meghan Markle bola populárnou herečkou predtým, ako si vzala princa Harryho. Najviac ju preslávila rola asistentky Rachel Zane vo filme Suits (Kravaťáci).

Pár sa do seba zaľúbil počas slepého rande, ktoré pre Megan pripravila kamarátka a návrhárka Misha Nonoo. O niekoľko týždňov sa vybrali na spoločný výlet do africkej Botswany, kde prespávali v stane. Práve výletom do Afriky sa naplno naštartoval ich vzťah na diaľku. Vzali sa v roku 2018 a o rok neskôr sa im narodil syn, ktorý je šiestym v nástupníckej línii britského trónu.

Španielska kráľovná Letizia

Zdroj: PINTEREST/Francie Shaffer, PINTEREST/hellomagazine.com

Španielska kráľovná Letizia

Kráľ Felipe a kráľovná Letizia mnohých prekvapili, keď oznámili svoje zasnúbenie v novembri 2003. Nie je presne známe, kedy sa pár začal stretávať. Letizia Ortiz pracovala ako televízna moderátorka pre Informe Semanal, Telediario Matinal a Telediario 2. Medzi jej najväčšie úspechy, ktoré ako novinárka dosiahla, patrilo živé vysielanie z Ground Zero po útokoch z 11. septembra a podávanie správ z povojnového Iraku.

Neprehliadni: Ktoré celebrity dali prednosť rodine pred kariérou? Budeš prekvapená!

Catherine, vojvodkyňa z Cambridge

Zdroj: PINTEREST/standard.co.uk, PINTEREST/popsugar.com

Catherine, vojvodkyňa z Cambridge

Catherine, vojvodkyňa z Cambridge je jednou z najobľúbenejších členov kráľovskej rodiny a milujú ju aj média. Kate Middleton predtým, ako sa stala súčasťou britskej kráľovskej rodiny, pracovala ako obstarávateľka šperkov a takisto pomáhala v rodinnom podniku, ktorý dodáva doplnky pre oslavy a recepcie. 

Princ William a Kate Middleton sa stretli v roku 2001 počas štúdií na Univerzite St. Andrews. V roku 2003 sa Kate a William začali stretávať. V roku 2007 však svoj vzťah ukončili. Podľa viacerých zdrojov Kate čelila narážkam, pretože randila s princom. William a Kate sa zasnúbili v roku 2010. Ich sobáš, ktorý bol vysielaný naživo, sledovalo 300 miliónov divákov po celom svete. Dnes má kráľovský pár tri deti. 

Princezná Diana

Zdroj: PINTEREST/the-sun.com, PINTEREST/standard.co.uk

Diana, princezná z Walesu

Diana Frances Spencerová, známa ako Princezná Diana, bola prvou manželkou následníka britského trónu princa Charlesa a matkou jeho dvoch synov. Po svojom rozvode sa sústredila na charitatívnu prácu pre Červený kríž a najmä na boj proti AIDS a pozemným mínam. Vo svojej dobe patrila medzi najznámejšie a najpopulárnejšie svetové osobnosti. Počas svojho života bola často označovaná za najviac fotografovanú osobu na zemi. Spolu so svojím vtedajším priateľom Dodim al-Fayedom zahynula v roku 1997 pri automobilovej nehode, ktorej príčiny sa neskôr stali predmetom špekulácií a konšpiračných teórií.

Diana Frances Spencerová sa narodila do aristokratickej rodiny. V roku 1975 sa jej otec stal ôsmym grófom Spencerom po smrti starého otca Alberta Spencera, a preto sa jej titul zmenil na Lady Diana Spencerová. V škole jej to veľmi nešlo, avšak bola talentovanou amatérskou speváčkou, vynikala v športe a údajne túžila byť tanečnicou. Diana pracovala ako opatrovateľka a aj ako učiteľka v materskej škole. 

Diana a jej súrodenci vyrastali v dome svojho otca na kráľovských statkoch, takže poznala kráľovskú rodinu od raného veku. S Charlesovými mladšími bratmi Edwardom a Andrewom sa v detstve hrávala. Diana a Charles spolu začali chodiť v roku 1980 a zo začiatku bol ich vzťah utajovaný pred médiami. Svadba sa konala v katedrále sv. Pavla 29. júla 1981.

Zdroj foto: úvodná koláž - PINTEREST.com/popsugar.com, PINTEREST.com/glamour.com, PINTEREST.com/dailymail.co.uk  

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní