Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci november

Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci november

Patríte k novembrovým oslávencom? A nepatríte náhodou i k ľavákom? Zo štatistík vyplýva, že jedinci narodení v novembri majú vyššiu pravdepodobnosť, že budú ľavákmi. O novembrových osobách sa tiež hovorí, že sú poctivé, verné a majú zmysel pre spravodlivosť. Vraj vedia dobre ovládať svoje emócie a len máločo ich rozhnevá. Zároveň však bývajú tvrdohlavé a odhodlané. 

K slávnym osobám, ktoré sa narodili v mesiaci november, patrila napríklad aj francúzska kráľovná Mária Antoinetta, dcéra Márie Terézie. I Voltaire, slávny francúzsky filozof a spisovateľ na narodil práve v novembri. Patríte k novembrovým oslávencom aj vy? Zistite, ktoré celebrity, slávne osobnosti a prominenti budú tento mesiac oslavovať narodeniny spolu s vami. 

Odporúčame: ​Celebrity narodené v znamení Škorpión

Novembroví herci a herečky

  • Emma Stone (6. november 1988) – americká herečka. Získala Oscara za hlavnú rolu vo filme La La Land, za ktorú bola ocenená aj prestížnymi cenami Golden Globes a BAFTA. Vidieť sme ju mohli vo Filmoch Cruella, Birdman, The Amazing Spider-Man či Lovci gangstrov. 
  • Matthew McConaughey (4. november 1969) – americký herec. Za hlavnú rolu vo filme Klub poslednej nádeje získal Oscara. Je tiež držiteľom Zlatého glóbusu a ceny The Saturn Awards. Hral vo filmoch Slušní chlapci, Interstellar, Lemra lemravá či Ako prísť o muža za 10 dní.
  • Danny DeVito (17. november 1944) – americký filmový herec a režisér. Je držiteľom Zlatého glóbusu. K najznámejším filmom patrí Batman sa vracia, Matilda, Dvojičky či Junior.

Ďalší oslávenci: Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Leonardo DiCaprio, Whoopi Goldberg, Demi Moore, Dolph Lundgren, Tara Reid, Ellen Pompeo, Ryan Gosling, Josh Duhamel, Shailene Woodley, Maggie Gyllenhaal, Sarah Hyland, Christina Applegate, Anna Faris, Goldie Hawn.

Hudobné hviezdy narodené v mesiaci november

  • Miley Cyrus (23. november 1992) – americká speváčka, skladateľka a herečka. Populárnou sa stala aj vďaka seriálu Hannah Montana stanice Disney Channel. K najznámejším hitom patria skladby Wrecking Ball, Party in the U.S.A., We Can't Stop či Nothing Breaks Like a Heart.
  • Tina Turner (26. november 1939) – švajčiarska rocková speváčka amerického pôvodu. Je jednou z najpopulárnejších hudobných hviezd 80. rokov 20. storočia. K najznámejším hitom patrí pieseň The Best, What's Love Got To Do With It či Private Dancer. 
  • Rita Ora (26. november 1990) – anglická speváčka, skladateľka, herečka, podnikateľka a filantropka. K najznámejším piesňam patrí For You, Anywhere, Poison, I Will Never Let You Down či Let You Love Me. 

Ďalší oslávenci: Kevin Jonas, Lorde, Carly Rae Jepsen, David Guetta, Joni Mitchell, Björk, Michael Clifford, Bryan Adams, Tyga, Puff Daddy, DJ Khaled, Russell Westbrook.

Pozri aj: Najznámejšie celebritné dvojičky: Poznáš ich všetky?

Športovci narodení v novembri

  • Lou Ferrigno (9. november 1951) – americký fitness tréner a bývalý profesionálny kulturista. Býval najväčším konkurentom Arnolda Schwarzeneggera. Počas kariéry sa venoval aj herectvu. K najvýznamnejším rolám patrí rola v seriáli The Incredible Hulk (1977–1982) a filme Návrat neuvěřitelného Hulka.
  • Eliud Kipchoge (5. november 1984) – kenský atlét. Je majstrom sveta z Paríža 2003 aj olympijským víťazom v maratóne z roku 2016. Taktiež je súčasným držiteľom svetového rekordu v maratónskom behu. 
  • Lando Norri (13. november 1999) – belgicko-britský pretekár. V súčasnosti preteká v šampionáte Formula 1 za tím McLaren. V roku 2015 zvíťazil na majstrovstvách sveta formuly MSA a vyhral aj európsky šampionát FIA Formule 3 2017, ako aj ďalšie preteky. 

Ďalší oslávenci: Ján Volko, Jevgenij Viktorovič Pľuščenko, Michael Strahan, Russell Wilson, Paulo Dybala, David Ortiz, Bo Jackson, Takehiro Tomijasu, Aaron Wan-Bissaka.

Ďalší známi oslávenci v mesiaci november

  • Kendall Jenner (3. november 1995) – americká modelka a televízna osobnosť. Do väčšieho povedomia sa dostala vďaka účinkovaniu v rodinnej reality šou Keeping Up with the Kardashians. V súčasnosti je považovaná za jednu z hlavných postáv moderného modelingu. Objavuje sa na mólach mnohých návrhárov. 
  • Joe Biden (20. november 1942) – americký demokratický politik. Od 20. januára 2021 plní funkciu 46. prezidenta Spojených štátov. Predtým bol štvrtým najdlhšie pôsobiacim senátorom.
  • Magnus Carlsen (30. november 1990) – nórsky šachista. Je druhým najmladším veľmajstrom šachovej histórie. V roku 2013 sa stal majstrom sveta v šachu, pričom tento titul si niekoľkokrát obhájil v ďalších rokoch. 

Ďalší oslávenci: Karol III., Jimmy Kimmel, Neil Gaiman, Kris Jenner, Jeffree Star, Jeff Probst, Bill Nye, Chrissy Teigen, Gordon Ramsay, Hailey Baldwin, RuPaul.

Slovenskí speváci, herci a ďalší známi Slováci narodení v novembri

  • Kamila Magálová (16. november 1950) – slovenská herečka. Od roku 1982 je členkou Činohry SND v Bratislave. Pôsobí aj na Malej scéne SND a v Štúdiu L+S. Hrala vo filmoch Líbáš jako ďábel, Líbáš jako Bůh či v seriáli Odsúdené. 
  • Emil Horváth (12. november 1945) – slovenský herec, režisér a divadelný pedagóg. Bol súčasťou Novej scény v Bratislave, od roku 1983 je členom Činohry Slovenského národného divadla. V roku 2005 mu prezident SR udelil Rad Ľudovíta Štúra II. triedy. V televízii sme ho mohli vidieť v seriáli Búrlivé víno či Nemocnica. 
  • Maťo Ďurinda (8. november 1961) – slovenský spevák, gitarista, skladateľ a textár. Známy je predovšetkým ako člen slovenskej hardrockovej skupiny Tublatanka. K známym piesňam patrí Loď do neznáma, Pravda víťazí či Poďme bratia do Betléma.

Ďalší oslávenci: Mária Čírová, Ján Koleník, Adam Ďurica, Oliver Andrásy, Patrik Herman, 
Stano Král, František Kovár, Zuzana Kanócz, Gabriela Dolná, Žofia Martišová.

Zdroj úvodnej foto: Depositphotos


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní