Celebrity narodené v znamení Škorpión

Celebrity narodené v znamení Škorpión

Ak ste sa narodili medzi 23. októbrom a 22. novembrom, asi vám nemusíme hovoriť, že ste sa narodili v znamení Škorpión. Ide o vodné astrologické znamenie, ktoré je asociované so súhvezdím Škorpión. Toto veľké súhvezdie južnej pologule, ktoré leží v blízkosti stredu Mliečnej cesty, sa rozprestiera medzi súhvezdím Váhy na západe a súhvezdím Strelec na východe.

Zoskupenie hviezd vytvárajúce toto súhvezdie skutočne tvarom pripomína škorpióna pripraveného bodať. I preto ľudia už oddávna nazývali toto súhvezdie podľa spomenutého zvieraťa. Ľudia narodení v znamení Škorpión sú údajne originálni a zároveň tvrdohlaví. Majú mimoriadnu vôľu a energiu, no niekedy sú menej chápaví. Muži v tomto znamení bývajú tajomní, ženy veľmi príjemné a spoločenské. 

Vedeli ste, že v znamení Škorpión sa narodila napríklad i slávna vedkyňa Marie Curie-Skłodowská, ktorá sa zaslúžila o objav rádia? I medzi súčasnými celebritami a slávnymi osobnosťami je mnoho Škorpiónov. Poďte ich spolu s nami spoznať. 

Odporúčame: ​Skutočné mená celebrít. Prečo si vybrali práve toto umelecké meno?

Škorpióni vo svete filmu

  • Tilda Swinton (5. november 1960) – škótska herečka. Je držiteľkou Oscara za vedľajšiu rolu vo filme Michael Clayton. Taktiež bola ocenená cenou Venice Film Festival, BAFTA, European Film Awards, BIFA a mnohými ďalšími. Vidieť sme ju mohli vo filmoch Constantine, Pláž či Prežijú len milenci. 
  • Leonardo DiCaprio (11. november 1974) – americký herec a producent. Za film Revenant získal Oscara v kategórii Najlepší herec v hlavnej úlohe. Na konte má aj tri Zlaté glóbusy či cenu BAFTA. Vidieť sme ho mohli vo filmoch Vlk z Wall Street, Počiatok, Titanic či Letec.
  • Joaquin Pheonix (28. október 1974) – americký herec. Za hlavnú rolu vo filme Joker obdržal Oscara. Taktiež má na konte dva Zlaté glóbusy a ďalšie ocenenia. Hral vo filmoch Iracionálny muž, Milenci, Noc patrí nám či Osada. 

Ďalší Škorpióni: Julia Roberts, Ryan Reynolds, Winona Ryder, David Schwimmer, Emma Stone, Matthew McConaughey, Demi Moore, Stanley Tucci, Ryan Gosling, Anne Hathaway, Whoopi Goldberg, Shailene Woodley, Rachel McAdams, Danny DeVito, Owen Wilson, Jodie Foster, Goldie Hawn.

Svetové hudobné hviezdy v znamení Škorpión

  • Lorde (7. november 1996) – novozélandská speváčka a textárka. Stala sa jednotkou v rebríčku Billboard Hot 100, vďaka čomu sa stala prvou Novozélanďankou, ktorej sa to podarilo. K známym hitom patrí Royals, Green Light či Everybody Wants to Rule the World.
  • Carly Rae Jepsen (21. november 1985) – kanadská speváčka, skladateľka a textárka. Zúčastnila sa talentovej súťaže Canadian Idol. Je držiteľkou American Music Awards, Billboard Music Awards a ďalších cien. K známym hitom patrí Call Me Maybe či I Really Like You.
  • David Guetta (7. november 1967) – francúzsky DJ a hudobný producent. Počas kariéry predal viac ako 9 miliónov albumov a 30 miliónov singlov po celom svete. K známym hitom patrí Say My Name, Hey Mama, Memories či novinka Don't You Worry, na ktorých spolupracoval s mnohými známymi spevákmi. 

Ďalší Škorpióni: Katy Perry, Drake, Kelly Osbourne, Joni Mitchell, Björk, Ciara, Michael Clifford, Kevin Jonas, Neil Young, SZA, Vanilla Ice, Nelly, Bryan Adams, B.o.B., Diplo.

Odporúčame: ​Celebrity a nevera: Čo si o nej myslia a ako ju ustáli vo vzťahoch

Škorpióni v športe

  • Diego Maradona (30. október 1960) – bol argentínsky futbalista. Je považovaný za jedného z najtalentovanejších svetových hráčov všetkých čias. Zomrel 25. novembra 2020.
  • Ján Volko (2. november 1996) – slovenský atlét, šprintér. Je halový majster Európy z Glasgowa 2019. Zlato získal aj na Majstrovstvách Európy do 23 rokov (Bydhošť, 2017)
    v behu na 200 metrov.
  • Jevgenij Viktorovič Pľuščenko (3. november 1982) – bývalý ruský krasokorčuliar. Je trojnásobným majstrom sveta a šesťnásobným majstrom Európy. Zo ZOH 2002 v Salt Lake City si odniesol striebornú medailu a zo ZOH 2006 v Turíne dokonca zlatú. 

Ďalší Škorpióni: Nastia Liukin, Marcus Rashford, Michael Strahan, Tomáš Plekanec, Jonas Gustavsson, Lando Norri, Eliud Kipchoge.

Ďalšie celebrity a prominenti v znamení Škorpión

  • Hillary Clinton (26. október 1947) – americká politička. V roku 2016 kandidovala na post prezidenta USA. Ako manželka Billa Clintona, 42. prezidenta USA, bola prvou dámou USA v rokoch 1993 – 2001. 
  • Karol III. (14. november 1948) – súčasný kráľ Spojeného kráľovstva. Na trón zasadol v roku 2022 po smrti svojej matky Alžbety II. Pred nástupom na trón bol najdlhšie slúžiacim princom z Walesu. 
  • Jimmy Kimmel (13. november 1967) – americký televízny moderátor, producent, scenárista, komik. V súčasnosti moderuje vlastnú late-night talk show s názvom Jimmy Kimmel Live!. V roku 2017 moderoval udeľovanie Oscarov. 

Ďalší Škorpióni: Gordon Ramsay, Joe Biden, Bill Gates, Seth MacFarlane, Kendall Jenner, Caitlyn Jenner, Kris Jenner, Jeff Probst, Jeffree Star, Neil Gaiman.

Slovenskí speváci, herci a ďalší známi Slováci narodení v znamení Škorpión

  • Mária Čírová (20. november 1988) – slovenská speváčka. Je držiteľkou cien Zlatý slávik či OTO. Zapojila do národného kola súťaže Veľká cena Eurovízie 2009 so skladbou Búrka. K známym hitom patrí Unikát či Bez obáv.
  • Jožo Ráž (24. október 1954) – slovenský hudobník a spevák. Známy je predovšetkým ako člen skupiny Elán. K najznámejším piesňam patrí Láska moja, Sestrička z Kramárov, Voda čo ma drží nad vodou a mnoho ďalších. 
  • Ján Koleník (11. november 1979) – slovenský herec. V roku 2004 získal Cenu za najlepší herecký výkon na festivale Istropolitana projekt. Tiež je držiteľom ceny OTO. Účinkoval v mnohých televíznych seriáloch, ako Panelák, Keby bolo keby či Kriminálka Staré Mesto.

Ďalší Škorpióni: Miroslav Noga, Kamila Magálová, Adam Ďurica, Allan Mikušek, Maťo Ďurinda, Žofia Martišová, Emil Horváth, Oliver Andrásy, Dorota Nvotová, Patrik Herman.

Odporúčame: Celebrity a slávne osobnosti narodené v mesiaci október


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní