Top letné destinácie pre rok 2020: Kam sa vyberieš?

Top letné destinácie pre rok 2020: Kam sa vyberieš?
  • 15.03.2020
  • Michaela Kožáková

Ku koncu každého roka sa pozeráme na ten budúci prostredníctvom „kultúrnych šošoviek" so zameraním na hlavné udalosti a trendy po celom svete. Napríklad tento rok sa Olympiáda uskutoční v Japonsku a Európskym hlavným mesto kultúry sa stalo írske mesto Galway

Okrem toho, čo sa deje vo svete vrátane vírusov, rozporov medzi najmocnejšími mužmi sveta, domácej politickej scény, klebiet o tom, ktorá zo susediek je tehotná, nám tiež hlavou prebieha kam sa vybrať toto leto, ktoré destinácie budú tento rok vychytávkami. Celý rok šetríme na letnú dovolenku, tešíme sa na oddych od otravného šéfa, od kolegu, ktorý trpí samomluvou a na to, ako sa na sociálnej sieti pochválime novými šatami na pláži.

V roku 2020 vďaka dianiu vo svete a klimatickým zmenám trendy v cestovnom ruchu vychádzajú  z ochrany životného prostredia, eko hotelov, používania iných prostriedkov ako lietadiel. Buďme však úprimní, pri výbere dovolenky nám v prvom rade ide o pohodlie, cenu, počet hviezdičiek, pieskovú pláž s pozvoľným vstupom do mora a veľa, veľa chutného jedla. Až o pár rokov sa možno zbadáme a zamyslíme, keď  budú všetky pláže plné plastových fliaš a more sa premení na jednu obrovskú špinavú a mŕtvu škvrnu. 

James Bond a magický Kaukaz

Dnes sa dá cestovať takmer všade. Nemusíte byť milionármi, aby ste objavili krásy našej planéty. Na svete existuje už len zopár miest, ktoré ušli zvedavému oku turistov. Veľa destinácií je notoricky známych, stále sa však zlepšujú a prichádzajú s niečim novým. Napríklad taký romantický Paríž tento rok otvára niekoľko nových hotelov vrátane prvého Soho House (súkromné kluby reprezentujúce luxusný mestský život v štýle Sex v meste). 

Potom sú tu menej známe destinácie, ktoré sa pomalšie rozvíjajú a postupne sa dostávajú do povedomia cestovateľov. A máme tu aj rad dovolenkových destinácií, ktoré sa okrem iného môžu pochváliť festivalmi, premiérami filmov, kultúrnymi udalosťami, novými letovými trasami.

Ktoré sú tie najlepšie destinácie pre letnú dovolenku? Čarovné pláže pútavé historické pamiatky, malebné mestečká, voňavé tradičné jedlá, surférske raje, úchvatné prírodné scenérie. Vybrali sme niekoľko top dovolenkových miest pre každého cestovateľa. Prezrite si galériu nižšie a možno nájdete aj vy inšpiráciu na tohtoročnú dovolenku.

Neprehliadni: Trendy v cestovaní pre rok 2020: Ktorý z nich vyskúšaš?

- Inšpirácia na letnú dovolenku 2020
1 z 7

Rijeka, Chorvátsko

Turisti ponáhľajúci sa preplnenú Makarskú riviéru a ostrovy Dalmácie by sa mali zastaviť v Rijeke, treťom najväčšom chorvátskom meste, ktoré predstavuje zaujímavú zmes mestskej kultúry, očarujúcich pamiatok, mestských pláží, búrlivých pouličných slávností a opojnej talianskej príchute. Na príťažlivosti tohto mesta pridáva fakt, že Rijeka bola spolu s Galwayom vyhlásená za Európske hlavné mesto kultúry na rok 2020. Pripravujú sa práce na historicky prvej umeleckej štvrti v Rijeke, plánujú sa rekonštrukcie. Po skončení všetkých úprav sa Rijeka stane ďalšou obľúbenou chorvátskou destináciou a bude bezpochyby konkurovať atrakciám ako Plitvické jazerá, Dubrovnik, Split, Hvar či Istria. 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Kristína Sekeráková 26.04.20 22:35

KS
karma
133.00

Škoda, že tento rok pravdepodobne iba s prstom na mape :-(

  • 1
Odpovedať

Táňa Slahučková 04.05.20 22:36

TS
karma
107.00

Zaujalo ma Gruzínsko aj Arménsko, ale tento rok určite nie.

  • 1
Odpovedať

Peter Maňák 05.05.20 23:31

PM
karma
-1.00

Chorvátsko vždy poteší ale tento rok len Slovensko.

  • 1
Odpovedať

Alica Mareková 04.08.20 12:01

AM
karma
-1.00

Krásne miesta, ale tento rok budeme asi iba doma na Slovensku.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní