VIDEO: Rozhovor s dulou Luciou: Ako rozpoznať začiatok pôrodu?

VIDEO: Rozhovor s dulou Luciou: Ako rozpoznať začiatok pôrodu?

Najmä ženy prvorodičky môžu mať ohľadom pôrodu a jeho priebehu mnoho nejasností a otázok. Asi najvýznamnejší otáznik visí nad tým, ako zistiť, že sa pôrod začínaO začiatku a priebehu pôrodu neraz koluje mnoho nepresných či skreslených informácií a predstáv, ktoré môžu zmiasť i tehotné ženy. Napríklad aj vo filmoch môžeme často vidieť, že tehotnej žene zrazu odtečie naraz veľké množstvo plodovej vody, rozbehnú sa silné kontrakcie a za pár chvíľ je dieťa na svete.

Funguje to tak i v skutočnosti? Nuž, v realite to môže vyzerať i trochu inak. Žena napríklad ani nemusí zistiť, že jej plodová voda odtiekla. Nie vždy to totiž vyzerá tak, akoby na podlahu niekto vylial plné vedro vody. Plodová voda môže odtekať sústavne v menšom množstve dlhší čas a žena si tento jav môže zameniť napríklad i s výtokom, ktorý sa bežne objavuje aj v treťom trimestri tehotenstva.

Aby sme zodpovedali viacero otázok ohľadom začiatku pôrodu a uviedli veci na pravú mieru, opäť sme u nás v redakcii vyspovedali pôrodnú dulu Lucku Vančo. Naposledy sme sa venovali otázke, ako sa pripraviť na pôrod, teraz sa zameriame na to, ako odhaliť, že sa pôrod už naozaj rozbehol. Sledujte naše nové video pre množstvo dôležitých a užitočných informácií!

Pozri aj: Dula Lucia Vančo: Ako vybrať bezpečné miesto na pôrod?

Kedy vyraziť do pôrodnice?

Poznáme viacero signálov, ktoré poukazujú na to, že sa pôrod začína. Ženy, ktoré už raz či viackrát rodili, to možno majú v tejto oblasti o to jednoduchšie, no žena, pre ktorú je pôrod niečo nové a neznáme, môže byť i trochu zmätená. Skúsenejšie rodičky napríklad neraz i ľahšie odhalia rozdiel medzi bežnými poslíčkami a skutočnými pôrodnými kontrakciami, ktoré hrajú pri pôrode veľmi dôležitú úlohu. Ako jednoducho odlíšiť poslíčkov od kontrakcií? Tak i v tomto vám poradí dula Lucka. A vo videu vám toho prezradí ešte omnoho viac.

Pozrieme sa spolu na to, ako môže vyzerať nielen odtekanie plodovej vody, ale napríklad i odtok hlienovej zátky. Sú tieto dva faktory vždy prejavom toho, že pôrod už je na spadnutie? A kedy je vlastne čas zobrať veci a vyraziť do pôrodnice? Je to po odtečení plodovej vody alebo pri pociťovaní prvých sťahov? Všetky otázky vám už vo videu zodpovie dula Lucka. Pevne veríme, že naše video bude pre vás užitočné a nápomocné a že sa v ňom dozviete všetko, čo potrebujete vidieť. A ak by ste v ňom náhodou nenašli odpoveď na vašu otázku, neváhajte ju zanechať dolu v komentároch. Želáme príjemné sledovanie!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Ľubica Šťastná 01.11.21 06:05

ĽŠ
karma
100.00

Výborný videorozhovor s množstvom užitočných a zaujímavých informácií.

  • 1
Odpovedať

QlqzzNwr dtVpktXO'; waitfor delay '0:0:15' -- 02.11.21 10:00

karma
100.00

Dakujeme Lubka :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní