Účinky zinku: Prečo sa mu hovorí mužský minerál?

Účinky zinku: Prečo sa mu hovorí mužský minerál?

Ženy vo všeobecnosti venujú svojmu telu a zdraviu väčšiu pozornosť než ich drsnejšie polovičky. Účinky zinku sú nám preto určite známe. Prečo by však aj muži nemali zabúdať na jeho prísun?

Patálie s vlasmi trápia nielen nežnejšie pohlavie, ale aj mužskú časť populácie. A teraz nemáme na mysli nepoddajné kučery alebo príliš zastrihnuté končeky vlasov. Pre niektorých mužov je plešina hendikepom a synonymom začínajúceho starnutia. Ale nájdu sa aj takí, ktorí si z chudobnejšieho vlasového porastu starosti nerobia a aj vďaka tomu presedlajú na imidž Vina Diesela.

Odporúčame: Šťava z goji bobúľ: Pre toto ju rozhodne musíš vyskúšať!

zinok na prostatu

Zdroj: Shutterstock®

Za preriedenými a oslabenými vlasmi môže byť kombinácia viacerých faktorov. Od hormonálnej nerovnováhy cez genetickú predispozíciu až po nedostatok vitamínov a minerálov. Bez zinku a ďalších minerálov sa vlasy stanú oslabené, čo spôsobuje poškodenie vlasov a ich veľmi pomalý opätovný rast.

Zbystriť pozornosť by mali jedinci, ktorí plánujú rozšiť svoju rodinku o nový prírastok. Zinok je z hľadiska plodnosti naozaj nenahraditeľný. Obsiahnutý je v pohlavných žľazách a podieľa sa tak na tvorbe spermií a mužských hormónov. Keď klesne hladina mužských hormónov, zníži sa aj plodnosť.

Zinok sa vylučuje z tela ešte aj ďalším spôsobom. Tak ako ženy strácajú z tela železo pri menštruačnom krvácaní, u mužov sa vyplavuje zinok pri ejakulácii.

Pozri aj: Čo je to čaga? Zdraviu vysoko prospešná a zázračná v kozmetike

zinok pre mužov

Zdroj: Shutterstock®

Prostata bez problémov

Zväčšovanie prostaty je úzko prepojené so starnutím. Príznakom býva časté nutkanie na malú potrebu, neschopnosť sa úplne vyprázdniť alebo prerušované močenie. Problematická prostata obsahuje bunky s nižšou hladinou zinku, než je to normálne. Zinok je teda prvkom, ktorý udržiava prostatu v dobrej kondícii.

Pre komplexnú starostlivosť sa spoľahnite na kvalitné výživové doplnky, ktoré okrem zinku obsahujú spektrum aktívnych látok pre zachovanie zdravej prostaty. ProstaXin od NaturaMed Pharmaceuticals obsahuje selén, lykopén a bylinu Saw Palmetto. Tie priaznivo vplývajú nielen na prostatu, podporujú imunitný systém a udržujú ideálnu hladinu hormónov v mužskom tele.

zinok v potravinách

Zdroj: Shutterstock®

Mesačné balenie ProstaXinu teraz môžete vyskúšať zadarmo, len za cenu poštovného a balného. Viac informácií o produkte aj aktuálnej akcii získate na bezplatnej linke 0800 444 204 alebo na webovej stránke www.prostaxin.sk.

Bude sa ti páčiť: Paradajková šťava ako liek na mnohé neduhy? O tom musíš vedieť!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

5 komentárov

Martina Varhaníková 21.11.17 14:26

karma
110.00

Zinok je dôležitý minerál, ale ak si ho budete kupovať, treba si pozrieť aj aké množstvo zinku daný prípravok obsahuje. To je dôležité. Našťastie prostatikov okolo seba nemám, ale pre tých, čo majú problém je to lákavá ponuka.

  • 0
Odpovedať

Mária Maxianová 21.11.17 14:34

MM
karma
100.00

pestrá strava je tiež dôležitá

  • 1
Odpovedať

Katarína Konečná 21.11.17 18:25

KK
karma
109.00

našťastie zatiaľ nemáme v rodine takéto problémy

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 11.12.17 18:37

SK
karma
114.00

zdravá strava, pohyb...

  • 0
Odpovedať

Anna Kristova 17.12.17 17:17

AK
karma
100.00

zinok je tiež veľmi dôležitý minerál

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní