Vianočné recepty Dr.Oetker - zažite chutné Vianoce

Pomarančový vianočný sirup

Zažite tie pravé a jedinečné vianočné sviatky plné pohody, rodinných stretnutí a pochutnajte si spolu s vašimi známymi na neodolateľných zákuskoch, džemoch alebo sirupoch. 

 

S týmito ulahodíte a vyčaríte úsmev na tvári úplne každému!

 

S receptami od Dr.Oetker budete za hviezdne gazdinky

Pomarančový vianočný sirup

Prísady:

  • 500 g pomarančov (olúpaných a nakrájaných na malé kúsky)
  • 5 celých klinčekov
  • celá škorica
  • na špičku noža mletého kardamómu
  • 100 ml vody
  • 1 balíček Cukru na sirup Dr. Oetker

 

Na prípravu sirupu vložíme kúsky pomaranča do hrnca. Pridáme klinčeky, škoricu, kardamóm a zalejeme vodou. Privedieme do varu a za stáleho miešania asi 5 minút povaríme. Odstavíme zo sporáka a necháme vychladnúť. Potom pridáme cukor na prípravu sirupu a odložíme na noc do chladničky. Druhý deň prepasírujeme cez sitko a sirup asi 5 minút povaríme. Ešte horúci sirup nalejeme do dôkladne umytých nahriatych fliaš. Fľaše starostlivo uzavrieme viečkom a asi na 20 minút položíme naležato.

 

Pozri aj: Vianočné pečenie vo veľkom štýle s bohatou nádielkou od Dr. Oetker

Mrkvový koláč

Na cesto:

  • 6 vajec
  • 300 g trstinového cukru
  • 2 balíčky Trstinového cukru s rumovou arómou Dr. Oetker
  • 300 ml oleja
  • 400 g celozrnnej múky
  • 170 g mletých mandlí
  • 2 balíčky Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker
  • 700 g najemno nastrúhanej mrkvy
  • 100 g hrozienok namočených v rume

 

Na sirup:

  • 100 ml pomarančového džúsu
  • 80 g cukru
  • šťava z 1 limetky

 

Zaujme ťa: Zaváranie a želírovanie aj v zimnom období? Áno, všetko je možné!

 

Na krém:

  • 1 balíček Zlatého klasu bez varenia Dr. Oetker
  • 60 g cukru
  • 500 ml polotučného mlieka
  • 250 g mascarpone
  • 1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr. Oetker

 

Na ozdobenie:

  • Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker

 

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s trstinovými cukrami elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme olej, múku zmiešanú s mandľami a kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Nakoniec vmiešame nastrúhanú mrkvu a hrozienka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 160 °C
  • Teplovzdušná rúra: 140 °C
  • Plynová rúra: stupeň 2
  • Doba pečenia: asi 60 minút

Na prípravu sirupu v kastróliku povaríme džús s cukrom a šťavou z limetky. Koláč na niekoľkých miestach poprepichujeme špajdľou a polejeme ešte horúcim sirupom. Koláč necháme vychladnúť. Na prípravu krému vyšľaháme v mlieku Zlatý klas s cukrom podľa návodu na obale. Pridáme mascarpone a kôru a ešte krátko vyšľaháme. Krém nanesieme na vychladnutý koláč a dozdobíme.

BUDE ŤA ZAUJÍMAŤ:

Tekvicový džem

Prísady:

  • 1 kg tekvice Hokkaido (očistenej a nakrájanej na malé kúsky)
  • 200 ml vody
  • 1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr. Oetker
  • 500 g cukru
  • 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker
  • 1 KL Arómy citrónovej Dr. Oetker

 

Na prípravu džemu vložíme do väčšieho hrnca tekvicu s vodou a asi 20 minút ju varíme domäkka. Tekvicu necháme vychladnúť a potom ju pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Obsah balíčka Gelfix zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do hrnca k tekvici. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, kyselinu a arómu a privedieme do varu. Za stáleho miešania zmes dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr. Oetker. Prípadnú penu odoberieme a džem plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku. 

Torta 4 schody do neba

Na korpus:

  • 260 g kakaových sušienok
  • 30 g rozpusteného masla
  • 100 ml mlieka
  • 260 g maslových sušienok
  • 30 g rozpusteného masla
  • 100 ml mlieka

 

Na náplň:

  • 250 g polotučného tvarohu
  • 4 zarovnané PL cukru
  • 2 KL Vanilkovej pasty s mletým vanilkovým strukom Dr. Oetker
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 balíček Želatínového stužovača Dr. Oetker
  • 100 ml vody
  • 1 balíček Zlatého klasu bez varenia Dr. Oetker
  • 500 ml mlieka
  • 60 g cukru

 

Na ozdobenie:

  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 3 zarovnané PL cukru
  • 1 balíček Smeta-fixu Dr. Oetker
  • 50 g horkej čokolády

 

Neprehliadni: Recept: Vianočná štóla s marcipánom

 

Na prípravu korpusu rozdrvíme tmavé sušienky pomocou váľka. Vložíme ich do misky, pridáme maslo a mlieko a dôkladne prepracujeme. Hmotu nanesieme na dno vymastenej formy a pritlačíme. Rovnakým spôsobom si pripravíme korpus zo svetlých sušienok, masla a mlieka. Nanesieme na tmavú hmotu a pritlačíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  • Elektrická rúra: 200 °C
  • Teplovzdušná rúra: 180 °C
  • Plynová rúra: stupeň 4
  • Doba pečenia: asi 10 minút

Korpus necháme vo forme vychladnúť. Na prípravu náplne zmiešame v mise tvaroh s cukrom a pastou. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuhaa vmiešame do tvarohu. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do tvarohovej zmesi. Náplň nanesieme na vychladnutý korpus a uhladíme. Odložíme asi na pol hodiny do chladničky a necháme stuhnúť. Zlatý klas pripravíme podľa návodu na obale, opatrne nanesieme na tvarohovú náplň a uhladíme. Na ozdobenie vyšľaháme smotanu s cukrom a Smeta-fixom a nanesieme na náplň podľa vlastnej fantázie. Na povrch torty nastrúhame čokoládu a tortu odložíme asi na 1 hodinu do chladničky. 

BUDE ŤA ZAUJÍMAŤ:

Zákusok s ovsenými vločkami

Na korpus:

  • 80 g trstinového cukru
  • 1 balíček Trstinového cukru karamelového Dr. Oetker
  • 100 g masla
  • 250 g ovsených vločiek

 

Na náplň:

  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka
  • 300 g horkej čokolády
  • 50 g nasekaných vlašských orechov (alebo lieskové oriešky)

 

Vyskúšaj tiež: Recept: Nebeská vianočná torta

 

Na karamel:

  • 50 g trstinového cukru
  • 5 PL vody
  • 1 PL masla
  • 3 PL mlieka

 

Na prípravu korpusu necháme v hrnci skaramelizovať cukry s maslom. Odstavíme z variča a vmiešame ovsené vločky. Polovicu korpusu nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie a pomocou lyžice uhladíme. Na prípravu náplne zahrievame vo vodnom kúpeli kondenzované mlieko a nalámanú čokoládu, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Potom vmiešame orechy a náplň opatrne rozotrieme na polovicu korpusu. Na povrch nanesieme zvyšok korpusu. Na prípravu karamelu necháme v hrnci skaramelizovať cukor. Potom opatrne pridáme vodu, maslo a mlieko. Karamel za stáleho miešania krátko povaríme a ihneď nanesieme na povrch zákuska. Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.


Čo čítajú ostatní na KAMzaKRÁSOU.sk

 
Zatočte s chrípkou okamžite! Zázvor a jeho liečivé účinky - 4 skvelé recepty
Recept na kávu s maslom a MCT olejom ti zmení život v zdravší!
Blíži sa zima... Je čas na Schweppes!
Blíži sa zima... Je čas na Schweppes!
Pripravte sa na zimu s Karpatským KB škorica a klinček
Pripravte sa na zimu s Karpatským KB škorica a klinček
Čo sa stane s tvojím telom, keď vypiješ tento nápoj z kurkumy?
Recept na kávu s maslom a MCT olejom ti zmení život v zdravší!
Piňa Colada či Hugo? Vieš, ako vznikli názvy populárnych cocktailov?
Čo sa stane s tvojím telom, keď vypiješ tento nápoj z kurkumy?
Piňa Colada či Hugo? Vieš, ako vznikli názvy populárnych cocktailov?
Skúste niečo nové a zaujímavé: Chutný recept na pečený čaj
Pripravte sa na zimu s Karpatským KB škorica a klinček
Blíži sa zima... Je čas na Schweppes!
Blíži sa zima... Je čas na Schweppes!
Skúste niečo nové a zaujímavé: Chutný recept na pečený čaj
Piňa Colada či Hugo? Vieš, ako vznikli názvy populárnych cocktailov?
Skúste niečo nové a zaujímavé: Chutný recept na pečený čaj
Zatočte s chrípkou okamžite! Zázvor a jeho liečivé účinky - 4 skvelé recepty
Recept na kávu s maslom a MCT olejom ti zmení život v zdravší!
Blíži sa zima... Je čas na Schweppes!
Recept na kávu s maslom a MCT olejom ti zmení život v zdravší!
Blíži sa zima... Je čas na Schweppes!
Okoreň si život: Skús recept na horúcu čokoládu po mexický!
Zatočte s chrípkou okamžite! Zázvor a jeho liečivé účinky - 4 skvelé recepty
 

7 komentárov

, ak chcete vložiť komentár. V prípade, že nemáte ešte konto na KAMzaKRÁSOU.sk, môžete si ho zdarma vytvoriť.



30.11.17 18:09 | Daniela Bieliková | karma: 94
ten zákusok s ovsenými vločkami vyzerá veľmi dobre...

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


30.11.17 19:04 | Katarína Konečná | karma: 93
torta vyzerá nádherne a určite chutí nebesky

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


01.12.17 22:12 | Milka Damašková | karma: 85
Samé zdravé pochúťky a tá torta vyzerá naozaj lahodne ..

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


11.12.17 15:02 | Soňa Krátka | karma: 76
torta a zákusok s ovsenými vločkami sa mi páčia

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


11.12.17 19:11 | Ingrid Šimoniková | karma: 67
fiha jedno lepšie ako druhé ,super a nepoznám tieto recepty

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


15.12.17 14:13 | monika potheova | karma: neurčená
super recepty!

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus


18.12.17 21:16 | Vlasta Tóthová | karma: neurčená
Mrkvový koláč sme tento rok spravili prvá krát a hneď niekoľko krát.
Priznám sa, v minulosti som o ňom počula ale nechápala som, prečo by som ho mala piecť a tobôž jesť.
Veci sa však zmenili keď som ho jedla na návšteve prvá krát.
Od vtedy patrí na vrch knihy s receptami o pečení.
Veľmi ma zaujal z tohto článku recept s ovsenými vločkami. To pravdepodobne raz skúsim

odpovedať

hlasuj plus 0 | 0 hlasuj minus




Najčítanejšie na KAMzaKRÁSOU.sk

Buď zdravá ako repa: Povieme ti, prečo jesť cviklu oveľa častejšie

23.01.2018 KRÁSA
Buď zdravá ako repa: Povieme ti, prečo jesť cviklu oveľa častejšie

Červená repa, alebo ľudovo, cvikla, nás pomyselne prenáša do čias detstva, kedy nás možno svojou sýtou červenou farbou desila na tanieroch, napríklad v školských jedálňach...

Odteraz už šupky z jablka nebudeš vyhadzovať! Pozri, čo všetko dokážu

29.01.2018 LIFESTYLE
Odteraz už šupky z jablka nebudeš vyhadzovať! Pozri, čo všetko dokážu

Jablká patria medzi tie druhy ovocia, ktorých sa človek nepreje asi nikdy. Sú chutné, šťavnaté, a navyše sa dajú využívať pri pečení chutných dezertov.   Veľa ľudí neobľubuje šupky z jabĺk...

Prečo nikdy neprestať cvičiť? Ak to urobíš, toto sa stane s tvojim telom!

18.02.2018 LIFESTYLE
Prečo nikdy neprestať cvičiť? Ak to urobíš, toto sa stane s tvojim telom!

Stáva sa to aj tým najlepším z nás... Po dlhodobom aktívnom pohybe sa ocitáme v úzkych a jednoducho sa nám prestane chcieť. Beh už zrazu nie je obľúbenou súčasťou dňa a návšteva posilňovne...

Čo je to epsomská soľ? Zázrak, ktorý ti pomôže s mnohými neduhmi!

02.02.2018 KRÁSA
Čo je to epsomská soľ? Zázrak, ktorý ti pomôže s mnohými neduhmi!

Epsomská soľ nie je žiadny výmysel modernej doby. Objavená bola totiž už začiatkom sedemnásteho storočia. Aj napriek tomu nie je veľmi známou surovinou, čo je však veľká škoda...

Vedľajšie účinky zdravého stravovania. O týchto ti povie málokto!

07.02.2018 LIFESTYLE
Vedľajšie účinky zdravého stravovania. O týchto ti povie málokto!

S príchodom nového roka si dávame množstvo predsavzatí. Mnohí z nás dúfajú, že nový rok bude pre nich v znamení zdravej stravy. Kým január bol len akýmsi skúšobným mesiacom...

Geniálne kuchynské triky: Šetria čas a vyhneš sa neporiadku!

13.02.2018 LIFESTYLE
Geniálne kuchynské triky: Šetria čas a vyhneš sa neporiadku!

Niekedy môže kuchyňa po príprave večere vyzerať skôr ako po boji.   Všade samý riad, špina a neporiadok, ktorého by ste sa najradšej zbavili mihom oka. Máme pre vás naozaj skvelú správu...

Zelený a čierny čaj: Toto sa deje, keď ho piješ vo veľkom množstve!

19.02.2018 LIFESTYLE
Zelený a čierny čaj: Toto sa deje, keď ho piješ vo veľkom množstve!

Všetkého veľa škodí, no otázkou ostáva: čo je veľa a čo je málo? Každý z nás by mal poznať svoju únosnú mieru pri všetkom. To...

Ako správne zohriať kura? Takto zostane chrumkavé a šťavnaté!

27.01.2018 LIFESTYLE
Ako správne zohriať kura? Takto zostane chrumkavé a šťavnaté!

Nie je nič lepšie, než čerstvo upečené kurča s chrumkavou kôrkou. Avšak patrí k tým jedlám, ktoré už ťažko zohrejete na ďalší deň tak, aby bolo stále chrumkavé, a hlavne, aby nebolo vyschnuté...

Rakovina hrubého čreva: Tieto faktory zvyšujú riziko vzniku ochorenia

28.01.2018 LIFESTYLE
Rakovina hrubého čreva: Tieto faktory zvyšujú riziko vzniku ochorenia

Rakovina hrubého čreva aj rakovina konečníka patria medzi najčastejšie sa vyskytujúce typy zhubných ochorení, a to najmä vo vyspelých krajinách po celom svete...

Bujónové kocky: Aká je realita - používať ich alebo na ne zabudnúť?

26.01.2018 LIFESTYLE
Bujónové kocky: Aká je realita - používať ich alebo na ne zabudnúť?

Bujónové kocky sú v mnohých kuchyniach často používané. Ide totiž o veľmi ľahký spôsob ako zvýrazniť chuť a arómu mnohých jedál, najmä polievok či omáčok...

Toto sú najčastejšie signály chorej pečene. Neignoruj ich!

09.02.2018 LIFESTYLE
Toto sú najčastejšie signály chorej pečene. Neignoruj ich!

Pečeň patrí medzi životne dôležité ľudské orgány. Je zodpovedná za odstraňovanie jedovatých látok z tela, metabolizmus dôležitých látok aj zásobovanie živín...

Prečo konzumovať cibuľu? Odteraz sa od nej staneš závislou!

01.02.2018 KRÁSA
Prečo konzumovať cibuľu? Odteraz sa od nej staneš závislou!

Niekto ju dokáže jesť ako jablko, iní ju neznášajú a majú voči nej averziu a nechuť. Odrádzajúca je hlavne jej aróma, pri ktorej nejeden človek už zaplakal...

Ako vyčistiť záchodovú misu? Rýchlo a jednoducho vďaka tomuto!

24.01.2018 LIFESTYLE
Ako vyčistiť záchodovú misu? Rýchlo a jednoducho vďaka tomuto!

Čistenie toalety môže byť ťažké, že? Škvrny, tvrdá voda a baktérie množiace sa rýchlosťou svetla – to sú vecí, ktorých sa zbaviť je fakt zdĺhavé. A dokonca...

Smrdí to chorobou! Ktorý zápach tela signalizuje vážnu chorobu?

10.02.2018 LIFESTYLE
Smrdí to chorobou! Ktorý zápach tela signalizuje vážnu chorobu?

Za normálnych okolností, ak sme zdraví a nekonzumujeme veľa cesnaku či alkoholu, nemáme žiaden zápach. Presnejšie je neutrálny, niekomu môžeme aj voňať ale určite nesmrdíme...

Je pohár vína denne zdravý? Prekvapí ťa, čo na to hovorí veda!

23.01.2018 KRÁSA
Je pohár vína denne zdravý? Prekvapí ťa, čo na to hovorí veda!

Je pohár vína denne zdravý? Nad touto polemikou si lámu hlavu mnohí z nás. Otvoriť fľašu vínka po náročnom dni v práci alebo neotvoriť? Chodí nám to neustále po rozume a my premýšľame...

Trápi ťa upchatá sprchovacia hlavica? Takto ju vzkriesiš!

11.02.2018 LIFESTYLE
Trápi ťa upchatá sprchovacia hlavica? Takto ju vzkriesiš!

Každá žienka domáca určite mala tú česť spoznať sa bližšie s nepriateľom menom vodný kameň. Vzniká na nereze, na umývadle, ale aj v našej sprche, čo nás možno trápi najviac. Gazdinky, nezúfajte...

.

Aktuálne súťaže


INSTAGRAM

    TÝŽDENNÝ HOROSKOP KRÁSY


    ODPORÚČANÉ ČLÁNKY


    ZDRAVÉ RECEPTY


    ODPORÚČANÉ SLUŽBY

    Salon De Luxe, Bratislava

    Salon De Luxe
    Bratislava

    YOGA MAYA, Ivanka pri Dunaji

    YOGA MAYA
    Ivanka pri Dunaji


    Fandite nám

    TOPlist 1s