Vieš, čo ženám uberá na kráse? Týchto chýb sa vyvaruj!

Vieš, čo ženám uberá na kráse? Týchto chýb sa vyvaruj!

Nikto nie je dokonalý a nikto na svete ani nevie úplne všetko. Preto je celkom prirodzené, že ako bežní smrteľníci robíme chyby, o ktorých možno ani nevieme. A najhoršie to je, ak robíme tie chyby my, ženy, a stojí nás to našu ťažko vydretú krásu. Viete, čo ženám uberá na kráse? Vyvarujte sa týchto chýb!

Bude ťa zaujímať: Štíhla do plaviek? Tu je návod, ako schudnúť pomocou chodenia

kúpanie sa so suchými vlasmi

Zdroj: Shutterstock®

Ako si nezničiť vlasy? ​

Zdravé vlasy by sme chceli mať všetky, no pravdou je, že im občas dávame, možno nevedome, poriadne zabrať. Tak napríklad sa potápame v bazéne so suchou hlavou, čo je veľká chyba. Keď vchádzate do bazéna, mali by ste mať vlasy mokré od obyčajnej vody z vodovodu. Keď suché vlasy namočíte v bazéne, plnom chemikálií, vaše vlasy ich nasajú viac, ako keď ich máte už mokré.

Ďalším problémovým zvykom je, že to preháňate so šampónovaním a zanedbávate kondicionér. Šampónujte maximálne 2 - 3x do týždňa a hydratujte s kondicionérom vždy, keď je to možné!

horúca sprcha škodí pokožke

Zdroj: Shutterstock®

Ako si nevysušiť pleť?

V sprche ešte na chvíľočku zostaneme, ale nie príliš dlho. Je dokázané, že ak v horúcej sprche pobudnete príliš dlho, odnesie si to vaša pleť, o ktorú sa staráte spolu s drahou kozmetikou. Obzvlášť nebezpečné je, dopriať si horúcu sprchu, ak máte problémy s kožou, napríklad sa trápite s ekzémom. Vtedy len pridávate polienko do ohňa a situáciu zhoršujete. Odporúča sa vymeniť horúcu vodu za vlažnú. Teraz v lete to ani nebude také ťažké, nemyslíte?

Ako si nepodráždiť pokožku? ​

Aj keď si to možno neuvedomujete, výmena kozmetických produktov a pomôcok včas je veľmi dôležitá. Platí to aj pri žiletke. V letnom období ju používame častejšie, a preto treba dbať na to, aby bola naozaj čistá a funkčná. Ak svoju starú žiletku doslova trápite, tlačíte s ňou na pokožku a ona nič neoholí, je čas ju vymeniť. Inak si privodíte podráždenie pokožky, nepekné vyrážky a riskujete aj porezanie tupým predmetom.

Pozri aj: Cvičenie počas choroby: Treba s ním prestať alebo nie?

červené víno škodí zubom

Zdroj: Shutterstock®

Ako si chrániť zuby? ​

Príde víkend a vy sa neviete dočkať posedenia s priateľmi pri dobrom vínku. Zabúdate však na vodu, ktorá má aj iný, ako hydratačný účel. Okrem toho, že pomôže vašej pleti, na ktorej sa skôr či neskôr kvôli alkoholu objavia predčasné známky starnutia, pomôže aj vašim perličkám v ústach. Alkoholické nápoje, najmä tie farebné, ale aj červené vínko, vám môžu na zuboch zanechať škvrny, ktorých sa už nikdy nezbavíte. Aká je prevencia? Majte poruke pohár vody a namiesto toho, aby ste ju len rýchlo prehltli, si s ňou troška prepláchnite zuby. Robte to po každom poháriku a pred spaním si nezabudnite umyť zuby.

- Anketa

ROBÍTE NIEKTORÚ Z TÝCHTO CHÝB AJ VY?

Odpovedalo 39 ľudí  

So suchými vlasmi sa v bazéne kúpem stále!
64%
Horúca sprcha je moja závislosť.
26%
Dostali ste ma, žiletku príliš často nemením...
5%
Červeného vína sa nevzdám!
5%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

7 komentárov

Ľubica Šťastná 26.06.18 07:55

ĽŠ
karma
100.00

Netušila som, že keď suché vlasy namočíme v bazéne plnom chemikálií, vlasy ich nasajú viac, ako keď ich máme už mokré; ďakujem za radu!

  • 0
Odpovedať

Mária Sivová 26.06.18 11:29

MS
karma
100.00

No veru všetko robí svoje.Aj vlasy aj zuby aj pleť.

  • 0
Odpovedať

Jana Komadová 26.06.18 14:47

JK
karma
100.00

Musim dať pozor navlasy ked som v bazéne inak nič

  • 0
Odpovedať

Daniela Bieliková 27.06.18 18:44

DB
karma
117.00

to sú fakt dobré rady!

  • 0
Odpovedať

Daniela Revayová 27.06.18 21:24

DR
karma
104.00

Jaaaj, ked v tej horucej sprche je tak dobre..... :-(

  • 0
Odpovedať

Jana Uhrová 08.07.18 10:38

JU
karma
103.00

to s vlasmi som vôbec netušila, dobre vedieť

  • 0
Odpovedať

Diana Nedorostova 11.07.18 19:30

karma
-1.00

Skvelé, ďakujem za rady.

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní