Vplyv životného prostredia na pleť: Je to horšie, než si si myslela!

Vplyv životného prostredia na pleť: Je to horšie, než si si myslela!

Život v dnešnej dobe nie je vôbec jednoduchý. Kým sme si donedávna mohli všetci užívať čisté ovzdušie, postupom času - s pribúdajúcimi továrňami a autami na cestách - už o čistom vzduchu nemôžeme veľmi rozprávať. Daňou za našu pohodlnosť sú rôzne respiračné ochorenia, zdravotné problémy a zničená pleť.

Znečistené prostredie môže vytvárať nerovnomerný tón pleti, prispieť k rýchlemu starnutiu pleti, a v najhoršom prípade, môže spôsobiť rakovinu kože. Slnko nie je jediným „darebákom", ktorý je pre nás škodlivý. Dokonca aj všetky mikroskopické čiastočky dymu, sadzí, kyselín a iných znečisťujúcich látok, ktoré sa uvoľňujú do ovzdušia z požiarov, stavenísk, áut a elektrárni majú rovnako negatívny vplyv. 

Ako vplýva znečistenie ovzdušia na pokožku?

Vyhnúť sa znečistenému prostrediu je nemožné. Aj keď naša kožná bariéra funguje ako ochranná vrstva, tie malé znečistené čiastočky (ktoré sú častokrát menšie než póry) sa dokážu infiltrovať do hlbších vrstiev a spôsobovať tak zápal, dehydratáciu, ale aj reakciu na bunkovej úrovni, ktorá vedie k strate pružnosti a pevnosti. Je to jedna prírodná katastrofa, ktorej však môžeme predísť. A to veľmi jednoducho – stačí spraviť zmeny v starostlivosti o pleť, napríklad v správnom čistení pleti,  môžu mať veľký pozitívny vplyv. 

Pozri aj: Namiešaj si účinný elixír krásy! Okrem spánku ti pomôžu aj iné triky!

Minútová detoxikačná maska URBAN DETOX MASK

Zdroj: Shutterstock®

Čistite pokožku, a to nielen vodou!

Opäť sa budeme opakovať, no čistenie pleti je základom správnej starostlivosti. Okrem poctivého čistenia pleti ráno a večer zaraďte do svojej starostlivosti pleťové peelingy a masky. Ideálnou maskou je Minútová detoxikačná maska URBAN DETOX MASK, ktorá v priebehu jednej minútky raz týždenne dokáže spraviť zázraky na počkanie. Maska obsahuje biely íl, ktorý vytiahne i hlboko uložené nečistoty, čo pri živote v meste viac než potrebné. Maska vytiahne z pokožky všetky nečistoty, ktoré by mohli prispievať k jej predčasnému starnutiu.

Antioxidačný denný krém URBAN SKIN DEFENCE

Zdroj: Shutterstock®

Vytvorte si bariéru na pleti

Možno používate ochranu proti slnečnému žiareniu. Možno sa zameriavate na vyváženú stravu a dbáte na správny prísun tekutín a možno nerobíte vôbec nič preto, aby ste svoju pleť ochránili. Keďže sami dobre vieme, že kožu máme len jednu, tak my sme vsadili na Nivea pleťové krémy. Ako si vytvoriť bariéru počas dňa? Jednoducho! Naším pomocníkom je Antioxidačný denný krém URBAN SKIN DEFENCE, ktorý obsahuje antioxidanty, bio zelený čaj a kyselinu hyalurónovú, ktorá má prirodzené hydratačné vlastnosti. Tieto obsiahnuté zložky zabezpečia sviežosť vaše pleti. Rovnako sa môže spoľahnúť aj na účinnú ochranu proti slnečným lúčom, pretože tento denný krém obsahuje OF 20. 

Antioxidačný nočný krém URBAN SKIN DETOX

Zdroj: Shutterstock®

Nezabúdajte na to, že počas spánku dochádza k regenerácii pokožky. Preto umocníte celý regeneračný proces prostredníctvom antioxidačného nočného krému URBAN SKIN DETOX. Po náročnom dni, strávenom v znečistenom meste, je to to pravé, čo môžete svojej pokožke dopriať. Aj nočný krém obsahuje trojicu účinných látok (antioxidanty, bio zelený čaj a kyselinu hyalurónovú), ktoré pomáhajú obnovovať kožné bunky a posilňujú kožnú bariéru.

Akí sú vaši hrdinovia v boji so znečisteným prostredím? Riešite tento problém, alebo vás to nejako netrápi? 


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní