Vyrážaš k moru a nevieš, ako si vychutnať dovolenku? Takto ľahko!

Vyrážaš k moru a nevieš, ako si vychutnať dovolenku? Takto ľahko!
  • 08.08.2018
  • Simona Kostková

Celý rok tvrdo pracujete, ťaháte nadčasy, odopierate si drobnosti a to všetko iba preto, aby ste si konečne v lete mohli dovoliť vytúženú dovolenku? Alebo si ju užívate každý rok bez toho, aby ste museli cez rok nadmerne trpieť? Tak či onak, každý z nás sa teší na tých pár dní, počas ktorých nemusí ani prstom pohnúť. Avšak, aj vysnená a dlho plánovaná dovolenka môže zle dopadnúť. Viete, ako tomu zabrániť?

Ak chcete aby vaša dovolenka dopadla na jednotku a aby ste nemuseli ešte aj počas voľna riešiť problémy, pripravte sa, veď šťastie praje pripraveným! Prezradíme vám pár zaujímavých tipov na to, aby ste počas voľna neriešili nič iné okrem prázdneho pohára či brucha. Toto sú veci, ktoré by ste na dovolenke nemali riešiť, zbavte sa ich!

Jedz, nerieš a miluj!

Asi najzákladnejším problémom každej ženy je váha, presnejšie NADváha. Cez rok sa snažíme na sebe makať, aby sme v lete zožali úspechy vo forme obdivných pohľadov mužov či tých závistlivých od žien. Niektoré si dokonca už v decembri skúšame plavky a snažíme sa do nich schudnúť. Pri mori sa potom už len blažene usmievame, spokojné samy so sebou a užívame si pohľady a vodu. Avšak nie tú morskú, ale čistú vodu, vďaka ktorej nám tip-top figúra zostane až do posledného dňa dovolenky.

Milé dámy, dovolenka by nikdy nemala byť utrpením. A tým myslíme utrpenie, keď si váš partner s chuťou objednáva všetky tie chutné prímorské pokrmy, zmrzlinu a osviežujúce drinky a vy len smutne sedíte nad šalátom a vodou. Majte sa rady také, aké ste a nechoďte nikdy na dovolenku s cieľom schudnúť. Samozrejme, nikto vám nebráni si zabehať každé ráno pred výdatnými raňajkami, ktoré vám dodajú dobrú náladu na celý deň. Ale rozhodne si doprajte všetko to, po čom vaše ústa a brucho túži, ochutnávajte a spoznávajte nové.

čo jesť na dovolenke

Zdroj: Shutterstock®

Hovorím, hovoríš, hovoríme

Pokiaľ sa chystáte na dovolenku s partnerom či manželom, spozornite! Mnoho párov považuje dovolenku za priestor na dohnanie partnerského života, na ktorý počas celého roka nebol čas. Neustála práca, deti a stres nevytvárajú práve najideálnejšie podmienky na riešenie vzťahov. Niektoré činnosti, ktoré vám spravia radosť, ako je romantická večera, dlhá prechádzka po pláži a iné, na dovolenku jednoznačne patria. Avšak iné si nechajte doma!

Pár dní, ktoré strávite spolu, bez toho, aby ste mali navôkol seba rušivé elementy, nie sú na to, aby ste sa hádali. Nelipnite na minulosti a nehádajte sa kvôli veciam, ktoré sa počas roka stali a ktoré ste nemali čas si vydiskutovať. Riešte ich radšej priebežne a na dovolenku si nechajte iba tie príjemné témy.

Musíš vidieť: Vzácne morské riasy wakame: Zisti, koľko zdravia ti vie dať more!

ako sa nepohádať na dovolenke

Zdroj: Shutterstock®

Zabudnite na mobil, radšej sa vyspite!

Posnažte sa pred dovolenkou vybaviť všetko dôležité a zabezpečte si mobil tak, aby všetko, čo sa týka práce, počkalo do vášho návratu z raja. Je niekedy ťažké vypnúť a „vypadnúť“ z pracovného nasadenia. Myslite však na to, že každý má právo na oddych a pár dní bez vás sa predsa nezrúti celý svet. Používajte svoj mobil naozaj minimálne, iba na fotenie či hľadanie podstatných vecí, bez ktorých sa na dovolenke neviete zaobísť. Ostatné si nechajte na zvyšné dni v roku. Nebojte sa, zostane vám ich ešte vyše 340!

Namiesto pracovných e-mailov sa radšej venujte spánku. Doprajte si pár dní bez toho, aby vás musel budiť budík a pospite si pokojne aj cez deň. Dovolenka je o načerpaní nových síl a pozitívnej energie, preto by vás okrem spánku, dobrého jedla a zábavy nemalo zaujímať nič iné!

ako byť šťastný

Zdroj: Shutterstock®

Doprajte si všetko dobré!

Väčšina z nás má šťastie a možnosti ísť na dovolenku len raz za rok. Mali by sme si ju preto užiť naozaj naplno. Avšak často si ju zbytočne znepríjemňujeme okolitými ľuďmi alebo situáciami. Neriešte! Prekusnite špinavú sprchu, studenú kávu či dlhý rad na zmrzlinu, veď o nič dôležité nejde. Vyskúšajte si, aké to je preniesť sa cez drobnosti, ktoré by vás v bežnom živote poriadne nahnevali a dostali zbytočne do stresu. Udržte si svoj vnútorný pokoj, ktorý by vám mohol zostať aj po návrate domov! Pokiaľ nejde o život nejde o nič, no nie?

Jednou zo stresujúcich situácií môžu byť aj vyššie ceny, než na aké sme zvyknutí na Slovensku. Každý rok s vyšším počtom turistov rastú aj ceny za tovar a služby. Choďte preto na dovolenku s tým, že si ju chcete naozaj užiť a nebudete zbytočne bedákať nad každým centom, ktorý musíte zaplatiť za chvíľkový pocit šťastia. Peniaze boli, sú a aj budú!

Zaujme ťa: Ako nepribrať? Tieto letné maškrty pod 100 kalórií musíš ochutnať!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Zdenka Slahučková 18.08.18 22:56

ZS
karma
100.00

Keď môžem, vychutnávam, keď to má byť relax a oddych, doprajem si :)

  • 0
Odpovedať

Anton Marek 03.10.18 14:48

karma
127.00

Niekedy by bolo naozaj lepšie zamknúť mobil počas dovolenky v sejfe.

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 15.02.21 08:34

KS
karma
133.00

Presne tak, dovolenka je na to aby si človek oddýchol, zahodil všetok stres a starosti a načerpal nové sily. Takže si treba dopriať všetko bez výčitiek a najlepšie all inclusive :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní