Vyrob si domáci čokoládový peeling na tvár: Avšak pozor, nejesť!

Vyrob si domáci čokoládový peeling na tvár: Avšak pozor, nejesť!
  • 14.07.2018
  • Simona Kostková

Leto je úžasné obdobie, hlavne pre naše telo. Príjemné, hrejivé slnko prehreje celé naše telo, dodá nám pozitívnu energiu a dohneda opáli našu pokožku. Prospešné je hlavne pre problematickú, aknóznu pleť. Napriek tomu nesmieme podceňovať starostlivosť o našu pokožku ani počas leta. Odporúčané sú hlavne peelingy a my poznáme recept na taký, ktorý je nielen skvelý, ale aj chutný.

Peeling, či už na tvár alebo na celé telo, je mimoriadne užitočný. Pomáha prekrviť pokožku, čím sa zlepší aj jej farba a odstráni odumreté bunky. Veľmi pozitívne pôsobí na unavenú a suchú pokožku, takže ak je to váš prípad, vyskúšajte tento overený recept! Čokoládový peeling s kokosovým olejom sa stane od dnešného dňa vaším najlepším kozmetickým doplnkom, ktorý už nikdy, naozaj nikdy nevymeníte za nič iné. Poďme na to!

Budeme potrebovať:

  • Glycerínovú mydlovú hmotu na výrobu mydla

  • Vôňu na výrobu kozmetiky alebo 100 %-nú silicu na domácu výrobu mydla

  • Kokosový olej

  • Trstinový cukor

  • Mletú škoricu

  • Kakao

  • Nádobu na uskladnenie

čo pomáha na suchú pleť

Zdroj: Shutterstock®

Ako na to?

Celý postup prípravy domáceho peelingu je pomerne jednoduchý a dokonca aj zábavný. Ako prvé si roztopíme 100 g mydlovej hmoty vo vodnom kúpeli – nesmie sa variť ani zohrievať. V obchode dostanete aj mydlovú hmotu s bambuckým maslom. Do roztopenej hmoty pridáme 50 g kokosového oleja a počkáme, kým sa obe zložky spoja. Následne pridáme vôňu alebo silicu na výrobu mydla a kozmetiky, môžete použiť takú s vôňou čokolády, ktorá perfektne doplní vôňu kakaa alebo tiež škoricovú silicu.

V druhej miske si zmiešame trstinový cukor s veľkou lyžicou kakaa a trochou škorice. Postupne k tejto zmesi budeme primiešavať mydlovú hmotu a všetko spojíme pomocou rúk. Výsledná hmota bude tmavá a trošku mokrá. Rozložíme ju preto na papier na pečenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí sa zmení nielen farba, ale aj konzistencia – peeling bude sypký. Takto vychladnutý peeling môžete presypať do sklenenej alebo plastovej misky a umiestniť do kúpeľne. 

cukrový peeling

Zdroj: Shutterstock®

Domáci peeling je vynikajúcim darčekom aj pre kamarátku či mamu, pretože okrem tváre ho môžete použiť na celé telo. Keďže je jeho súčasťou mydlová hmota, môžete ho použiť aj na sprchovanie, pri ktorom bude príjemne peniť. Po prvom vyskúšaní tohto peelingu môžete s jednotlivými zložkami experimentovať podľa vlastnej potreby. Meniť môžete vôňu silíc, môžete použiť jemnejší cukor alebo naopak cukor s väčšími kryštálikmi.

Peeling môžete používať v zime na prehriatie celého tela a v lete na odstránenie odumretých buniek. Je veľmi vhodný pre citlivú a jemnú pokožku a pripraviť si ho môžete kedykoľvek. Vyskúšajte ho a samy uznáte, že už nikdy nepoužijete žiadny iný z obchodu!

Mrkni na toto: Suchý peeling: Čo to je a aké má účinky? Vyskúšaj, neoľutuješ!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

2 komentáre

Anton Marek 26.09.18 15:05

karma
127.00

Mmm, znie to chutne a bez tej mydlovej hmoty a vone by sa dal aj zjest :)

  • 0
Odpovedať

Zuzana Szocsova 23.11.18 22:08

ZS
karma
100.00

ja mam recept na cokoladovu masku..... treba najst v dome horku cokoladu, odlomit z nej par kociek nechat roztopit a naniest na plet... uz davno som si ju nerobila... zajtra si ju dam:)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní