Ako zbaviť telo ťažkých nebezpečných kovov?

Ako zbaviť telo ťažkých nebezpečných kovov?
  • 26.08.2016
  • Silvia Karasová

Detoxikácia, respektíve očista organizmu, nie je len tak hocakým výmyslom a slovíčkom bez významu.

Vďaka takémuto procesu si telo prečistíte od všetkých nahromadených toxínov.

Okrem nich zo svojho organizmu doslova vypudíte a vyženiete taktiež ťažké kovy, ktoré sú nebezpečné v tom, že vo zvýšenom počte môžu naše telo doslova pohltiť a priotráviť. Našťastie príroda je chytrá a "vymyslela" 3 mimoriadne účinné produkty, ktoré nám pomôžu tieto kovy eliminovať.

Odporúčame prečítať: 5 dôvodov, prečo jesť ľanové semienka

Zbavte svoje telo ťažkých nebezpečných kovov

Zdroj: Shutterstock®

3 najnebezpečnejšie kovy v tele

Medzi najčastejšie sa vyskytujúce kovy v ľudskom organizme patrí rozhodne olovo, ortuť a kadmium. Každý z nich pritom dokáže v tele narobiť poriadnu paseku.

Olovo - najčastejšie sa "premáva" medzi pečeňou a obličkami. V prípade, že sa do nášho tela dostáva pravidelne a dlhodobo napáda kardiovaskulárny systém, narušuje imunitu, prípadne vyvoláva jej poruchy. Kvôli olovu dochádza tiež k problémom s krvotvorbou, spomaľovaniu vývoja na fyzickej aj mentálnej úrovni. Ak je olova priveľa, začne sa zhromažďovať v kostiach.

Ortuť - ortuť je extrémne nebezpečná, už len kvôli tomu, že ju nič nezastaví a dokáže sa dostať do akejkoľvek bunky v našom tele. Najčastejšie sa však zdržiava v mozgu, obličkách, pečeni, ale tiež vo vlasoch, či nechtoch. Dokáže sa naviazať na niektoré enzýmy a kompletne ich vyradiť z činnosti. Spôsobiť môže autoimunitné ochorenia, anémiu, reumu, problémy s trávením, v tehotenstve môže narušiť vývoj plodu. Ortuť má celkovo neurotoxické účinky, ktoré môžu dokonca poškodiť zrak, alebo sluch.

Kadmium - keďže pečeň a obličky sú orgánmi, v ktorých sa nachádza najviac škodlivín, ako "záchytné" miesto pôsobia tiež pre kadmium. To môže vo vyššom množstve spôsobiť ich vyradenie z normálneho fungovania, k tomu pridá tiež poruchy srdca, pohlavných orgánov, ale tiež rednutie kostí.

Odporúčame prečítať: Zabojujte s celulitídou vďaka káve

Zbavte svoje telo ťažkých nebezpečných kovov

Zdroj: Shutterstock®

 3 účinní pomocníci v boji s kovmi

Do svojho tela dostaneme kovy ani nevieme ako, zbaviť sa ich definitívne, však býva zložitejší a hlavne dlhodobý proces. Rozhodne by ste mali zmeniť svoj životný štýl a začať sa zdravšie stravovať. Na tzv. odkovenie organizmu vám pomôže ale tiež trojica prírodných rytierov.

Chlorella - obsahuje viac ako 20 vitamínov a dôležitých minerálov. Až 50-60% chlorelly sušiny tvorí proteín. Chlorerella je tiež výborným zdrojom betakaroténu, chlorofylu a obsahuje pomerne veľké množstvo vitamínu B12. Pomáha zlepšovať trávenie a celkovo posilňovať obranyschopnosť organizmu. Vďaka svojmu zloženiu účinne detoxikuje organizmus a pomáha bojovať proti rakovine.

Koriander - je mimoriadne bohatý na vápnik, draslík, horčík, mangán, ale aj na zdravé železo a minerály. V koriandri nájdeme aj ž vitamíny A a C, ktoré pomôžu s vyháňaním ťažkých kovov z tela. Pri detoxikácii sa odporúča piť koriandrový nápoj, ideálne každý deň. Pripravíte si ho jednoducho, zmiešate čerstvý koriander s jablkovou šťavou a vodou - všetko rovnakým dielom. Nápoj rozmixujte a užívajte.

Odporúčame prečítať: Nezabúdate dopriať vašim zubom vitamín C?

Zbavte svoje telo ťažkých nebezpečných kovov

Zdroj: Shutterstock®

Pektín - ide o látku, ktorú dostaneme do svojho tela vďaka konzumácii čerstvej zeleniny a ovocia. Pektín pôsobí tak, že na seba naviaže v tráviacom trakte ťažké kovy a všetky toxíny, na ktoré naďabí. Najčastejšie sa nachádza v jablkách, červenej repe, petržlene, banánoch, mrkve, či v citrusových plodoch. Napríklad ortuť z pečene dokáže najlepšie z tela odstrániť petržlen, z mozgu je to brokolica, či špenát.

Odporúčame prečítať: 5 účinných červených antioxidantov


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

9 komentárov

Katarina Hovancova 26.08.16 12:08

KH
karma
86.00

chlorellu používam a mám s ňou len dobré skúsenosti

  • 0
Odpovedať

Soňa Krátka 26.08.16 13:10

SK
karma
114.00

pred pár rokmi som si robila 3-mesačnú kúru s chlorellou, páčilo sa mi to

  • 0
Odpovedať

Iveta Moravčíková 26.08.16 19:43

IM
karma
100.00

mala by som to vyskušat

  • 0
Odpovedať

Soňa Horáčková 26.08.16 22:41

SH
karma
123.00

chlorella je super , odporúčam vyskúšať

  • 0
Odpovedať

Lucia Šeptáková 27.08.16 07:27

karma
108.00

Chlorellu som tiež uživala,ale na sebe som zmeny nepozorovala.

  • 0
Odpovedať

27.08.16 13:49

karma
86.00

chorela mi robí lem problémy, všade špiní a lieta po celom byte. všade plno prachu a ked je chytím tak mi štípe prsty jak sviňa.
Vykrútim jej krk.

  • 0
Odpovedať

Martina Zahoranová 27.08.16 22:22

MZ
karma
92.00

asi by sa mi zišlo niečo z tohoto vyskúšať

  • 0
Odpovedať

Adriána Jakubová 31.08.16 00:29

AJ
karma
-1.00

určite vyskúšam

  • 0
Odpovedať

Mária Zámečníková 21.12.16 19:18

MZ
karma
-1.00

Asi sa pozriem po najviac dostupnej možnosti - chlorelle :)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní